EP: Srbija - Hrvatska 8:8!

Vaterpolisti Srbije remizirali su sa Hrvatskom rezultatom 8:8 na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, pa u poslednjem kolu odlučuje meč sa Španijom, koja ima identičan broj bodova (7).

Ostali sportovi 19.07.2014 | 17:23
EP: Srbija - Hrvatska 8:8!

Imala je Srbija dva napada za pobedu, ali će morati da se zadovolji bodom.

Živko Gocić, pa Andrija Prlainović pokušali su da u poslednjim sekundama utakmice protiv Hrvatske donesu Srbiji pobedu i direktno je plasiraju u četvrtfinale, ali nisu uspeli. Kapiten je iznudio korner, a Andrija je pogodio stativu...

SRBIJA - HRVATSKA 8:8 (3:2, 2:3, 2:1, 1:2)

Na tribinama je bilo i oko 1.000 navijača koji su doputovali u Mađarsku iz Srbije.

PRVA ČETVRTINA :

Počelo je golom Hrvatske već iz prvog napada. Precizan je bio Sandro Sukno, iskoristivši Pijetlovićev zamalo neprecizan šut u prvoj akciji "delfina". Srećom, ubrzo je Srbija vodila.

Pogotkom preciznog Andrije Pijetlovića iz daljine, u situaciji sa igračem više, i smirenog Filipa Filipovića, posle kontre, Srbija je brzo povela 2:1. "Barakude" su izjednačile iz penala, ali su "delfini" ostali raspoloženi u napadu. Mitrović je ispisao rezultat koji je ostao aktivan do kraja prve četvrtine - 3:2.

DRUGA ČETVRTINA:

Opet Filip Filipović! Predvodnik srpske selekcije bio je precizan i nagovestio svoju dobru partiju - 4:2. Hrvati su prethodno imali igrača više, kao i u napadu nakon tog gola, kada je Nikša Dobud ipak smanjio prednost šampiona Evrope - 3:4.

A, onda, ponovo Filip Filipović! Novi gol prve zvezde "delfina" i 5:3 za Srbiju! Sa druge strane, Gojko Pijetlović je "spustio rampu" za rivala, ali u nekoliko uzastopnih akcija nema ni pogotka za Srbiju.

Tri minuta pre poluvremena, Hrvati su prišli na gol zaostatka, 4:5. Sukno je, u situaciji sa igračem više, video slobodnog Lončara, dodao mu, a on iz neposredne blizine lako savladao Pijetlovića...

Iako je Srbija vodila sve vreme, na poluvremenu je nerešeno. Sukno je i treći put savladao Pijetlovića - 5:5.

TREĆA ČETVRTINA:

Kao što se druga završila, i treća je počela golom Hrvatske. Luka Lončar iskoristio je odbijenu loptu u situaciji sa igračem više i ugurao je u gol.

Miloš Ćuk već u sledećem napadu izjednačuje! Preko glave golmana, "kroz ruke" odbrane - 6:6!

A, onda, opet Filip Filipović! Našao je Filip pukotinu u odbrani i Srbija ponovo vodi, 7:6! Pijetlović je ponovo raspoložen na golu, a Filip i posle minut šutira iz teške situacije i pogađa stativu... 

Doduše, mogla je i da bude veća prednost na kraju ove četvrtine, ali se debitant Sava Ranđelović zbunio u izglednoj situaciji. 

ČETVRTA ČETVRTINA

Ponovo Hrvati "otvaraju" kvartal pogotkom. "Otvorili" su srpsku odbranu u situaciji sa igračem više. Pogodio je Bušlje.

Bušlje je potom dobio i poslednje isključenje, a Dušan Mandić realizovao igrača više! Srbija vodi 8:7, ali već u sledećem napadu igra sa dva igrača manje. Ipak, Maro Joković ne koristi napad i sačuvala je Srbija gol prednosti!

Novu šansu da postignu gol sa dva igrača više "barakude" ne propuštaju. Petar Muslim iskoristio je situaciju izgledniju od zicera - 8:8. Do kraja četiri i po minuta.

Srpski momci zaigrali su presing u odbrani i prinudili protivnika da izgubi loptu malo više od dva minuta pre kraja. Dejan Savić pozvao je tajm-aut posle ukradene lopte Miloša Ćuka.

U poslednja dva minuta ne uspeva Srbija da uputi šut ka golu. Filip Filipović ostao je bez lopte, da bi minut pre kraja sudije svirale faul u napadu Dušku Pijetloviću.

STRELCI:

Srbija: Prlainović, Filipović 4, Mitrović, Ćuk, Mandić

Hrvatska: Sukno 3, Dobud, Lončar 2, Bušlje, Muslim.

PETERCI

Srbija

Hrvatska 1/0

Komentari / 0

Ostavite komentar