Banjaluka: Akcionari blokirali Dušanića

Petar Dušanić kontroverzni biznismen iz Prnjavora trebalo je da po riješenju Osnovnog suda u Banja Luci udje u posjed nekadašnje zgrade Metala u Banjaluci vrijedne dva miliona maraka.

Republika Srpska 18.06.2014 | 15:59
Banjaluka: Akcionari blokirali Dušanića

To su spriječili Mali akcionari koji tvrde da je sud donio nelegalnu odluku i da se sve radi u korist nekoliko pojedinaca koji na ovaj način zaradjuju velike pare.

Akcionari su spriječili ulazak u posjed Petra Dušanića u prostorije Metala u centru Banja Luke. Sudski izvršilac odgodio je izvršenje odluke banjalučkog osnovnog suda. Osnovni sud donio je riješenje po kojem kompaniji Dušanić pripada prostor u centru Banjaluke vrijedan dva miliona maraka. Potpuno kriminalna i nelegalna odluka jasni su Mali akcionari.


Odluku da Dušaniću pripada vrijedna imovina donio je sudija osnovnog suda Nebojša Pejović a mali akcionaru tvrde da je taj sudija umješan u nekoliko sličnih spornih odluka koje idu u korist tajkunima a na štetu gradjana Srpske. Petar Dušanić mirno je sačekao da radnik suda sastavi zapisnik.

Nije bio raspoložen za zvaničnu izjavu.


Akcionari napominju da ne postiji ni jedan osnov po kojem bi imovina metala pripala Dušaniću i da je to jasno kao dan.


Mali akcionari najavili su da ni po koju cijenu neće odustati od imovine Metala ali i nekih drugih preduzeća. Traže od skupštine Srpske da se konačno očituje o kako navode kriminalu u pravosudju Srpske ali i visokom sudskom i tužilačkom savjetu.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ZORO

18.06.2014 11:34

DUŠANIĆU,DUŠANIĆU...odmakni,odmakni od tuđe parcele..........pazi idu izbori

ODGOVORITE