Ministar Malešević skriva svoju diplomu

Niko nema što Republika Srpska imade. Ima ministra prosvjete koji skriva informacije o svom školovanju.

Republika Srpska 19.12.2015 | 21:51
Ministar Malešević skriva svoju diplomu

Da nije riječ o Dani Maleševiću, moglo bi se pomisliti da čovjek zbog skromosti ćuti, ali ovaj razmetljivac se pohvalio i doktoratom i fakultetom, ali magistarskim radom se ne hvali. Takođe odbija da kaže i gdje je doktorirao. Nema se čime pohvaliti, tvrde dobro obaviješteni izvori, a Malešević im svojim ćutanjem daje za pravo.

Pisali smo mu i uredno postavili pitanja u dva navrata.Interesovalo nas je gdje je i kada diplomirao, magistrirao i doktrorirao ovaj vrli doktor nauka koji ne prestaje da gotovo svakodnevno iznanađuje javnost novim i novim aferama u školskom sistemu Republike Srpske.Interesantno je to što ni na zvaničnom sajtu Vlade u biografiji ovog ministra nije naveden podatak o njegovom magistarskom radu.

"Nakon završenih osnovnih studija, na kojima stiče zvanje profesora politehničkog vaspitanja i obrazovanja, odbranio je, 2001. godine doktorsku tezu koja se odnosi na kvalitet srednjeg stručnog obrazovanja“,  navodi se, između ostalog, na sajtu Vlade.

O postdiplomskim studijama i magistarskom radu koji bi se morali "smjestiti" između osnovnih studija i doktorata nema ni riječi. To je u najmanju ruku čudno, a ništa manje ne čudi ni činjenica da nisu navedeni ni podaci o tome gdje je, na kom fakultetu ministar 2001. godine doktorirao?

Zašto je Maleševiću toliko stalo do toga da javnost ove informacije ne sazna!?Čak i da nema razloga da se sumnja u validnost stečenih diploma i zvanja, bilo bi nedopustivo da bilo koji funkcioner, a pogotovo ministar prosvjete skriva informacije o svom obrazovanju.

A razloga za sumnju u ovom slučaju itekeko ima, da nema, Malešević bi ih odavno otklonio tako što bi ove dobro čuvane tajne razotkrio sumnjičavoj javnosti.Ovako, ponašanje jednog ministra, u najmanju ruku je sramotno. Tako ćemo ga i nazvati, mada smo proteklih mjeseci na mnogim primjerima mogli vidjeti da dotični za sramota ne zna.

Da zna podnio bio ostavku i javno se izvinio javnosti, a naročito učenicima i njihovim roditeljima zbog afere oko upisa učenika u Medicinsku školu u Banjaluci. Ma kolika da je njegova direktna krivica u tom slučaju, on kao resorni ministar bi morao da preuzme odgovrnost zato što su u tu školu učenici upisivani bez poštovanja redoslijeda na zvaničnoj rang listi.

Upisivani su, tvrdi između ostalih i direktor te škole, na osnovu spiska koji je stigao iz Ministarstva prosvjete na čijem je Malešević čelu. Ako, kao što tvrdi nije odgovoran, zašto ministar nije kaznio one koji su odgovorni za najveću bruku u prosvjeti Republike Srpske do sada.

Ali to njega nije dotaklo, umjesto da prihvati krivicu odlučio je da za navodnu klevetu tužaka one koji su otvoreno progovorili o njegovom kriminalnom i po obrazovni sistem pogubnom djelovanju. A u tom načinu djelovanja Dani Maleševiću se mora priznati šampionsko zvanje.

On je za godinu svog ministrovanja više štete ovom resoru nanio nego njegova dva prethodnika zajedno. A trudili se, nije da nisu, i Anton Kasipović i Goran Mutabdžija. Uzalud. U poređenju sa Maleševićem ostali su samo zaboravljeni asovi među štetočinama koje su uništile prosvjetu i kulturu u Republici Srpskoj.

Primjera je na pretek, a informacije o njima stižu sa svih strana.Najnoviji u nizu je otvoreno pismo zaposlenih u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ iz Lopara koje su mediji objavili.Zaposleni u ovoj školi upozoravaju na flagantno kršenje zakona u režiji ministra Maleševića i njegovih pulena u ovoj školi.

Nakon što mu tri sastava Školskog odbora ove škole nisu bila po volji, Malešević je imenovao Privremeni školski odbor. Na čelo tog odbora postavljen je nekadašnji direktor te škole sada penzioner, protiv koga je vođeno više sudskih sporova.

Takav Školski odbor je za v.d. direktora škole, po Maleševićevom receptu postavio čovjeka koji u ovoj školi radi na dopuni norme.Mediji su nedavno izvještavali o sličnoj situaciju u Rogatici, gdje su se protiv Maleševićeve samovolje u tamošnjoj školi pobunile i njegove bivše stranačke kolege.

Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Rogatici je nedavno kolektivno napustio tu stranku razočaran potezima stranačkog rukovodstva na čelu sa Markom Pavićem. Sada su se javno oglasili osuđujući manipulacije svog donedavnog partijskog kolege Dane Maleševića.

Ranije se pismom medijima oglasio profesor Boban Odžić iz Novog Grada, čovjek koji je u ovoj i prošloj godini više puta odbijen na konkursu u dvije osnovne škole iako ispunjava sve tražene uslove. Odbijan je iz samo jednog razloga, nije podoban partijskom šablonu Dane Maleševića i direktora kojeg on podržava.

Ništa bolje nije prošla ni profesorica Sanja Ivanović, zaposlena u Gimnaziji Gradiška. Njen problem zato što ne pripada ni jednom političkom ni interesnom klanu traje godinama. Od pune radne norme časova koju je imala kada je zaposlaena u toj ustanovi iz godine u godinu su joj uzimani časovi tako da danas predaje samo dva časa Fizičkog vaspitanja u ovoj školi.

Iako su njeni problemi počeli prije početka Maleševićevog ministrovanja, on je svojim postupkom ove godine stavio krunu na nepravdu kroz koju ova profesorica prolazi. U dogovoru sa direktoricom Gimnazije, s kojom je inače u bliskim vezama, Malešević je napravio kombinatorku zamjene radnih mjesta dvojice politički podobnih profesora na relaciji Banjaluka – Gradiška.

Sve je urađeno pod firmom navodnog smanjenja putnih troškova, što je apsurdno  s obzirom da troškove prevoza zaposlenim u srednjem obrazovanju snose opštine, koje nisu tražile ovakvu rotaciju. Uostalom ministarstvo mjesecima ne isplaćuje putne troškove ni zaposlenim u Osnovnom obrazovanju, pa se postavlja pitanje o kakvoj to uštedi je ovdje riječ?

Kolateralna šteta ovakvih manipuplacija u Gimnaziji Gradiška je profesorica Ivanović o čemu smo i ranije pisali. Da bi apsurd bio većii njoj je nedavno ponuđeno da radi na dopuni časova u Novom Gradu gdje bi morala da vozari iz Gradiške, čime je demagogija o mjerama štednje demantovala samu sebe!

Malešević se inače ponaša kao mali šerif u Gradišci odakle je sa mjesta načelnika jednog odjeljenja u opštini lansiran na poziciju na kojoj je sada, na veliko iznenađenje javnosti.

Prethodno je kao lider lokalnog DNS-a zajedno sa odbjeglim preletačima iz SDS-a okupljnim oko Slavka Dunjića i njegove fantomske partije, razbio vladajuću koaliciju u toj opštini, što jeste osnovni uzrok višemjesečne blokade rada lokalne zakonodavne vlasti u ovoj opštini čije posljedice bi zbog nemogućnosti usvajanja Budžeta građani tek mogli da osjete.

To Maleševiću ne smeta da i dalje u tom gradu pokušava vući bitne konce, pogotovo kada je riječ o prosvjeti gdje njegovi puleni na direktorskim mjestima ne prežu ni od kakvih pritisaka (često sa elementima mobinga) nad zaposlenim koji im „nisu po volji“.

Ništa bolja situacija od one u Gimnaziji nije ni u Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi Gradiška, na čijem je čelu DNS-ov kadar, kao ni u nekim drugim školama u ovoj Opštini.Ministarski položaj je, ustvari, nagrada Maleševiću za sabotažu lokalne vlasti u Gradišci koja će se manifestovati ubrzo po njegovom sjedanju u fotelju.

Ovim imenovanjem kojim su mnogi bili iznanđeni,  dodatno su zaoštereni odnosi unutar DNS-a, između Marka Pavića i Nedjeljka Čubrilovića, predsjednika Narodne Skupštine Republike Srpske. Na toj poziciji je, tvrde izvori u vrhu te stranke, Čubrilović želio Radmilu Kocić Ćućić, aktuelnu pomoćnicu ministra prosvjete.

