U borbi protiv fašizma srpski narod dao veliki doprinos (VIDEO)

Srpski narod dao je veliki doprinos u borbi protiv fašizma, a Republika Srpska  kao izraz slobodarskih težnji nastavlja slobodarsku tradiciju svog naroda-izjavio je predsjednik RS obraćajući se građanima na banjalučkom Trgu palih boraca, a povodom obilježavanja 9. maja Dana pobjede nad fašizmom.

Republika Srpska 09.05.2014 | 17:19
U borbi protiv fašizma srpski narod dao veliki doprinos (VIDEO)

Tim povodom  na Spomenik žrtvama fašizma položeni su vijenci i održan je prigodni kulturni program.

U narodnooslobodilačkoj borbi  tokom Drugog svjetskog rata, srpski narod je dao najveći doprinos da se ostvare slobodarske težnje svih naroda bivše Jugoslavije, koja nije opstala, jer nije bilo želje drugih naroda. Oni su Jugoslaviju vidjeli kao prelazni period za jačanje svojih nacionalnih identiteta-istakao je predsjednik Srpske.

Dostignuća ratne partizanske generacije u borbi protiv fašizma trebaju biti primjer nepokolebljive hrabrosti, samopožrtvovanja i patriotske odanosti svojoj zemlji i narodu.

9. maj veliki  je datum za čovječanstvo. Treba pamtiti, ali se ne smiju zaboraviti ni žrtve-kaže predsjednik SUBNOR-a  Republike Srpske Blagoja Gajić.

Dan pobjede nad fašizmom je dan pobjede civilizacijskih vrijednosti nad zlom i svim onim što je prijetilo uništenju mnogih slobodarskih naroda, rekla je predsjednik Vlade Republike Srpske  Željka Cvijanović  ističući zadovoljstvo što je RS dio te civilizacijske vrijednosti.

Povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, predstavnici političkog vrha, diplomatskog kora,  Trećeg  pješadijskog Republike Srpske puka Oružanih snaga BiH te mnogobrojnih  boračkih organizacija položili su vijence na Spomenik žrtvama fašizma, nakon čega je održan i prigodni kulturni program.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

10.05.2014 16:45

Da se nismo borili protiv fasista sada bi radili kod nas a nebi se iseljavali kod njih

ODGOVORITE