Утврдити штете на пољопривредним културама

Влада Републике Српске задужила је данас Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде да утврди штете на пољопривредним културама које су настале као посљедица прољећних временских непогода.

Република Српска 08.05.2014 | 18:16
Утврдити штете на пољопривредним културама

Министарство је задужено да предложи начин помоћи пољопривредним произвођачима који ће бити принуђени да поново засијавају прољетне усјеве, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Задужено је Министарство и да прати стање на терену све до стабилизације временских прилика и санације посљедица у производњи, те о томе редовно извјештава Владу Републике Српске.

Влада је задужила ово министарство да убрза активности на реализацији пројеката у оквиру којих се финансира изградња система за заштиту од поплава и система за наводњавање.

Задужени су Министарство финансија и Министарство пољопривреде да посредством Агенције за аграрна плаћања, обезбиједе редовну динамику исплате подстицаја за ову годину.

Министарство пољопривреде задужено је да у сарадњи са Инвестиционо-развојном банком Републике Српске интензивира активности на обради и одобравању зајмова и кредита за обртна средства за уговарање производње и откуп пољопривредних производа произведених у Српској, с циљем јачег повезивања примарне пољопривредне производње и индустрије прераде пољопривредних производа.

Влада Републике Српске усвојила је информацију о хидрометеоролошкој ситуацији, угрожености подручја Републике Српске од поплава и стању објеката заштите од поплава.

Задужено је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде да у сарадњи са Јавном установом "Воде Српске", након повлачења поплавних вода, утврде сва оштећења на водопривредним објектима и да предложе нову листу приоритетних пројеката за реализацију Пројекта хитне помоћи заштите од поплава.

Коментари / 0

Оставите коментар