Čubrilović, inače, tvrdi ovaj izvor, „organski ne podnosi Maleševića“, pa je nakon afere Medicinska škola cinično poručio Paviću : „Evo ti sada Maleševića ...“. Pavić mu je tada priznao da se pokajao što ga na vrijeme nije poslušao i da je Malešević njegovo veliko razočarenje.

U međuvremenu ovaj „ministar za vjerovali ili ne“ je nastojeći da sebi da na značaju nastavio sa samoblamiranjem. Niko ozbiljan pa ni Policija Republike Srpske nije povjerovao u navodnu prijetnju koju je primio u septembru ove godine i prijavio policiji.

Da jeste, ne bi ni on ni policija samo par mjeseci poslije ćutali o ovome baš kao da se ništa nije ni dogodilo.Maleševiću je ipak pošlo za rukom nešto što je izgledalo kao nemoguće. Izborio se sa žestokom konkurencijom i postao najgori ministar u najgoroj vladi koju je Republika Srpska ikada imala.Kažu još za kratko.

Bilo kakva rekonstrukcija Vlade će biti kraj njegove "slavne karijere". Tada će imati dovoljno vremena da se posveti tužbama za klevetu koje je pokrenu ili koje se tek sprema da pokrene. Biće to prilka da pred nekim sudskim vijećem pokaže svoje diplome, bile on iz Čivčija, Sremskih Karlovaca, Zrenjanina...

Izvor: Impuls

Komentari / 196

Ostavite komentar
Name

Gradiska

19.12.2015 06:49

Zasto SNSD stoji iza ovog coveka? Sramota!

ODGOVORITE
Name

re Gradiska

19.12.2015 07:42

Pa zbog ovakvih je Dodik i ispus...Zasto bi nekome pokazivao neku fals diplomu koju je mozda u Bijeljini zavrsio u nekoj kafani ili nekom podrumu,dovoljno je pogledati covjeka i njegov mentalni sklop govori sve o njemu.Ako je on dr ili mr i ja sam ,mozda cak imam vise razreda skole od njega al eto u ovoj drzavi se sve za pare kupi pa i taj doktorat

Name

Istocno Sarajevo 2

19.12.2015 12:24

Ocigledno da mnogima smeta rast rejtinga DNS-a pa napadaju na sve ljude koji su u DNS-u. Ministar Malesevic je najbolji ministar prosvjete od njegovog osnivanja.

Name

Neko

19.12.2015 19:15

Istocno Sarajevo ,da mi je tvoj mozak da se barem malo odmorim.

Name

Gradiska RS

20.12.2015 06:50

Mi u Gradisci imamo taj fakultet prilagodjen za one kojima skola i ucenje ne ide a imaju para.U Gradisci ni jedan policajac niti bilo koji uposlenik posta,telekoma,vodovoda nema da nije 'visokoobrazovan'...To je nama nasa borba dala...

Name

Rijec je rijec..

20.12.2015 07:47

DNS je fiktivna partija Marka Pola. Poslije njega slijedi raspad stranke. Zasto? Pitaj u istocnom Sa.

Name

Re Gradiska RS

20.12.2015 12:14

E nek si ti pametan a cijela Gradiška glupa

Name

Vojvoda Trivun

20.12.2015 12:28

Ama ljudi moji znam i vidim sve sta radi SNSD i koalicija. Osuđujem! Ali me strah da ni ovi iz SzP nece biti nista bolji, imaju i oni svojih Malesevica, Špirica... Ufff

Name

Milan

19.12.2015 07:05

Uopste nisam iznenadjen,dovoljno ga je cuti i vidjeti

ODGOVORITE
Name

Bosanac

20.12.2015 03:20

Ne nasjedaj na novinarsku propagandu, ovo je čista izmišljotina. Čovjek ne krije diplomu, on diplome NEMA!!! Kako je moguće sakriti nešto što ne postoji???

Name

Profil

20.12.2015 07:02

Takav im i treba. Poslušan Šefu, alav na javne pare, spreman za štošta i lako ga smijeniti kad zatreba.

Name

cG

20.12.2015 20:54

Bravo MILANEEE!!..!

Name

Nikola

19.12.2015 07:19

Pitanje je zašto iko stoji iza ovog nesposobnjakovica. A gledaj zapošljavanja, on je i u Tehničkoj školi u Gradišci u kojoj je bio direktor nezakonito zaposlio domarevu kći, a upravo namijesta posao za kumu partijskog kolege Jankovica u SST školi u Gradišci. Uzgred, kadrovi koje udomljava su dno dna. A puna su mu usta poštenja.

ODGOVORITE
Name

Bajaluka

19.12.2015 07:43

Mozete zamisliti kakav je to lik,koristi vladine apartmane,nece da putuje za Gradisku. Mile,dosta je Malesevica.

ODGOVORITE
Name

zona sumraka

19.12.2015 10:12

Prije će biti da je dosta Mile Dodika! Pa Mile vam je nepismen! Kad ne bude Mile, neće biti ni Maleševića, ni svih drugih Maleševića.

Name

Kunta Kinte

19.12.2015 07:43

Vala šta uradiše od jadne i divne profesorice u Gimnaziji Gradiška, on i direktorica SRAM DA IH BUDE!

ODGOVORITE
Name

prijedor

19.12.2015 08:08

Znači ministar prosvjete je čovjek sumnjivih diploma ali dokazan je kao čovjek koji se bavi sumnjivim poslovima Takav je DNS .I ovdje gospodin Mućak desna ruka Marka nema nikakvu školu ali zna da prevrće milione narodnih para.

ODGOVORITE
Name

poljoprivredni fakultet banja luka

19.12.2015 08:16

Dodjite vi na Poljoprivredni fakultet u Banjoj Luci gdje 10 godina hara bracni par Micic-Djuric. Poslali su svoje ljude na kurseve u Bari za master pa im kasnije dali diplome doktora nauka da bi bili njihova glasacka masina. Ti doktori jedva su zavrsili fakultet. Doktori izabrani nepotizmom i malverzacijama sad profesori a kupovali ispite studirali deset godina i imali prosjek ispod sedam, drugi profesori su plagijatori, treci rodjaci i kumovi. SALJI INSPEKCIJU

ODGOVORITE
Name

stojko

19.12.2015 23:14

Nemoj da pljujes po ljudima koji su digli fakultet.

Name

Ilija Čvorović

20.12.2015 11:28

Kako je moguće da ima kupljenih DRŽAVNIH diploma. Ja samo čujem ptivatno ne valja a državno je sveto a vamo BAJO kopir samo radi!!! Držte lopova

Name

Mićić i Đurić

28.12.2015 14:46

Podigli fakultet pred drugi svjetki rat i svoju kuću kao dvorac nakon ovog rata - o isti trošak. Bogami, neki dugovječni ljudi a uz to lopurde. Neće da izađe na dobro.

Name

Kum

19.12.2015 08:20

Doktorirao u kafani Kaldera pred mentorima-kumovima i Bajom kao predsjednikom komisije.

ODGOVORITE
Name

rektor

19.12.2015 08:30

Ministar se dogovorio i sa novim raktorom u Banja Luci Gordanom Djuric. Gordana je zaposlila njegovu rodjaku Jelenu Davidovic (kcerku Dragoljuba Davidovic, bivseg gradonacelnika) na Polj. fakultetu. Za podrsku od ministra Komica zaposljava Jelenu Nikitovic najgoreg studenta u isoriji fakulteta, ali doticna je "miljenica" ministra Komica (nije sve u znanju bitne su druge vrline). Na institutu za geneticke reurse zaposlila je Natasu Pasalic suprugu pomocnika ministra Borisa Pasalica. Ovo je samo dio usluga koje je bracni par Micic-Djuric uradio da bi preuzeli univerzitet jer sa ružicastim rektorom Stanicem dosta su upravljali sad hoce direktno. JAVNA PLJAČKA I NEPOTIZAM

ODGOVORITE
Name

neutralan

19.12.2015 21:23

svaka cast,sve imenom i prezimenom

Name

Bošnjak

19.12.2015 08:49

Ništa se nemojte čuditi, i kod nas u Federaciji BIH ima na hiljade takvih slučajeva, navešću jedan: za pet godina završavaju fakultet, diplomiraju, magistriraju i na kraju doktoriraju. To je za ginisovu knjigu rekorda.Para vrti gdje burgija neće.

