Ponašanje Prištine ne utiče na pregovore Srbije sa EU

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da pregovori Srbije sa EU i otvaranje poglavlja 35 neće biti uslovljeni ponašanjem Prištine, naglašavajući da je došlo vrijeme za formiranje zajednice srpskih opština.

Srbija 22.06.2014 | 11:00
Ponašanje Prištine ne utiče na pregovore Srbije sa EU

"Sada dolazi na dnevni red ono što je za nas suštinski važno - a to su članovi četiri, pet i šest Briselskog sporazuma, odnosno formiranje zajednice srpskih opština i ostvarenje mnogih bitnih nadležnosti i mi ćemo u narednom periodu raditi na tome", rekao je Đurić za Radio-televiziju Srbije. 

Govoreći o radu kosovske Agencije za privatizaciju, on je naveo da ta institucija i njeno djelovanje, prije svega, smetaju Srbima u enklavama jer ona pokušava da otuđi glavne zgrade u mjestima i naseljima gdje žive Srbi. 

"Kosovska agencija za privatizaciju i njeno delovanje pokušava da otuđi glavne zgrade i preduzeća u mestima gde žive Srbi. Neregularnim privatizacijama, poput Hotela `Junior` u Štpcu gde su smešteni Srbi proterani iz drugih mesta na Kosovu i Metohiji, direktno se ugrožava njihov opstanak", rekao je Đurić. 

Govoreći o formiranju institucija u Prištini, on je rekao da misli da će predstavnici Srpske liste i naroda iskoristiti sva politička i pravna sredstva da pokrenu i drže otvorenim pitanje raspodjela mandata. 

"Mislim da generalno, učešćem u tom političkom procesu, naša zajednica dobija na snazi. Sada je samo bitno da svi budemo sabrani, jedinstveni i okupljeni i da budemo `tvrd orah`, jer samo takvi možemo da se izborimo da zajednica srpskih opština ima dovoljnu političku snagu", poručio je Đurić.

Komentari / 0

Ostavite komentar