Бањалука: Акционари блокирали Душанића

Петар Душанић контроверзни бизнисмен из Прњавора требало је да по ријешењу Основног суда у Бања Луци удје у посјед некадашње зграде Метала у Бањалуци вриједне два милиона марака.

Република Српска 18.06.2014 | 15:59
Бањалука: Акционари блокирали Душанића

То су спријечили Мали акционари који тврде да је суд донио нелегалну одлуку и да се све ради у корист неколико појединаца који на овај начин зарадјују велике паре.

Акционари су спријечили улазак у посјед Петра Душанића у просторије Метала у центру Бања Луке. Судски извршилац одгодио је извршење одлуке бањалучког основног суда. Основни суд донио је ријешење по којем компанији Душанић припада простор у центру Бањалуке вриједан два милиона марака. Потпуно криминална и нелегална одлука јасни су Мали акционари.


Одлуку да Душанићу припада вриједна имовина донио је судија основног суда Небојша Пејовић а мали акционару тврде да је тај судија умјешан у неколико сличних спорних одлука које иду у корист тајкунима а на штету градјана Српске. Петар Душанић мирно је сачекао да радник суда састави записник.

Није био расположен за званичну изјаву.


Акционари напомињу да не постији ни један основ по којем би имовина метала припала Душанићу и да је то јасно као дан.


Мали акционари најавили су да ни по коју цијену неће одустати од имовине Метала али и неких других предузећа. Траже од скупштине Српске да се коначно очитује о како наводе криминалу у правосудју Српске али и високом судском и тужилачком савјету.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗОРО

18.06.2014 11:34

ДУШАНИЋУ,ДУШАНИЋУ...одмакни,одмакни од туђе парцеле..........пази иду избори

ОДГОВОРИТЕ