Bora Milutinović: BiH prolazi grupu!

Velibor Bora Milutinović, iskusni fudbalski stručnjak, koji je pet različitih reprezentacija doveo na svetska prvenstva, smatra da Bosna i Hercegovina ima snage da prođe grupnu fazu takmičenja.

Fudbal 15.06.2014 | 15:03
Bora Milutinović: BiH prolazi grupu!

Agencija Anadolija prenosi informaciju da je Milutinović posetio kamp "zmajeva" uoči debitantskog meča protiv Argentine, gde je naglasio da tim Safeta Sušića ima dobre šanse da prođe u narednu rundu takmičenja u konkurenciji sa "gaučosima", Nigerijom i Iranom.

"Bosna i Hercegovina mora da prođe. Ekipa selektora Safeta Sušića bolja je od Nigerije i Irana. BiH se treba skoncentrisati na utakmice u Kujabi i Salvadoru, te prokrčiti sebi put ka drugom krugu SP, što bi bio veliki uspeh", smatra Milutinović, koji je u karijeri bio selektor rivala BiH Nigerije, Meksika, Kostarike, SAD, Kine, Hondurasa, Jamajke i Iraka.

Iskusni stručnjak naglasio je da će večerašnji duel protiv Argentine biti nagrada za sve što je selekcija BiH uradila prethodnih godina.

"Biće teška utakmica. BiH nije bez šansi, tj. Argentini neće biti lako igrati sa snažnom evropskom reprezentacijom. U svakom slučaju, BiH treba odigrati bez preteranog opterećenja, jer meč sa Argentinom za nju je nagrada za dobre igre minulih godina", rekao je Milutinović i dodao da će navijati za Bosnu i Hercegovinu.

Srpski trener u septembru će napuniti 70 godina,

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Srle

15.06.2014 13:11

Pa ljudi normalno je da ce navijati pa citav Balkan ce navijati za BiH samo neki pojedinci nece. Ba Bosna je i nasa kao sto je i njihova jer ja imam bosanski pasos i licnu kartu. Jadni su oni sto se stide svoje zemlje i naroda. Pozdrav za BN REDAKCIJU

ODGOVORITE
Name

Eu

15.06.2014 13:27

Svaka cast za komentar srle

ODGOVORITE
Name

Bojan

15.06.2014 13:29

Uz vas je cela BiH

ODGOVORITE
Name

mislilac

15.06.2014 14:57

Igraj Bosno ne daj se igraj svi smo uz tebe.

ODGOVORITE
Name

genter

15.06.2014 15:24

Bravo Srle Ja bih dodao još ovo "jadan je onaj koji mrzi državu u kojoj se svako jutro budi".

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

15.06.2014 18:57

Eto i rukomet na SP... I to reprezentacija sastavljena od svih sa voih prostora, niko ne dominiora... Moze se to i u fudbalu... CESTITAM REPREZENTACIJI RUKOMETA BH NA PLASMAN NA SP

ODGOVORITE
Name

krajiskosrce

15.06.2014 19:47

@ Knjaz Milos Na odabir igraca prvo treba gledati na kvalitet i ligu gdje igra taj igrac,zati minutaza itd. Proslo je vrijeme kad su se brojala krvna zrnca i pozivali igraci da bi se popunio nacionalni kljuc. Pa ja bih tako volio da za BiH igra Neven Subotic,al momak je izabrao drugu zemlju i sretno mu.Ciro mu je iso na koljena al nije htio i gotova stvar. A bilo je takvih mnogo.Al nije fer da govore pojedinci kako za BiH igraju samo Bosnjaci,a znate svi da kvalitetne igrace odmah odvode kod komsija.

ODGOVORITE