ODGOVORITE
Name

Neko

19.12.2015 20:38

Imamo i mi svog Esada Radeljasa :)

Name

DE GOTHIA

19.12.2015 08:54

PA SJECAM SE JA OVOG "PAPKA", PA ON JE BIO NASTAVNIK TEHNIČKOG VASPITANJA I OBRAZOVANJA. TO SE NEKADA ZVALO "OTO"... A TAČNO JE DA GA JE MARKO PAVIC "IZVADIO" U "GLUHO DOBA NOĆI", KADA SE NIJE MOGAO DOGOVORITI SA ČUBRILOVIĆEM, JER NIKAKO NIJE MOGAO PRIHVATITI DA ČUBRO LANSIRA SVOJU ŠEFICU KABINETA NA MJESTO MINISTRA PROSVJETE, A ČUBRO NIJE MOGAO PRIHVATITI DA DIREKTOR ŽELJEZNICA, SAVANOVIC POSTANE MINISTAR SAOBRAĆAJA... TAJ DNS JE ČUDO OD UDRUŽENJA LEVATA - GORI SU OD PDP-a....

ODGOVORITE
Name

Marko Polo

21.12.2015 07:23

Pola meni, a pola tebi pa ti pricaj sta god hoces!

Name

Mikailo

19.12.2015 08:56

Ministar prosvete koji se bavi sudskim progonom omladine.

ODGOVORITE
Name

jox

19.12.2015 09:18

Vidi se da je lik bolid...

ODGOVORITE
Name

Trio

19.12.2015 09:26

Malešević, Dunjić, Adžić, mafijaški trio koji drži Gradišku u okovima.

ODGOVORITE
Name

Krsman

19.12.2015 11:11

Kad govoriš o Dunjiću i Adžiću trebao bi stati mirno.

Name

reKrsman

19.12.2015 12:26

Pred ovim ološem mirno može stajati samo veći ološ poput Mihajlovića i

Name

reKrsman

19.12.2015 12:44

Prestani se blamirati i portparolisati tom ološu već ti se sva Gradiska smije.

Name

patriota

19.12.2015 09:31

Taj DNS je leglo kriminala.Savanovic je pokrao željeznice,Marko Polo rudnik,ranije osudjen dve godine uslovno.Malesevic je nestručan i neznalica da vodi prosvetu.Ostali kadrovi zapošljavaju rodbinu i prijatelje,zaista su za smjenu pa na Tunjice.

ODGOVORITE
Name

Rudar

19.12.2015 09:58

Nemojte na covjeka grijeh je,po faci bi rekao da ga gadno muce hemoroidi.

ODGOVORITE
Name

Tuzla

19.12.2015 10:12

Šta će skrivati kad je i nema.

ODGOVORITE
Name

gost

21.12.2015 08:01

Pa oni i koji je imaju nevrijede nista! Dr. Nauka samo se cuju po balkanu a isto Magistri su kao popadije po selu jer one nemaju sa vjerom nista zajednicko.

Name

milan pd

19.12.2015 10:27

NARODE NEMOJTE BITI NAIVNI,PRVO PAVIĆ NIŠTA NE RADI BEZ PARA,DRUGO IMAO JE ON DVA KANDIDATA IZ PRIJEDORA ZA MINISTRA,ALI OVI NISU IMALI PARA NITI SU IMALI DA KO STANE IZA NJIH,DOK JE DUNJIĆ PLATIO ZA MALEŠEVIĆA,ONI SU I PRIJE BILI U ŠEMI A PROTIV SDS-A.PAVIĆ JE TRAŽIO OD NEŠIĆA OSAMSTO HILJADA ZA MJESTO DIREKTORA ELEKTRO DISTRIBUCIJE PALE ,SVAKI DIREKTOR I POSLANIK KOGA POSTAVI MARKO PLAĆA PAVIĆU REKET

ODGOVORITE
Name

Re

21.12.2015 14:43

Aj ne budali.

Name

Branko

19.12.2015 10:31

Puna podrška najboljem ministru u Vladi RS. Ove laži i plasiraju ljubimorne duše. Ne daj Bože da ta Radmila bude ministar neka nam je Bog na pomoći.

ODGOVORITE
Name

Дане

20.12.2015 19:34

Хвала на подршци, Бранкец. Како мами ради шнајдерај?

Name

Čizmo

19.12.2015 10:40

A šta reći za Dončića koji je iz čizama uletio u fotelju ???? Čuvajući njega Latinović ni kriv ni dužan zaradi krivičnu prijavu i rasturi stranku u Gradišci!!!!

ODGOVORITE
Name

re "čizmo"

19.12.2015 14:50

Ovo je dobro :) Čuo sam za taj nadimak koji je smijenjeni preCjednik skupštine dobio od obrazovanijih kolega iz pdp. Baš ste lika opisali....ali baš :)

Name

kadrovi

20.12.2015 11:35

Nije mi jasno otkud Dončić da je glavni kadar PDP-a? Znam pouzdano da tamo ima zaista obrazovanih i stručnih ljudi, npr.gosp. Radomir Miloš, gosp.Čakalj..... Takvi su ostali na marginama.....čudno, prečudno...

Name

mentol

21.12.2015 07:03

Ljudi, taj dončić je polu retard !!!! Nije čudno što je u Gradišci stanje totalne blokade zakonodavne vlasti kad je jedan takav lik bio na čelu skupštine!!! Sreća, pa nikada više neće to biti !

Name

mento

21.12.2015 09:48

Најгоре је што ће Зоран , који је иначе потпуно о.к. човјек, да плати врло високу цијену зато што је хтио да сачува Дончића. Оличење неморала , нема са ким кафу попити откад није преЦједник скупштине.... Нормални људи га избјегавају.

Name

Čizmo......

21.12.2015 13:50

A zna li iko, kako je moguće da taj bolid Dončić, iako je smijenjen i dalje koristi službeni auto reno megan( tj.ne izlazi iz njega). Da li je moguće da takva bahatost može proći nekažnjeno.

Name

polako

21.12.2015 14:49

Pravda je uvijek spora......Međutim, krivična prijava jee podnešena,doći će na red i Dončić.

Name

megan

21.12.2015 17:59

Kada smo već kod službenih vozila...... Da li će....i kada.... pošteni,skromni doktor Milan Švraka da odgovara za štetu koju je nanio oštinskom budžetu??? Mislim na vozilo koje je uništio idući na sastanak glavnog odbora pdp-a u Trebinje!!!

Name

visoko obrazovanje=висока превара

19.12.2015 10:47

Кажу да ће га замјенити ректор Станко. Јадна нам мајка кад га опет уцјене Мићић'-Ђурић, па дођу нови високи кадрови попут Виде Тодоровић, Радош Љубомира, Бранка Ђурић, Сретенке Срдић, Стоје Јотановић итд. који су купили од њих факултет, магистарски и докторат. На ПФ робоновчана размјена.

ODGOVORITE
Name

мићић никола

24.12.2015 19:20

Хеј бре, немојте да се мешате у мој научно-истраживачки рад. Ова експериментална група (ШУПЉОГЛАВИ) су мој најбољи оригинални научни рад. Прелиминарни резултати показују да фактор ИНТЕЛИГЕНЦИЈА овог огледа је ПРАЗАН СКУП уз низак је коефцијент варијације. Инреракцијски ефекет фактора: непотизам, подаништво и манипулације су врло високо значајни.

Name

Gradiska

19.12.2015 10:50

Jankovicu,bjezi od Malesevica on nije mogao proci za odbornika,a danas je ministar i to najgori.

ODGOVORITE
Name

Gradiska

19.12.2015 11:22

Podrska najboljem nacelniku Latinovicu!!!

ODGOVORITE
Name

razocarani prosvjetar

19.12.2015 11:28

SNSD JE VELIKO RAZOCARENJE. PODRZAVA OVOG MINISTRA A ON LOSE LJUDE ZA DIREKTORE. PRIMJER BANJALUCKA OPSTINA. PREDSJEDNIK AKTIVA DIREKTORA UZ POMOC POJEDINIH INSPEKTORA RADE RSUM U PROSVJETI. TOMIĆ IZ SARGOVCA,KUNJADIC IZ IVANJSKE,RADOJA IZ SANTICA. UŽAS

ODGOVORITE
Name

Jelena

19.12.2015 11:37

Ne mogu da vjerujem ovo sto citam gosp.Malesevicu u najmanju ruku podnesi ostavku. Strasno!

ODGOVORITE
Name

Dalibor

19.12.2015 11:45

Jelena ovo što čitate je više od 95% neistina. Meni je žao ovako sposobnog čovjeka što ljudi rade protiv njega, a najviše iz njegove stanke

Name

Ja

20.12.2015 07:55

Ma i da je 5 % istina on je onda opet smrad...

