У борби против фашизма српски народ дао велики допринос (ВИДЕО)

Српски народ дао је велики допринос у борби против фашизма, а Република Српска  као израз слободарских тежњи наставља слободарску традицију свог народа-изјавио је предсједник РС обраћајући се грађанима на бањалучком Тргу палих бораца, а поводом обиљежавања 9. маја Дана побједе над фашизмом.

Република Српска 09.05.2014 | 17:19
У борби против фашизма српски народ дао велики допринос (ВИДЕО)

Тим поводом  на Споменик жртвама фашизма положени су вијенци и одржан је пригодни културни програм.

У народноослободилачкој борби  током Другог свјетског рата, српски народ је дао највећи допринос да се остваре слободарске тежње свих народа бивше Југославије, која није опстала, јер није било жеље других народа. Они су Југославију видјели као прелазни период за јачање својих националних идентитета-истакао је предсједник Српске.

Достигнућа ратне партизанске генерације у борби против фашизма требају бити примјер непоколебљиве храбрости, самопожртвовања и патриотске оданости својој земљи и народу.

9. мај велики  је датум за човјечанство. Треба памтити, али се не смију заборавити ни жртве-каже предсједник СУБНОР-а  Републике Српске Благоја Гајић.

Дан побједе над фашизмом је дан побједе цивилизацијских вриједности над злом и свим оним што је пријетило уништењу многих слободарских народа, рекла је предсједник Владе Републике Српске  Жељка Цвијановић  истичући задовољство што је РС дио те цивилизацијске вриједности.

Поводом обиљежавања Дана побједе над фашизмом, представници политичког врха, дипломатског кора,  Трећег  пјешадијског Републике Српске пука Оружаних снага БиХ те многобројних  борачких организација положили су вијенце на Споменик жртвама фашизма, након чега је одржан и пригодни културни програм.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

10.05.2014 16:45

Да се нисмо борили против фасиста сада би радили код нас а неби се исељавали код њих

ОДГОВОРИТЕ