СП - Сушић: Не дамо им да се шетају

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине вечерас ће на стадиону Маракана у Рио де Жанеиру одиграти свој први сусрет на Свјетском првенству против селекције Аргентине.

Фудбал 15.06.2014 | 14:44
СП - Сушић: Не дамо им да се шетају

Наш најбољи тим биће на великим искушењима. Змајевима ће се супротставити најбољи нападачи на свијету.

"Сигурно да нећемо дозволити да се они шетају слободно тереном. Имамо и ми доста играча који су јако добри. Они који су пратили нашу репрезентацију то знају, а они који нису мислим да ће то видјети," ријечи су Сушића.

Новинаре је интересовало да ли су поплаве у Босни и Херцеговини оставиле трага на припрему нашег тима.

"Поплаве у нашој земљи су нас погодиле, али то није утицало на наше припреме. Свакако да нас је погодило, али ако не остваримо резултат овдје то нема везе са неким разлозима ван терена, већ искључиво фудбалским," рекао је Сушић.

На Маракани ћемо се по мишљењу селектора суочити са најбољим фудбалером свих времена.

"Сигурно да ми је велико задовољство што на Маракани играмо прву утакмицу. Сама чињеница што смо ту и што играмо против Аргентине и против најбољег играча на свијету, ако не и најбољег свих времена. Надам се да ми Бразилци неће замјерити што тако мислим," рекао је Сушић и додао:

"Када је оваква екипа у питању нормално је да бих ја волио да знам првих 11, али нама то ништа не мијења, јер кога год да на терен пошаље Сабеља, то су врхунски играчи. Аргентина је апсолутни фаворит и у групи и у нашој утакмици, али и један од фаворита читавог првенства. Ја могу обећати да ће играчи дати свој максимум на утакмици," рекао је Сушић.

На питање новинара да ли ћемо сутра играти са само једним нападачем, умјесто досадашња два, селектор је одговорио да је формацију већ промијенио у пријатељским дуелима и у шали рекао да ће играти са три нападача.

"Ми смо промијенили формацију и сутра ћемо играти са три нападача и два офанзивна везна," рекао је Сушић са осмјехом на лицу и додао:

"Ја сам тренер који не зна другачије играти. Ми имамо такве играче у екипи и наша игра пуно више долази до изражаја када екипа има лопту у ногама," рекао је Сушић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

роко

15.06.2014 14:04

Само храбро--предност је што су унапред сви отписали БиХ репрезентацију. Не сумњам да ће срце бити велико, додајте и мало лукавства и свашта може бити!! Сретно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислилац

15.06.2014 15:01

Лопта је округла а и Спанци знају примит 5 комада. Не дај се Босно и Херцеговино сви смо вецерас уз насе Змајеве.

ОДГОВОРИТЕ