Name

Luka

19.12.2015 11:38

Par stvari da kažem: Maleševićevu diplomu bilo ko može provjeriti i uvjeriti se da je doktorirao, a ovo što se priča nema veze sa realnošću. Što se tiče odnosa u DNS-u tačno je da je Čubrilović htio Kocičku za ministra ali je isto toliko tačno da se ona ne može porediti po znanju i sposobnostima sa ministrom i potpuno je normalno da ona nije izabrana. A što se tiče afere oko upisa, Pavić zna šta i ko stoji iza toga i nije on toliko naivan i glup pa da zbog toga smjene Maleševića

ODGOVORITE
Name

magistar

20.12.2015 10:46

Sporno je da li je i gdje magistrirao?

Name

Stefan

19.12.2015 11:43

Radmila Kocić ministar prosvjete?? Majko Božija pa ako to stvarno bude onda nam je školstvo katastrofa. Čujem da ne vrši dobro funkciju ni pomoćnika ministra a kamoli da bude ministar.

ODGOVORITE
Name

Mirko

19.12.2015 11:57

Mislim da ovdje treba angazovati SIPU.Sta sad ceka SzP?

ODGOVORITE
Name

Kompas

19.12.2015 12:07

Gospodine Luka, vi očigledno niste dobro pročitali i shvatili.Gdje je naš veliki ministar magistrirao??

ODGOVORITE
Name

ljerka

19.12.2015 12:12

Ima li ista kvalitetno i posteno da je uradio ministar Malesevic nisam nikad cula za ovog covjeka ali od kako je dosao na mjesto ministra samo citam i gledam afere. Ovo samo ima kod nas i nigdje vise.

ODGOVORITE
Name

Ppp

19.12.2015 12:20

Dane je posten i kulturan covjek,ne shvatam zasto se vodi ova prljava kampanja protiv njega.

ODGOVORITE
Name

re ppp

19.12.2015 22:55

Vodite ga kući ! Što nešto ne demantuje, što ne kaže za diplomu ako već neko sumlja, kakvo je to ponašanje, ali njegovi postupci aludiraju na takav čin. Ako je nekim slučajem nema onda je ovo kod nas gore nego u Albaniji, strašno što se uopšte dovodi u pitanje. Svakako je previše blaćenja jednog čovjeka, ali i činjenica da ništa nije demantovao, a ja mislim da je stanje upravo ovakvo kako ljudi pišu, možda grešim......

Name

Eastern Sarajevo

19.12.2015 12:21

Mr. Malesevic imate nasu punu podrsku! Neradnicima smeta Vas rad!

ODGOVORITE
Name

Pale

19.12.2015 12:22

Sramota za ovu prljavu kampanju protiv ministra.Podrska za Daneta.

ODGOVORITE
Name

Istocno Sarajevo

19.12.2015 12:23

Podrska najboljem ministru s Romanije

ODGOVORITE
Name

Aco I.Sarajevo

19.12.2015 12:23

Pretjerujete kao i obicno.Mislim da napadate covjeka koji se trudi i radi vrlo dobro svoj posao.Za razliku od Zeljke i vecine ministara.

ODGOVORITE
Name

Gradiska

19.12.2015 12:25

Ponovo cemo na izborima podrzati Latinovica za nacelnika zato sto je posten i pametan covjek,dobro se bori protiv tajkuna.

ODGOVORITE
Name

Omladina

19.12.2015 12:25

Ministre nemojte brinuti dok je omladine sa Romanije ne mogu vam nista.

ODGOVORITE
Name

Patriota

19.12.2015 12:33

Svaka čast za ministra Maleševića. Vojkovići su uz Vas. Samo nastavite. Najbolji ministar prosvete ikad.

ODGOVORITE
Name

Jovan

19.12.2015 12:35

Bilo bi dobro da se provjere diplome mnogih drugih "predstavnika gradjana",tuzno je ko nas vodi.A o gospodinu Malesevicu,sve najbolje!Vrlo sposoban i pravican,apsolutna podrska sa Pala.

ODGOVORITE
Name

Dalibor S

19.12.2015 12:35

Ovo je smjesno, ministar Malesevic jedna od rijetkih ljudi sto zaista vrijede u Vladi RS!!!

ODGOVORITE
Name

Zoran

19.12.2015 12:35

Neki nemaju pametnijeg posla, nego korektnog čovjeka napadati g pozivati! Svako ko pokuša nešto nabolje promijeniti, pljuju neznalice

ODGOVORITE
Name

DNS Istocna Ilidza

19.12.2015 12:36

Puna podrska gosp.ministru Malesevicu na poboljsanju kvaliteta skolstva Republike Srpske.Svojim iskreno postenim radom zasluzuje najvece postovanje i politickih protivnika.

ODGOVORITE
Name

Sale

19.12.2015 12:38

Ministar Malesevic jedan ispravan covjek koji pokusava da napravi nesto pozitivno u ovoj nasoj Republici. Ajte vi BN-ovci napravite reportazu , raspitajte se o covjeku , zovnite ga u PULS , malo istrazite itd itd...

ODGOVORITE
Name

Objektivno

19.12.2015 12:38

Podrska sa Pala za naseg ministra.

ODGOVORITE
Name

Studenti IS

19.12.2015 12:39

Samo zelimo da ostavimo komentar da je pomenuti ministar rjesio tesku situaciju u vezi sa kreditnim zaduzenjem Univerziteta u IS i zavrsio pricu oko domova na Palama..Za te stvari,samo rijeci hvale..

ODGOVORITE
Name

Tamara

19.12.2015 12:41

Radmila Koči je najgori pomoćnik u Vladi RS. Nema ona znanja da bude ministar. Podrška Maleševiću.

ODGOVORITE
Name

SANJA

19.12.2015 12:44

Ovo je najbolji ministar u Vladi Republike Srpske!

ODGOVORITE
Name

Pale-Mokro

19.12.2015 12:45

Niko ne moze biti gori od kadrova SNSD-a i Gorana Mutabdzije!Pa taj je opstruisao domove na Palama,ugasio 5 studijskih programa,bio protiv austr. kredita..Malesevic je zmaj za ove ostale..

ODGOVORITE
Name

Dragan

19.12.2015 12:45

Ministre Malesevicu zahvali se Vladimiru Jankovicu zbog njega si dobio to mjesto,a sad mislis da si to dobio zbog svoje pameti. Jankovic je donio odbornicki mandat i sada je glavni krivac sto smo dobili ovakog ministra.

ODGOVORITE
Name

Branko

19.12.2015 13:15

Tog Jankovića je napravio Dane Malešević. Odškolovao i našao mu posao a ovaj mu zabada nož u leđa...

Name

jovan Pale

19.12.2015 12:45

Ministre ne okrecite se za svakim kerom koji laje na Vas, necete stici da se bavite pravim poslom. Samo jako do kraja

ODGOVORITE
Name

gilmar

19.12.2015 12:50

Prijetnja je bila stvarna, licno sam cuo jer sam kao stranka bio u kabinetu kad prijetnja upucena. Fond casova se svake godine smanjuje zbog manjka djece (na zalost). Sto se diplome ticetreba provjerite navode, nije korektno necijom diplomom brisati patos.

ODGOVORITE
Name

MILE-PALE

19.12.2015 12:50

NAJBOLJI MINISTAR MOGU DA GA BLATE KOLIKO HOCE, JEDAN OD RIJETKIH, PRAVI GOSPODIN, NEMA GA OVAKVOG NADALEKO...SVE POHVALE ZA NJEGOV DOSADASNJI RAD...

ODGOVORITE
Name

Hrcko

19.12.2015 12:54

Malesevic je jedini od ministara pokrenio pricu o privatnim fakultetima pa je tako nagazio na zulj mnogima..Samo naprijed ministre,Romanija je uz tebe..

ODGOVORITE
Name

Ilija Čvorović

19.12.2015 22:29

Laž! Nikad čovjek nije spomenuo privatne fakultete, de se ti pozabav sa PF vidiš šta se radi magarac

Name

Deki

19.12.2015 12:56

Podrska za ministra Malesevica i njegov kabinet! Ljudi rade strucno i kvalitetno svoj posao!

ODGOVORITE
Name

DEJANA-PALE

19.12.2015 12:59

IMALA SAM PRILIKU DIREKTNO DA UPOZNAM GOSPODINA MALESEVICA I TO JE JEDAN TOLIKO DIVAN COVJEK, DZENTLMEN PRAVI...TAKO DA OVO STO PISU O NJEMU APSOLUTNO NIJE ISTINA...VELIKA PODRSKA SA PALA ZA NASEG MINISTRA...

ODGOVORITE
Name

Ja

19.12.2015 12:59

Kad ga ovoliko napadaju mora da dobro radi! Podrska ministru Malesevicu!

ODGOVORITE
Name

Pregled

19.12.2015 13:00

Fino bi trebalo sve diplome provjeriti. To je jedan dug proces, ali nije nerjesiv, sve polako provjeriti i završiti s tim. Zna se, kome nije validna, taj napusta to radno mjesto, uz sve sankcije koje moze dobiti.

