Какви играчи - Робен и Ван Перси

Холандски асови исписали нову страницу историје јер су били стрелци на три узастипна Мундијала. Ван Гал: Турнир не мора да освоји најбољи, већ онај који уме да пружи максимум.

Фудбал 15.06.2014 | 15:08
Какви играчи - Робен и Ван Перси

Шта све могу Арјен Робен (30) и Робин ван Перси (30), вероватно не знају ни они сами, јер начин на који су са по два гола избушили мрежу Икера Касиљаса представља права ремек-дела која ће остати у алманасима светских шампионата. И обојица су исписала нове странице историје у Холандији јер су постали прве „лале“ које су тресле мреже на три Мундијала!

Ван Перси је постигао фантастичан погодак главом у паду, голчина која је најмање плод случајности, јер је ас Манчестер јунајтеда открио:

- Гол је дело селектора Ван Гала. Током целе недеље смо вежбали баш овакве ситуације. Највеће заслуге за победу су његове, он је све осмислио, а ми смо то доследно спровели на терену. Сад можемо да уживамо.

Робен је поново доказао моћ, Рамос, Пике и остали ни рукама нису могли да га оборе, а углавном су га пратили погледом. И после два гола и бравура, сјајни нападач је показао и да је велики спортсмен.

- Био је то само наш велики дан. Чак су и Шпанци мирно прихватили „батине“, показали су достојанство и величину. По мени, били смо спремнији од Шпанаца, бржи и јачи у сваком дуелу. Искористили смо прилику и победили. Ово је, ипак, само први корак. И остали би морали да на буду здрави и чврсти - рекао је Робен.

Селектор Луј ван Гал није крио изненађење:

- Нисам очекивао да ћемо дати Шпанији пет голова. Ово има везе са стратегијом. И наравно има везе са перформансама мојих играча, али нема код нас еуфорије. Знамо шта можемо и где нам је место. Турнир не мора да освоји најбољи, већ онај ко је најспремнији да у правом моменту пружи максимум.

Коментари / 0

Оставите коментар