Понашање Приштине не утиче на преговоре Србије са ЕУ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да преговори Србије са ЕУ и отварање поглавља 35 неће бити условљени понашањем Приштине, наглашавајући да је дошло вријеме за формирање заједнице српских општина.

Србија 22.06.2014 | 11:00
Понашање Приштине не утиче на преговоре Србије са ЕУ

"Сада долази на дневни ред оно што је за нас суштински важно - а то су чланови четири, пет и шест Бриселског споразума, односно формирање заједнице српских општина и остварење многих битних надлежности и ми ћемо у наредном периоду радити на томе", рекао је Ђурић за Радио-телевизију Србије. 

Говорећи о раду косовске Агенције за приватизацију, он је навео да та институција и њено дјеловање, прије свега, сметају Србима у енклавама јер она покушава да отуђи главне зграде у мјестима и насељима гдје живе Срби. 

"Косовска агенција за приватизацију и њено деловање покушава да отуђи главне зграде и предузећа у местима где живе Срби. Нерегуларним приватизацијама, попут Хотела `Јуниор` у Штпцу где су смештени Срби протерани из других места на Косову и Метохији, директно се угрожава њихов опстанак", рекао је Ђурић. 

Говорећи о формирању институција у Приштини, он је рекао да мисли да ће представници Српске листе и народа искористити сва политичка и правна средства да покрену и држе отвореним питање расподјела мандата. 

"Мислим да генерално, учешћем у том политичком процесу, наша заједница добија на снази. Сада је само битно да сви будемо сабрани, јединствени и окупљени и да будемо `тврд орах`, јер само такви можемо да се изборимо да заједница српских општина има довољну политичку снагу", поручио је Ђурић.

Коментари / 0

Оставите коментар