ODGOVORITE
Name

Laktasi

19.12.2015 13:01

Puna podrska postenom i vrijednom ministru Malesevicu za sve dobro sto je uradio i ono sto ce tek da uradi.

ODGOVORITE
Name

Pale live

19.12.2015 13:02

Ministre samo naprijed,da promijenis ako Bog da i Bjelajca direktora studentskih domova..Taj je izmislio genijalnu ustedu pa tople vode ima samo cetvrtkom..Dosta kadrova SNSD-a, dajte mlade ljude koji nisu partijski pijuni odrasli na ucenju namjestenih tendera...

ODGOVORITE
Name

Radnik Ministarstva

19.12.2015 13:03

Ovo je najbolji i najstručniji ministar prosvjete. Nikada boljeg nismo imali. A ove laži širi pomoćnica koja nema nikakvih dodira sa strukom. Dotična maltretira radnike u Ministarstvu i opstruiše rad Ministarstva. Kad njeni podređeni kažu da im je najbolje kada nje nema onda znate koliko je sati. Kabinet stručno obavlja svoje poslove. Podrška ministru. Dao Bog jos da nam ostanete još jedan mandat ministare!!!

ODGOVORITE
Name

Znamte

21.12.2015 13:27

Da li je tako Stojane

Name

ne znas me

22.12.2015 13:50

Ostavite momka na miru, jedini gore i radi nešto. Uhvati me ako možeš!

Name

Halo botovi

19.12.2015 13:05

Stvarno treba biti ili dobro plaćen ili dobro udaren pa reći da je Malešević najbolji ministar. Nije lako poltron biti, hahahah

ODGOVORITE
Name

Rogatica

19.12.2015 13:06

Sve pohvale gospodinu ministru, u osnovnoj skoli u Rogatici je napokon postavio ljude koje pozdravlja citava opstina. Velika podrska ministru Malesevicu, od gradjana Rogatice!!!

ODGOVORITE
Name

Miso-Pale

19.12.2015 13:09

Ma dajte,poznajem Daneta vec nekoliko godina i to je jedan pravi gospodin,ovo sto pisu nema smisla.

ODGOVORITE
Name

Postiđena

19.12.2015 13:09

Moje dijete je upisano u famozni razred Medicinske skole u BL. Nikad nisam upoznala ministra. Mut mi je borac prve kategorije,radimo zemlju. Bez ikakve štele dijete nam je upisano. Hvala ti ministre sto gledas na borce. Postiđena sam što sa drugim roditeljima razreda nisam izasla u javnost da vas branim.

ODGOVORITE
Name

Psi laju

19.12.2015 13:11

Karavani prolaze. Podrska iz Kijeva kraj Sarajeva! Ministre sve pohvale!

ODGOVORITE
Name

zeljo

19.12.2015 13:11

Kako ga mozete odbraniti nece da saradjuje sa novinarima izmislja prijetnje,podsjeca me na Šojića..

ODGOVORITE
Name

Vojkovići

19.12.2015 13:15

Kako vas nije sramota. Uvaženog Ministra vrijeđate, sramota. Ministre Istočno Sarajevo je uz vas.

ODGOVORITE
Name

Mirsad-Pale

19.12.2015 13:15

Dane legenda od covjeka, inteligentan, zna odlicno svoj posao da obavlja, bez greske...Puna podrska za najboljeg ministra...

ODGOVORITE
Name

M.

19.12.2015 13:20

Fukara i moral, dva suprostavljena pojma.

ODGOVORITE
Name

Dragana

19.12.2015 13:25

Ministre svaka vam cast da ste uklonili iz osnovne skole u Rogatici Mila Sokolovica i njegove ljude, koji su vrsili teror nad nastavnicima i unakazili skolu.Imate punu podrsku od roditelja djece koja idu u osnovnu skolu u Rogatici.

ODGOVORITE
Name

Gradiska

19.12.2015 13:26

Podrska ministru Malesevicu iz Gradiske! Napadaju ga sto je razotkrio ovdasnje lopove! Poštene uvijek najviše uzmu na zub!

ODGOVORITE
Name

Kompas

19.12.2015 13:35

Samo vi hvalite gospodina Maleševiča, meni je vas žao , jer samim tim učestvujete u njegovim djelima.Provjerite činjenice koje su se desile u BL za upis u Medicinsku školu, slučaj prof. Bobana,afera sa Prof.Sanjom Ivanović iz Gradiške, afera OŠ "Sveti Sava" Lopare, zašto smjenjuje tri puta izabran školski odbor?? Afera u Rogatici, napad na studenta Draška Stanivukovića i tužba gdje veliki ministar trazi od studenta 5000KM.Samo zato što je Draško rekao istinu. Kada vidite sve ovo argumentovano i dokumentovano i sa činjenicama, e dragi ljudi moji isti ste vi kao i ministar Malešević, licemjeri i lični interesi.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

19.12.2015 14:06

Daj majke ti sto ne odes kod ministra licno, popricas pa se sam uvjeris sta je istina?! A ne da kobojaguvargumente pucas. Pozdrav iz Sarajeva

Name

banja luka

19.12.2015 22:04

Nema priče sa Maleševićem, nikada neće primiti nikoga ko mu se suprotstavlja, a takvi su i ostali u ministarstvu prosvjete, poltroni i ulizice, čuvaju stolicu jer je visoka i pozicaja i plata. NIŠTA NE MJENJATI ! Neka on upisuje koga hoće, otpušta koji hoće školski odbor, prima koga hoće za nastavnika postavlja direktore i slično, ali on to ne radi sam, tu su svi njegovi savjetnici, specijalci, stranački šef, Čubrilo i ostala kompanija. Da ste živi i zdravi, uništavajte ovo malo što je ostalo od normalnog u ovoj Državi čudaka i nebuloza.

Name

Re Kompas

21.12.2015 14:49

Prof. Boban je do februara bio skolski majstor a trazi da mu na konkursu racunaju minuli rad u nastavi! Eto ti strucnjaka. Pitajte Novljane za tog profesora

Name

Isticna Ilidza/ Donji Kotorac

19.12.2015 13:36

Ministre ne obazirite se na prozivke. Narod je progledao!!! DNS DNS DNS DNS DNS DNS DNS DNS

ODGOVORITE
Name

Kasindo

19.12.2015 13:41

Svaka cast ministre...pametan potez u Rogatici..

ODGOVORITE
Name

Istocno Novo Sarajevo-Tilava

19.12.2015 13:42

Samo naprijed ministre,ne daj da nam kritizeri ruse Republiku..Stop kriminalu snsd-a..Zivio DNS!

ODGOVORITE
Name

Rogatica

19.12.2015 13:52

Veliki pozdrav ministu Malesevic i cestitke sto je napokon doveo u red Osnovnu skolu u Rogatici... Ziv nam bio ministre

ODGOVORITE
Name

TOPIĆ R

19.12.2015 14:13

DNS JE KOMBI STRANKA ,A LOPOVA ZA AUTOBUS

ODGOVORITE
Name

Sofija

19.12.2015 14:18

Dane najministar ikada, puna podrška iz Sarajevskog polja.

ODGOVORITE
Name

ministar

19.12.2015 14:24

Te jebo hahaha, budalo.

Name

FUJ

19.12.2015 14:32

STRASNO GA JE GLEDATI I SLUSATI. BIO BI DOBAR DA GA RAZAPNU U POLJE KUKURUZA DA PLASI VRANE

ODGOVORITE
Name

Gradiska

19.12.2015 14:45

Odlican clanak.Ministarstvo prosvjete je najgore od svih ministarstava.Puno je korupcije i stranackog pritiska. U njemu se radi samo stranacki. Ministar Malesevic i pomocnica Kocic postavljaju svoje stranacke kadrove i samo se vrsi zaposljavanje DNS-ovih kadrova, a sve uz pomoc predsjednika aktiva direktora Misljenovica u Banjaluci i uz pomoc prosvjetne inspekcije i par banjaluckih direktora osnovnih skola. Zarad ne diranja u njihova postavljenja, zaposljavaju kadar DNS-a, i to sve preko pomocnice Kocic.Ona radi protiv Malesevica i nada se njegovoj smjeni kako bi ona dosla na celo ministarstva. Iza Nove godine bice svasta u ministarstvu jer ima puno nagomilanih problema koji ce doci na red. Zato, SRETNA NOVA!

ODGOVORITE
Name

dosta lopova

19.12.2015 14:49

Dns čega se dohvatio sve je pokro.Svi njegovi kadrovi su nula,protiv svih njihovih kadrova se vode sudski sporovi.Podrška za Stanivukovića.

