SP - Sušić: Ne damo im da se šetaju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru odigrati svoj prvi susret na Svjetskom prvenstvu protiv selekcije Argentine.

Fudbal 15.06.2014 | 14:44
SP - Sušić: Ne damo im da se šetaju

Naš najbolji tim biće na velikim iskušenjima. Zmajevima će se suprotstaviti najbolji napadači na svijetu.

"Sigurno da nećemo dozvoliti da se oni šetaju slobodno terenom. Imamo i mi dosta igrača koji su jako dobri. Oni koji su pratili našu reprezentaciju to znaju, a oni koji nisu mislim da će to vidjeti," riječi su Sušića.

Novinare je interesovalo da li su poplave u Bosni i Hercegovini ostavile traga na pripremu našeg tima.

"Poplave u našoj zemlji su nas pogodile, ali to nije uticalo na naše pripreme. Svakako da nas je pogodilo, ali ako ne ostvarimo rezultat ovdje to nema veze sa nekim razlozima van terena, već isključivo fudbalskim," rekao je Sušić.

Na Marakani ćemo se po mišljenju selektora suočiti sa najboljim fudbalerom svih vremena.

"Sigurno da mi je veliko zadovoljstvo što na Marakani igramo prvu utakmicu. Sama činjenica što smo tu i što igramo protiv Argentine i protiv najboljeg igrača na svijetu, ako ne i najboljeg svih vremena. Nadam se da mi Brazilci neće zamjeriti što tako mislim," rekao je Sušić i dodao:

"Kada je ovakva ekipa u pitanju normalno je da bih ja volio da znam prvih 11, ali nama to ništa ne mijenja, jer koga god da na teren pošalje Sabelja, to su vrhunski igrači. Argentina je apsolutni favorit i u grupi i u našoj utakmici, ali i jedan od favorita čitavog prvenstva. Ja mogu obećati da će igrači dati svoj maksimum na utakmici," rekao je Sušić.

Na pitanje novinara da li ćemo sutra igrati sa samo jednim napadačem, umjesto dosadašnja dva, selektor je odgovorio da je formaciju već promijenio u prijateljskim duelima i u šali rekao da će igrati sa tri napadača.

"Mi smo promijenili formaciju i sutra ćemo igrati sa tri napadača i dva ofanzivna vezna," rekao je Sušić sa osmjehom na licu i dodao:

"Ja sam trener koji ne zna drugačije igrati. Mi imamo takve igrače u ekipi i naša igra puno više dolazi do izražaja kada ekipa ima loptu u nogama," rekao je Sušić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

roko

15.06.2014 14:04

Samo hrabro--prednost je što su unapred svi otpisali BiH reprezentaciju. Ne sumnjam da će srce biti veliko, dodajte i malo lukavstva i svašta može biti!! Sretno!

ODGOVORITE
Name

mislilac

15.06.2014 15:01

Lopta je okrugla a i Spanci znaju primit 5 komada. Ne daj se Bosno i Hercegovino svi smo veceras uz nase Zmajeve.

ODGOVORITE