Kakvi igrači - Roben i Van Persi

Holandski asovi ispisali novu stranicu istorije jer su bili strelci na tri uzastipna Mundijala. Van Gal: Turnir ne mora da osvoji najbolji, već onaj koji ume da pruži maksimum.

Fudbal 15.06.2014 | 15:08
Kakvi igrači - Roben i Van Persi

Šta sve mogu Arjen Roben (30) i Robin van Persi (30), verovatno ne znaju ni oni sami, jer način na koji su sa po dva gola izbušili mrežu Ikera Kasiljasa predstavlja prava remek-dela koja će ostati u almanasima svetskih šampionata. I obojica su ispisala nove stranice istorije u Holandiji jer su postali prve „lale“ koje su tresle mreže na tri Mundijala!

Van Persi je postigao fantastičan pogodak glavom u padu, golčina koja je najmanje plod slučajnosti, jer je as Mančester junajteda otkrio:

- Gol je delo selektora Van Gala. Tokom cele nedelje smo vežbali baš ovakve situacije. Najveće zasluge za pobedu su njegove, on je sve osmislio, a mi smo to dosledno sproveli na terenu. Sad možemo da uživamo.

Roben je ponovo dokazao moć, Ramos, Pike i ostali ni rukama nisu mogli da ga obore, a uglavnom su ga pratili pogledom. I posle dva gola i bravura, sjajni napadač je pokazao i da je veliki sportsmen.

- Bio je to samo naš veliki dan. Čak su i Španci mirno prihvatili „batine“, pokazali su dostojanstvo i veličinu. Po meni, bili smo spremniji od Španaca, brži i jači u svakom duelu. Iskoristili smo priliku i pobedili. Ovo je, ipak, samo prvi korak. I ostali bi morali da na budu zdravi i čvrsti - rekao je Roben.

Selektor Luj van Gal nije krio iznenađenje:

- Nisam očekivao da ćemo dati Španiji pet golova. Ovo ima veze sa strategijom. I naravno ima veze sa performansama mojih igrača, ali nema kod nas euforije. Znamo šta možemo i gde nam je mesto. Turnir ne mora da osvoji najbolji, već onaj ko je najspremniji da u pravom momentu pruži maksimum.

Komentari / 0

Ostavite komentar