ODGOVORITE
Name

ne mogu da vjerujem

19.12.2015 14:51

Ne mogu da vjerujem da pored ovoliko kritika taj čovjek može biti najministar ! Njegovim dolaskom je u Ministarstvo prosvjete zaposleno nekoliko novih likova na već prenatrpano ministarstvo koje svakako ne radi u svrhu najboljeg za našu djecu.Doveo je stručnjake Ognjena Vučena, Marijanu Jošć, Gordanu Dukić i ... Kakav je stručnjak Ognjen Vučen, predsjednik gradskog odbora DNS-a Laktaši 1987 godište za savjetnika Ministra tako važne oblasti Društva? Uhljebljeno više pogodnih i podobnih kadrova svoje stranke i on pošten, a afera za aferom, smjenjuje direktore koji ne odgovaraju lokalnoj zajednici, a u stvari, to je priprema za predstojeće izbore kada će se sve vratiti. KOGA JE BRIGA ZA DJECU I KVALITET ŠKOLSTVA,? AKO BILO KO KOJI JE KOMENTARISAO VEZAN ZA PROSVJETU, VRLO DOBRO ZNA DA JE ŠKOLSTVO JAKO JADNO, ZNANJE DJECE I ONIH KOI IM IZVODE NASTAVU JOŠ MANJE, DA ŠKOLOVANI MLADI NEPODOBNI ODOŠE U TREĆE ZEMLJE I NA KRAJU ĆE OSTATI SAMI SA SOBOM DA SE PODAVE U SVOJOJ STRANAČKOJ RUPI ! Rogatica

ODGOVORITE
Name

Pale

19.12.2015 15:55

Poltroni, koliko vas je Nešić platio da branite ovu bitangu od Maleševića. Pravi ste jadnici. Je li vam obećao poslove u elektrodistribuciji bjednici.

ODGOVORITE
Name

Udba

19.12.2015 16:11

DNS je Udbaška oranizacija, Udba je napravila i Stevandiću i Dunjiću stranke koje su sestrinske stranke sa ciljem da prevare narod. A ovaj lik je sramota za školstvo. Užas...

ODGOVORITE
Name

Darko

19.12.2015 16:38

Podrska za gospodina Malesevica, samo iz razloga zato sto je najurio direktora Osnovne skole u Rogatici, ciji je sin pomenutog direktora dokazano da je pedofil i da ga je nekoliko mjeseci stitio i nije otpustio. Taj direktor naravno sa svojim sefom Milom Sokolovicem, su najgore stvari cinili u skoli. Nastavnike postrojavali, ucjenivali otkazima. I dalje da me nabrajam. I podrska ministru samo iz tog razloga.

ODGOVORITE
Name

Prof iz 80. ih

19.12.2015 16:54

Mislim da je nekorektno krivicu svaljivati samo na ministra. Kao neko ko 30 godina radi u školi mislim da sam kompetentan da dam mišljenje. Naime, stanje u obrazovanju je loše od kad se politika umiješala u obrazovanje. Ali to ne bi ni bilo toliko strašno da su političari istinski obrazovani, da neki od njih nisu isto nosioci sumnjivo stečenih diploma. Kao dugogodišnji profesor, mogu reći da su obrazovanje uništili stranački kadrovi u zbornicama i u školskim odborima. Jer kad neko preko stranke dođe u nastavu on nikad ne odgovara za svoje postupke jer ga štiti stranka. Mi, stranački neutralni, smo taoci ovakvog stanja. Snosimo sav teret nastavnog procesa a istovremeno uvijek krivi za nešto jer imamo svoj stav koji nije opšti. Školu možete spasiti tako što ćete uvažavati i slušati nastavnike koji su se obrazovali regularno i dokazali se u svom poslu, a takvi su danas poniženi i gurnuti u pozadinu od nesposobnih stranačkih poslušnika.

ODGOVORITE
Name

re profesor

19.12.2015 17:19

Upravo tako, najglasniji i kao "najbolji radnici" danas su upravo oni koji su se zaposlili na sumljiv način ili sa sumljivom diplomom ili sa sumljivim znanjem. Oni pravi nekadašnji nastavnici su u većini politički nautralni i sklanjaju se od ovih neznalica koji na galamu ili političkom aktivnošću, skreću pažnju na sebe i stavljaju se u prvi plan. Svakako, situacija u Društvu utiče na situaciju u školstvu, ali vaspitanje i obrazovanje djece nikada ne smije da bude zavisno od sadašnje prvenstveno politikanske priče.

Name

MR

19.12.2015 17:04

ČUJ ŠEF STRANKE PAVIĆ PRESUĐENI KRIMINALAC,PA GDJE TO IMA

ODGOVORITE
Name

pd

19.12.2015 17:17

U Prijedoru kadrovi dns rade sta hoce.U Domu Zdravlja bivši direktor miodragovic je bio pravi seljak i poguzna muva.U bolnici sovilj mirko direktor sa konjskim nozdrvama je sa ovim šljamom.DR Ivic Dusko je istupio iz dns jer ne želi da ima posla sa šljamom.Kadar dns Munjiza Sanja direktor os branko copic je zaposlila cerku kao uciteljicu,cerka je studirala razrednu nastavu 1o godina i zavrsila uz niz intervencija jer je glupa ko k......U opstini ima 150 viska radnika,rudnik je pokraden.Cmarko nasipa puteve po selima a vadi sjunak dzabe u niz kamenoloma.Mucak zgrce lovu,lopovluk cveta.

ODGOVORITE
Name

Re Pd

21.12.2015 20:35

Ne kaki. Munjiza ima 2 sina, a ti pricas da je zaposlila kcerku. Kretenu, Dusko Ivic je kurvar i prevarant. Sta ti Soviljeve nozdrve znace?!

Name

bosanac

19.12.2015 18:08

Takvi su bosansko-hercegovacki ministri skolovani,kad bi im jedan obicni student postavio neko pitanje ne bi znali odgovoriti,ali se ne bi zastidjeli.

ODGOVORITE
Name

Bog

19.12.2015 18:35

Neka ti znas kakvi su nasi ministri a i studenti.Sigurno nisi nijedno od toga

Name

re bosanac

19.12.2015 19:50

Pa kad bi ga student nešto pitao, on bi ga tužio !

Name

Ccc..

19.12.2015 21:51

Studenti ima da uče, a ne da pitaju koješta..

Name

cica

19.12.2015 18:47

Ti iz pd si nepismen i nauci da koristis veliko slovo pa onda komentarisi.Sram da te bude da tako nepismen koristis ime Dovilja,Miodrahovica i drugih.Neozbiljno je iznositi ingormacije koje su netacne i jos gore nazivati ljude pogrdnim imenima.Miodragovic i Sovilj su posteni i cijenjeni ljekari a Sanja Munjiza ima dva sina i uopste nema cerku.Kad iznosis informaciju onda pisi istinu a prije toga nauci gramatiku.

ODGOVORITE
Name

Lektor

19.12.2015 19:35

Bitno je da si ti "pismen"... hahahahahahaha

Name

milan pd

19.12.2015 19:39

U Prijedoru je na žalost situacija je daleko gora, Ovaj Prijedorčanin što piše sve je istina,A ova cica je vjerovatno opčinjena mladošću svježinom i nadasve poštenjem presuđenog kriminalca Čmarka Pavića,Ili je negdje dobro uhljebljena pa ne vidi oko sebe bijedu koju je napravio DNS sa svojim kadrovima i normalno sa starom udbaškom mrcinom još i čmarkom polom

ODGOVORITE
Name

prijedor

19.12.2015 21:09

Ministre š.p..no..J..o Te Čmarko Pavić

ODGOVORITE
Name

Brle

19.12.2015 21:22

Stari ministar, novi kupac diplome. Što se čudite, bar je u ovoj vladajućoj garnituri navjiše kupaca diploma od osnovne škole pa do doktorata.

ODGOVORITE
Name

NN

19.12.2015 21:28

Ministarstvo prosvete + Ministarstvo saobraćaja + Zavod za obrazovanje odraslih + Agencija za bezbjednost saobraćaja + AMS RS = DNS. Kadrovi ....

