Utvrditi štete na poljoprivrednim kulturama

Vlada Republike Srpske zadužila je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da utvrdi štete na poljoprivrednim kulturama koje su nastale kao posljedica proljećnih vremenskih nepogoda.

Republika Srpska 08.05.2014 | 18:16
Utvrditi štete na poljoprivrednim kulturama

Ministarstvo je zaduženo da predloži način pomoći poljoprivrednim proizvođačima koji će biti prinuđeni da ponovo zasijavaju proljetne usjeve, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Zaduženo je Ministarstvo i da prati stanje na terenu sve do stabilizacije vremenskih prilika i sanacije posljedica u proizvodnji, te o tome redovno izvještava Vladu Republike Srpske.

Vlada je zadužila ovo ministarstvo da ubrza aktivnosti na realizaciji projekata u okviru kojih se finansira izgradnja sistema za zaštitu od poplava i sistema za navodnjavanje.

Zaduženi su Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede da posredstvom Agencije za agrarna plaćanja, obezbijede redovnu dinamiku isplate podsticaja za ovu godinu.

Ministarstvo poljoprivrede zaduženo je da u saradnji sa Investiciono-razvojnom bankom Republike Srpske intenzivira aktivnosti na obradi i odobravanju zajmova i kredita za obrtna sredstva za ugovaranje proizvodnje i otkup poljoprivrednih proizvoda proizvedenih u Srpskoj, s ciljem jačeg povezivanja primarne poljoprivredne proizvodnje i industrije prerade poljoprivrednih proizvoda.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o hidrometeorološkoj situaciji, ugroženosti područja Republike Srpske od poplava i stanju objekata zaštite od poplava.

Zaduženo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da u saradnji sa Javnom ustanovom "Vode Srpske", nakon povlačenja poplavnih voda, utvrde sva oštećenja na vodoprivrednim objektima i da predlože novu listu prioritetnih projekata za realizaciju Projekta hitne pomoći zaštite od poplava.

Komentari / 0

Ostavite komentar