Терзић улаже у Звезду! Једног дана...

„Мало је лудака који ће као ја да уложе свој новац, да се задуже како би помогли клубу“, најавио је Звездин функционер.

Фудбал 08.08.2014 | 20:50
Терзић улаже у Звезду! Једног дана...

Када је клуб у кризи логично је да му први прискоче у помоћ они који су му најближи: његови функционери. Уосталом, они се и прихватају тих функција зарад клупског бољитка и просперитета, а не због неке своје користи.

У Немачкој је то на делу показао Клаус Михаел Кине који је свом Хамбургу безкаматно позајмио 25 милиона евра за појачања и одушевио све навијаче. У Србији су такве цифре незамисливе, али је гест вредан сваке похвале направио председник УО Радничког из Ниша, Видак Перовић који је заложио свој стан како би скинуо блокаду у износу од 10 милиона динара са клупског рачуна.

Њиховим примером ће се једнога дана водити и Звездан Терзић, актуелни челник Црвене звезде који је најавио да ће уложити сопствени новац у клуб.
„Када дође до процеса трансформације и буде тачно дефинисано ко су власници клубова, онда неће бити проблем да заложим своју имовину или новац. Овако, док су клубови попут Црвене звезде удружење грађана, не видим да има много људи расположених да дају своје паре. Поздрављам потез господина из Ниша, терба да следимо његов пример, али најпре да се донесе закон како би се знали формални власници клубова“, рекао је Терзић за Информер.

Вршилац дужности генералног секретара Црвене звезде је открио и да је током газдовања у ОФК Београду улагао сопствени новац.
„Мало је лудака који ће као ја да уложе свој новац, да се задуже како би помогли клубу. Пазите, нико од поверилаца ОФК Београда није дужио ОФК Београд за новац, већ искључиво мене. Тачније, моји најближи и ја само позајмљивали паре да спасемо клуб. У једном тренутку сам био у дугу од 3,5 милиона марака. То нису мале паре.“

Коментари / 0

Оставите коментар