ODGOVORITE
Name

Re

21.12.2015 20:18

Bo te DNS

Name

PROPAST

20.12.2015 00:16

Ne znam šta reći za Ministra. Dostavljeni mu dokazi kako je nelegalno uziman novac po nalogu direktorice JU Centar "Zaštiti me" Banja Luka. Dostavljen mu i dopis sa spiskom radnika koji su pored redovno zarađene plate primali uvećane iznose, čak i duplo od redovne plate i taj dio novca podizali sa svojih računa i gotovinski vraćali u računovodstvo škole. Onda kada je na BN dnevniku po drugi puta objavljen prilog o tome, Ministar izjavljuje da se radi o sitnim greškama, čak i o lažima. To je više nego zabrinjavajuće. Sastao se i sindikat škole dva radnika javno iskazala pred svima da su primali novac na svoje račune pored redovne plate i da su novac pod prisilom vraćali u računovodstvo. Onda je jedna radnica kao novi Ćlan Školskog odbora iz reda radnika izjavila da je isto vraćala novac gotovinski u računovodstvo. Sve gore od goreg i na kraju nikom ništa. Nema nikakve odgovornosti za navedene nezakonite radnje. Preko 15 radnika je tako vraćalo novac. Oglasila se i jedna sada bivša radnica pismenim putem direktorici i Školskom odboru ukazujući im da je i od nje traženo da vraća novac jer joj je upalćena dupla plata pod maskom zamjene druge radnice. Strašno! Grupa radnika takođe anonimnim pismenim obraćanjem Školskom odboru ukazala je na ovu kriminalnu radnju ali odbor je to kvalifikova kao neosnovane tvrdnje, ali kada s e navedena radnica psimeno obratila s a dokazima onda joj s e izvinjavaju i tvrde d a je došlo do greške. Fuj !!! MINISTRU SVE DETASLJNO NAVEDENO I DOKUMENTOVANO, POSLANI MU ČAK I KOPIRANI PRIMJERCI POJEDINIH MOP-ova (mjesečni obračuni plata radnika) I ON SE TAKO DRSKO I AROGANTNO POSTAVLJA PRIKRIVAJUĆI KRIMINAL. PA DOKLE VIŠE TOLERISATI SVE OVO????

ODGOVORITE
Name

Prof.

20.12.2015 14:15

Stranka prvo izabere direktora škole a onda zajedno biraju članove školskog odbora koji će raditi u skladu sa direktorom i strankom. Tu školski odbor gubi svoju osnovnu namjenu a to je da kontroliše rad nastavnika i direktora. Znači ostaje samo kontrola "neukrotivih" nastavnika, koji misle svojom glavom. A oni, koji imaju u prosjeku 30 godina, vec su dva ili tri puta mijenjali stranku(jer je to jedini način da opstanu), govore"htjeo" i pišu"bijo", slove za "njihove" uvažene kadrove. Ali mi imamo jednu satisfakciju a to je da učenici vide razliku između nas i njih.

Name

samo

20.12.2015 02:16

Kakvu diplomu ima ministar Mektic, Stanic, Bosic, novinar Tadic i mnogi...

ODGOVORITE
Name

soko

20.12.2015 02:19

Diploma je nista i Tito je bio bravar imamo mi diplomiranih, ali ni za k**ac.

ODGOVORITE
Name

Kowalski

21.12.2015 10:11

Zaista je nebitna, ali on se konstantno pojavljuje kao dr.

Name

Tiho

20.12.2015 07:03

Ne znam kako se sad osjeca ministar,ali mislim da ce izbjegavati pojavljivanje u javnosti. Morace pokazati te diplome i staviti tacku na ovu sramotu.

ODGOVORITE
Name

Homo sapiens

20.12.2015 08:42

Nazalost Malesevic nije jedini kome mjesto nije u vladi. Cinjenica je da je funkcija ministra maksimalno devalvirala, kao i ostale funkcije od mjesne zajednice pa do predsjednika vlade i entiteta. Ali je cinjenica isto tako da su svi oni posledica rezultata zadnjih izbora na kojima smo ucestvovali mi a ne marsovci. Dobili smo sto smo trazili - trpimo!

ODGOVORITE
Name

Duško

20.12.2015 09:03

Gradiška je leglo kriminala.Mogu samo reći da je Dane Malešević prevršio svaku mjeru. Njegovim kriminalnim radnjama i pohlepi nema kraja !A tek Dunjic i Adzic! Sve pohapsiti!

ODGOVORITE
Name

lICEMJER

21.12.2015 13:57

Predstavi se ti Duško sa punim imenom i prezimenom pa onda optužuj ako smiješ. Lako je pljuvati po ljudima sa anonomno !!!!!

Name

I ......?

22.12.2015 13:46

Ne čusmo ko je Duško! Ja znam ko je, zato ga i prozivam da se predstavi !!!

Name

vuper

20.12.2015 09:10

Treba ovaj narod unistiti, to je zadatak pve vlasti

ODGOVORITE
Name

VETERAN

20.12.2015 12:11

SAMO GA POSLUŠAJTE DOK GOVORI I BIĆE VAM DOSTA OD NJEGA ZA SVA VREMENA.

ODGOVORITE
Name

Dorbas

20.12.2015 12:24

Ministre, mogu da vam pljunu pod prozor.

ODGOVORITE
Name

zbogom dns

20.12.2015 13:13

Treba Dodik da raskine koaliciju sa njima i da pusti govna niz vodu, svi kadrovi DNS su katastrofa. Sud i Tuzilastvo se uveliko bave sa njima.

ODGOVORITE
Name

hmmm

20.12.2015 13:49

Mnogo ti znas,ne lupaj gluposti!udarili po dns-u,stranka je u usponu,pa ne znate gde udarate vise!!!samo lajte, to je jedino sto mozete!!! Napred dns

Name

snouden

20.12.2015 13:26

E da je jedini sa diplomom, more je takvih koji za godinu zavrse (kupe fakultete) dobiju posao u vaznim institucijama i mjestima.

ODGOVORITE
Name

re snouden

20.12.2015 19:11

U ovoj nazovi Državi se nagrađuju samo prevaranti, počevši od boračke kategorije. Nema mjesta poštenom čovjeku.......

Name

PD

20.12.2015 14:36

Kakav mrtvi uspon DNS-a. Imali ste pet poslanika u Skupštini, a sad imate četiri ,da ne spominjem Prijedor tamo svi bjže u SDS. A polovina će biti procesuirana zajedno sa MARKOM POLOM.

ODGOVORITE
Name

hmmm

20.12.2015 15:10

Kazem,samo mozete da lajete,a drugo su vase puste zelje!

Name

N.Čubrilović

20.12.2015 14:37

Dane, budi pametan, podnesi ostavku i ne blamiraj se više.

ODGOVORITE
Name

lopovi sikter

20.12.2015 15:06

U Prijedoru niko ne voli DNS vec oni dobiju glasove po selima gdje je narodu obecaju da ce nasuti put i na tome se sve zavrsi.Zakolju koje prase pred izbore i malo koka kole jeftine to je seljaku dovoljno.U gradu i na Urijama pobjedi snsd a nesto manjeglasova dobije sds.Kadrovi dns na čelu institucija su korumpirani i uglavnom na sudu,na sljedecim izborima lokalnim cemo ih se rijesiti.

ODGOVORITE
Name

Re

21.12.2015 15:08

A tvoji posteno do bola. Ipak DNS tuce ostale jer je NAJBOLJI

Name

PD

20.12.2015 15:44

Velika podrška za sve građane a pogotovo iskrene Prijedorčane u borbi protiv presuđenog kriminalca Marka Pavića i interesne skupine zvane DNS.

ODGOVORITE
Name

Marko Trecina

21.12.2015 07:33

Pa nemojte tako. Evo od danas uzimam trecinu.

Name

Duki

20.12.2015 22:12

Samo rezultati, pusti diplomu i papirine. Pogotovo danas, kada je sve to postalo bezvrijedno.

ODGOVORITE
Name

kum

21.12.2015 08:48

Ministar je pogesio jer nije citao upustvo o takvim Diplomama jer to je samo namjenjeno za vlastite upotrebe i iskljucivo na teritoriji njegovog sela. A po bradi moze se zakljuciti da je kupljena van nasih granica. Kako bas da on zastupa nase skolstvo? i da cak prevari Milu jer on se razumije u te radnje. Neka zivi nase skolstvo i vjerujem da ce mo od 01.01.2016 tavke diplome moci utorkom kupiti na stocnoj Pijaci.

ODGOVORITE
Name

re kum

21.12.2015 09:53

Kume, nije on jedini, to je grupa istomišljenika koja je došla na poziciju. To su ljudi bez imalo stida i morala koje je proizvelo ovo vrijeme i ovaj način vladavine. Da bi se održali na vlasti morali su da postavljaju kojekakve koji su svoje pozicije pokrivali nekim sumljivim diplomama sa sumljivih UNIVARZITETA kojima su možda i sami vlasnici. " I KADA SE NA NEKOM VAŽNOM MJESTU U OVOJ NAZOVI DRŽAVI NAĐE ČOVJEK BAZ MORALA, ZNANJA, KOJI ĆE SVE URADITI DA OSTANE NA VISOKOJ POZICIJI U KAO DEMOKRATSKOM DRUŠTVU, GDJE SE PRIMA VELIKA PLATA I OTVARA MOGUĆNOST MANIPULACIJE I ODLUČIVANJA, ISPAŠTA OSTATAK NEJAKOG STADA ". Pošto je vjerovatno mnogo istih kao i on sam, onda je teško nešto preduzeti jer bi se klupko odmotalo i pitanje ko su sve vodeći ljudi koji kroje sudbinu ostalima. Svakako je činjenica da diploma ima na svakom mjestu, skoro u svakom gradu, samo je cijena različita. Bolesnici koji žele da se ostvare na bilo koji način. Isto je i na Kosovu.......

