ЕП: Србија - Хрватска 8:8!

Ватерполисти Србије ремизирали су са Хрватском резултатом 8:8 на Европском првенству у Мађарској, па у последњем колу одлучује меч са Шпанијом, која има идентичан број бодова (7).

Остали спортови 19.07.2014 | 17:23
ЕП: Србија - Хрватска 8:8!

Имала је Србија два напада за победу, али ће морати да се задовољи бодом.

Живко Гоцић, па Андрија Прлаиновић покушали су да у последњим секундама утакмице против Хрватске донесу Србији победу и директно је пласирају у четвртфинале, али нису успели. Капитен је изнудио корнер, а Андрија је погодио стативу...

СРБИЈА - ХРВАТСКА 8:8 (3:2, 2:3, 2:1, 1:2)

На трибинама је било и око 1.000 навијача који су допутовали у Мађарску из Србије.

ПРВА ЧЕТВРТИНА :

Почело је голом Хрватске већ из првог напада. Прецизан је био Сандро Сукно, искористивши Пијетловићев замало непрецизан шут у првој акцији "делфина". Срећом, убрзо је Србија водила.

Поготком прецизног Андрије Пијетловића из даљине, у ситуацији са играчем више, и смиреног Филипа Филиповића, после контре, Србија је брзо повела 2:1. "Баракуде" су изједначиле из пенала, али су "делфини" остали расположени у нападу. Митровић је исписао резултат који је остао активан до краја прве четвртине - 3:2.

ДРУГА ЧЕТВРТИНА:

Опет Филип Филиповић! Предводник српске селекције био је прецизан и наговестио своју добру партију - 4:2. Хрвати су претходно имали играча више, као и у нападу након тог гола, када је Никша Добуд ипак смањио предност шампиона Европе - 3:4.

А, онда, поново Филип Филиповић! Нови гол прве звезде "делфина" и 5:3 за Србију! Са друге стране, Гојко Пијетловић је "спустио рампу" за ривала, али у неколико узастопних акција нема ни поготка за Србију.

Три минута пре полувремена, Хрвати су пришли на гол заостатка, 4:5. Сукно је, у ситуацији са играчем више, видео слободног Лончара, додао му, а он из непосредне близине лако савладао Пијетловића...

Иако је Србија водила све време, на полувремену је нерешено. Сукно је и трећи пут савладао Пијетловића - 5:5.

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА:

Као што се друга завршила, и трећа је почела голом Хрватске. Лука Лончар искористио је одбијену лопту у ситуацији са играчем више и угурао је у гол.

Милош Ћук већ у следећем нападу изједначује! Преко главе голмана, "кроз руке" одбране - 6:6!

А, онда, опет Филип Филиповић! Нашао је Филип пукотину у одбрани и Србија поново води, 7:6! Пијетловић је поново расположен на голу, а Филип и после минут шутира из тешке ситуације и погађа стативу... 

Додуше, могла је и да буде већа предност на крају ове четвртине, али се дебитант Сава Ранђеловић збунио у изгледној ситуацији. 

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Поново Хрвати "отварају" квартал поготком. "Отворили" су српску одбрану у ситуацији са играчем више. Погодио је Бушље.

Бушље је потом добио и последње искључење, а Душан Мандић реализовао играча више! Србија води 8:7, али већ у следећем нападу игра са два играча мање. Ипак, Маро Јоковић не користи напад и сачувала је Србија гол предности!

Нову шансу да постигну гол са два играча више "баракуде" не пропуштају. Петар Муслим искористио је ситуацију изгледнију од зицера - 8:8. До краја четири и по минута.

Српски момци заиграли су пресинг у одбрани и принудили противника да изгуби лопту мало више од два минута пре краја. Дејан Савић позвао је тајм-аут после украдене лопте Милоша Ћука.

У последња два минута не успева Србија да упути шут ка голу. Филип Филиповић остао је без лопте, да би минут пре краја судије свирале фаул у нападу Душку Пијетловићу.

СТРЕЛЦИ:

Србија: Прлаиновић, Филиповић 4, Митровић, Ћук, Мандић

Хрватска: Сукно 3, Добуд, Лончар 2, Бушље, Муслим.

ПЕТЕРЦИ

Србија

Хрватска 1/0

Коментари / 0

Оставите коментар