Terzić ulaže u Zvezdu! Jednog dana...

„Malo je ludaka koji će kao ja da ulože svoj novac, da se zaduže kako bi pomogli klubu“, najavio je Zvezdin funkcioner.

Fudbal 08.08.2014 | 20:50
Terzić ulaže u Zvezdu! Jednog dana...

Kada je klub u krizi logično je da mu prvi priskoče u pomoć oni koji su mu najbliži: njegovi funkcioneri. Uostalom, oni se i prihvataju tih funkcija zarad klupskog boljitka i prosperiteta, a ne zbog neke svoje koristi.

U Nemačkoj je to na delu pokazao Klaus Mihael Kine koji je svom Hamburgu bezkamatno pozajmio 25 miliona evra za pojačanja i oduševio sve navijače. U Srbiji su takve cifre nezamislive, ali je gest vredan svake pohvale napravio predsednik UO Radničkog iz Niša, Vidak Perović koji je založio svoj stan kako bi skinuo blokadu u iznosu od 10 miliona dinara sa klupskog računa.

Njihovim primerom će se jednoga dana voditi i Zvezdan Terzić, aktuelni čelnik Crvene zvezde koji je najavio da će uložiti sopstveni novac u klub.
„Kada dođe do procesa transformacije i bude tačno definisano ko su vlasnici klubova, onda neće biti problem da založim svoju imovinu ili novac. Ovako, dok su klubovi poput Crvene zvezde udruženje građana, ne vidim da ima mnogo ljudi raspoloženih da daju svoje pare. Pozdravljam potez gospodina iz Niša, terba da sledimo njegov primer, ali najpre da se donese zakon kako bi se znali formalni vlasnici klubova“, rekao je Terzić za Informer.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde je otkrio i da je tokom gazdovanja u OFK Beogradu ulagao sopstveni novac.
„Malo je ludaka koji će kao ja da ulože svoj novac, da se zaduže kako bi pomogli klubu. Pazite, niko od poverilaca OFK Beograda nije dužio OFK Beograd za novac, već isključivo mene. Tačnije, moji najbliži i ja samo pozajmljivali pare da spasemo klub. U jednom trenutku sam bio u dugu od 3,5 miliona maraka. To nisu male pare.“

Komentari / 0

Ostavite komentar