Name

Banja Luka

21.12.2015 10:01

Premijerka- nastavnica engleskog, ovaj OT, dovedite i ostle uciteljice u vladu pa da se konačno ugasimo. Samo me još zanima da li je Malešević član SANU(ne bi ne cudilo da jeste).

ODGOVORITE
Name

BL

21.12.2015 11:46

Morbidan lik Pavicevog kriminalnog i primitivnog DNS.Na malom prostoru toliko cobana.

ODGOVORITE
Name

re BL

21.12.2015 13:04

Osiromašiti, unazaditi, poniziti, rasprodati, ukrasti, pa vladati

Name

bocko

21.12.2015 13:33

Hoće stručnjak da uvede polaganje mature u osnovne škole. to je još jedan namet na bijedne plate roditelja dok plaćaju pripreme za svoje školarce

ODGOVORITE
Name

Luka

21.12.2015 15:48

Pa odlično je što se uvodi matura, to je trebalo davno uvesti. Podrška za ministra

Name

Sara

21.12.2015 14:25

Ni direktor bolnice Kasindo u Istocnom Sarajevu, Goran Todorovic, nema diplomu doktora medicine, ali to izgleda nikome u ovoj vlasti nije vazno.

ODGOVORITE
Name

Re

21.12.2015 14:52

Genijalac, po zakonu, direktor bolnice ne mora biti ljekar. Sta lupetas

Name

vd

21.12.2015 14:26

Podrska prof.Bobanu Odžicu iz Novog Grada nadam se da ce u sudskom postupku dokazati da je u pravu i osloboditi nas kadrova dns Sanje Munjize i slicnih.

ODGOVORITE
Name

pacijent

21.12.2015 15:18

Glupane , da bi neko bio doktor mora zavrsiti medicinski fakultet i dobiti dipolomu koja nije uslov za direktorsko mjesto vec za opste bavljenje medicinskim poslom, poslom ljekara.

ODGOVORITE
Name

sds

21.12.2015 15:35

U Prijedoru u vrticu u centru grada djeca su dobila gliste,vjerovatno od lose hrane i jeftine ali se sve zataskava.Vjerovatno je direktorka iz dns,gdje je sad ministar i pomocnica Radmila Kocic iz Velike Kraduse da reaguje.Kocicka mobinguje po ministarstvu i stiti kadrove dns a za sve ostalo je bas briga.

ODGOVORITE
Name

re sds

21.12.2015 16:12

Možda će Vam je jednog dana biti jasno da su njima u ministarstvu djeca na poslednjem mjestu. Rade nešto eto da se kaže da rade, primaju plate i čuvaju jedni druge. Ima doktor za djecu pa neka ih vode, nije ministarstvo svemu krivo, imaju preča posla.

Name

Omarska

21.12.2015 16:43

Najstrašnije stvari se događaju u vrtićima za djecu i to u centru Prijedora vaške gliste haos, A ništa nije bolje ni u ostalim vrtićima

ODGOVORITE
Name

borac

21.12.2015 17:03

Pa i baja je mesar i neka Diplomat pol. Nauka vidi se kakva Po prilozenom.

ODGOVORITE
Name

Đekna

21.12.2015 17:15

U LOPARAMA naši prvi ljudi imaju kraj potpisa zvanje , DIPLOME NIKO IM NE VIĐE ,A NEMAJU NI ŠKOLSKE NI STUDENTSKE KOLEGE , nemaju ni godišnjicu mature ni gpodišnjicu diplomiranja. ČUDNE NEKE ŠKOLE OVI OPŠTINSKI RUKOVODIOCI IMAJU !

ODGOVORITE
Name

novi grad

21.12.2015 17:38

Nedaj Boze da Odzic mom djetetu nesto predaje.Svi u njegovom gradu znaju ko je on.To je los i neskolovan covjek kome su svi krivi .Radio kao skolski majstor i stalno se svadjao sa kolegama.Da je valjao poceo bi raditi u skolama u Novom.

ODGOVORITE
Name

Nešo

21.12.2015 18:19

Ovo je žalosno ali istinito . Djeca ministra zovu Dane lijać .

ODGOVORITE
Name

vd

21.12.2015 19:39

Podrska za Bobana,pazi se sve su to ljige i gnjide.Munjiza je imala samo visu skolu,ne znam jeli sta kupovala posle.Kazu da sklona nepotizmu i da sve kod nje ide preko veze i stranke-dns.Ova u Ljubiji je studirala istoriju 17 godina pocela u Zadru pa neuspijesno nastavila u Bl.Kasnije je kupila nubl za godinu dana.Takvi odlucuju o sudbini radnika,jadno.

ODGOVORITE
Name

UIS

21.12.2015 19:51

Čudno je to zašto je ministar pokrio nezakonje oko uzimanja kredita za domove u Palama. Umesto da je podnio krivične prijave protiv onih koji su dizali kredite a nikoga nisu pitali. (Sigurno nisu to radili zarad studenata, već radi svoje lične koristi; Univerzitet digao kredit iako mu uopšte nije u nadležnosti da se bavi studentskim standardom!?) Visoko obrazovanje je spalo na najniže grane od kako su ministri iz SNSD-a i sada kad je "dr" Malešević. To ministarstvo je prepuno korupcije i nepotizma, naročito se po tome ističe pomoćnica Pejićka, koja svako rješenje prosvetne inspekcije koja utvrdi nezakonitosti na UIS poništi. Možeš se žaliti do Boga, Radmila Pejić i Malešević su jači i od njega.

ODGOVORITE
Name

Sten

21.12.2015 20:27

Ako zelite unistiti drzavu, prvo joj unistite skolstvo.

Name

PDD

21.12.2015 20:53

Sta se desava u Masinskoj skoli u Pd? Cemu policija?

ODGOVORITE
Name

pravda

21.12.2015 21:28

Treba vratiti Zdravka Marijanovica u ministarstvo on je sa Mutabdzijom smijenjivao direktore za sitnice u jednom navratu po 20 ,svaka mu cast.Svaka riba smrdi od glave.Postovao je prosvetne radnike,profesore.Dane i Kocicka postuju samo dns jer su ih oni i doveli na mjesta koja ni po cemu zasluzuju.Po cemu je Kocicka neophodna ministarstvu obican prof Srpskog da vodi provetu,sramota.

ODGOVORITE
Name

Prosvjeta

22.12.2015 20:34

Obrazovanje je osjetljiv sektor i treba biti oprezan prilikom zaposljavanja kadrova. Predlažem da se u Ministarstvo prosvjete zapošljavaju ljudi iz svih opština RS-srazmjerno broju stanovnika a ne kao do sad, sve BLučani i sistem se urušio. Zašto nema u ministrastvu ljudi iz Istočnog dijela? Zar jedan Trebinjac, Gačanin, Fočak ili Kalinovčanin ne bi znali raditi u ministarstvu? Zar nisu naši studenti najbolji na fakultetima? Bolna je činjenica kad u Hercegovinu stignu iz BL prosvjetni inspektori, savjetnici i brojni drugi kancelarijaši i uče nas kako radimo. Malo nas nauče pameti, naplate dnevnice i nazad BL. Zar smo mi njihove ovce za šipanje?

ODGOVORITE
Name

Vd

23.12.2015 17:53

Dane je osramotio Gradišku,ostavka hitno.

ODGOVORITE
Name

ne dnsu

24.12.2015 20:59

Dosta je Marka Pavića i njegovih kadrova,normalan svijet ih prezire iz zna duše.Zar neko inteligentan može za takav šljam glasati.

ODGOVORITE
Name

Nena

14.06.2017 20:12

Ko je donio "pravilnik o obrazovanju" da djeca ne smiju da nose kontrolne radove kući?Slikati se ne smije po zakonu u redu.Zasto se ne smiju fotokopirati radovi ili na kraju godine dati roditeljima?Roditelji mogu samo na Trenutak vidjeti kontrolne i to je to.Tu su prosvjetnim radnicima maksimalno odriješene ruke a roditeljima je doslovno"pljunuto u lice" kao da su kakvi kriminalci.Ne mogu svi roditelji ispaštati zbog izuzetaka.Necemo mi u Evropu još dugoooooooo.

ODGOVORITE