Krenu Partizan ka LE ili LŠ?

Fudbaleri Partizana počeli supripreme za novu sezonu, u kojoj će, kako je najavio predsednik Dragan Djurić cilj biti plasman u Ligu šampiona.

Fudbal 16.06.2014 | 20:07
Krenu Partizan ka LE ili LŠ?

Partizan bi, u slučaju da šampion Crvena zvezda odustane od žalbe UEFA, igrao kvalifikacije za elitno takmičenje.

Partizan je kao vicešampion izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali s obzirom na to da Crvena zvezda nije dobila evropsko licencu, gotovo je izvesno da će crno-beli "uskočiti" na njeno mesto.

"Moramo da radimo i da se trudimo više nego prethodne sezone, važno je da se što bolje spremimo za ono što nas čeka u Evropi. Mislim da sada imamo tim koji je zreo da se treći put u istoriji plasira u Ligu šampiona, naravno ako budemo igrali. Ako to uspemo trebalo bi da svi zajedno da pokušamo i da prezimimo u Evropi", rekao je Đurić u obraćanju igračima u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

On je istakao da, u kojem god evropskom takmičenju Partizan bude igrao mora da bude mnogo bolji nego prošle.

"Iza nas je sezona u kojoj smo bili najbolji, ali nismo osvojili titulu, koju smo želeli i zaslužili. Bilo je naših grešaka, ali i i drugih grešaka sa strane. Ali, ne treba da se vraćamo u prošlost, već da izvučemo pouke. U svakom slučaju, mislim da nismo dobili poštovanje Fudbalskog saveza i Sudijske organizacije koje zaslužujemo", poručio je Đurić.

Treneru Marku Nikoliću na prozivci u Sportskom centru Teleoptik javila su se 23 igrača, reprezentativci Miroslav Vulićević i Milan Lukač imaju produžen odmor do 21. juna, dok će se prvo pojačanje Marko Lomić sutra priključiti ekipi.

Crno-beli popodne putuju na Zlatibor gde će ostati nedelju dana, a potom se vraćaju u Beograd i odigraće humanitarnu utakmicu, 27. juna, sa Malmeom.

Komentari / 0

Ostavite komentar