Крену Партизан ка ЛЕ или ЛШ?

Фудбалери Партизана почели суприпреме за нову сезону, у којој ће, како је најавио председник Драган Дјурић циљ бити пласман у Лигу шампиона.

Фудбал 16.06.2014 | 20:07
Крену Партизан ка ЛЕ или ЛШ?

Партизан би, у случају да шампион Црвена звезда одустане од жалбе УЕФА, играо квалификације за елитно такмичење.

Партизан је као вицешампион изборио пласман у квалификације за Лигу Европе, али с обзиром на то да Црвена звезда није добила европско лиценцу, готово је извесно да ће црно-бели "ускочити" на њено место.

"Морамо да радимо и да се трудимо више него претходне сезоне, важно је да се што боље спремимо за оно што нас чека у Европи. Мислим да сада имамо тим који је зрео да се трећи пут у историји пласира у Лигу шампиона, наравно ако будемо играли. Ако то успемо требало би да сви заједно да покушамо и да презимимо у Европи", рекао је Ђурић у обраћању играчима у Спортском центру Телеоптик у Земуну.

Он је истакао да, у којем год европском такмичењу Партизан буде играо мора да буде много бољи него прошле.

"Иза нас је сезона у којој смо били најбољи, али нисмо освојили титулу, коју смо желели и заслужили. Било је наших грешака, али и и других грешака са стране. Али, не треба да се враћамо у прошлост, већ да извучемо поуке. У сваком случају, мислим да нисмо добили поштовање Фудбалског савеза и Судијске организације које заслужујемо", поручио је Ђурић.

Тренеру Марку Николићу на прозивци у Спортском центру Телеоптик јавила су се 23 играча, репрезентативци Мирослав Вулићевић и Милан Лукач имају продужен одмор до 21. јуна, док ће се прво појачање Марко Ломић сутра прикључити екипи.

Црно-бели поподне путују на Златибор где ће остати недељу дана, а потом се враћају у Београд и одиграће хуманитарну утакмицу, 27. јуна, са Малмеом.

Коментари / 0

Оставите коментар