Ponedeljkom najviše „guglamo“

Ponedeljak doživljavamo kao novi početak, posle vikenda koji je sve manje predviđen za odmor, već je više nadoknađivanje propuštenog u toku radne nedelje.

Zanimljivosti 05.06.2014 | 18:57
Ponedeljkom najviše „guglamo“

VEROVATNO ste i vi mnogo puta donosili odluku da prestanete da pušite, probate novu dijetu, počnete da vežbate... Ponedeljak doživljavamo kao novi početak, posle vikenda koji je sve manje predviđen za odmor, već je više nadoknađivanje propuštenog u toku radne nedelje. Zato ne čude rezultati jednog naučnog istraživanja koji su pokazali da je ponedeljak dan kada najviše brinemo o svom zdravlju i „guglamo“ po internetu.

Posle burnog vikenda, mlađi donose odluke da će da promene loše navike, više da izlaze i druže se. Stariji tokom vikenda detaljnije zagledaju svoj odraz i odlučuju se za dijetu ili vežbanje, a gotovo svi se „zaklinju“ da će se zdravije hraniti.

I simptomi raznih bolesti se najviše pretražuju na internetu ponedeljkom, to radi čak 160 miliona ljudi! Utorak je takođe dan za pretraživanje, a zatim sve prestaje do početka naredne nedelje. Istraživanja pokazuju da nas odluke koje donosimo ponedeljkom obično „drže“ do utorka, u najboljem slučaju do srede. Od sredine nedelje život se nastavlja po starom...

Komentari / 0

Ostavite komentar