Зубар му хтео уградити имплант па пробио мозак?!

Један турски зубар (стоматолог) је током операције зуба пробушио кост вилице и зубним имплантом пробио мозак пацијенту! Рамазан Јилмаз (40) из Турске отишао је у приватну стоматолошку клинику у Бурси са зубобољом.

Занимљивости 24.04.2024 | 15:45
Зубар му хтео уградити имплант па пробио мозак?!

Стоматолог (зубар) који га је прегледао рекао му је да има лабаве зубе које треба вадити и препоричио му је зубне имплантате који ће му заменити замењене зубе

Тако се десио бизаран инцоиднет… током операције, зубар је покушао да на силу стави у виличну кост један од имплантата, који на крају пробио вилицу господина Јилмаза и завршио дубоко у мозгу!

Говорец́и за локалне медије, господин Јилмаз је рекао: “Након што сам осетио болове са зубима, отишао сам у приватну стоматолошку клинику у Нилуферу.

“Након тамошњих прегледа, обавештен сам да ми је структура костију деликатна, да су ми зуби лабави и да је препоручљиво да се подвргнем процедури имплантације.

“Доктор је тврдио да има 24 године искуства у овој области и уверио ме е у своју стручност.Дакле, поверили смо му процедуру.Касније, док ми је вадио зубе и истог дана обављао процедуру имплантације, обавестио је своју секретарицу да је апарат који користи неисправан.”

“Потом је наставио да ручно изводи процедуру.Док је покушавао да постави шраф, приметио сам да примењује прекомерну силу.Указао сам му на то, споменуо да сам чуо звук пуцања костију.”

Током стоматолошке процедуре шраф импланта је ушао скроз у његову лобању, због чега је вриснуо у агонији.

Рамазан је наставио речима : “Међутим, он ме је уверио да је то нормално. Али док је наставио да гура шраф, пробио ми се кроз вилицу у пределу иза ока где се налазе мозак и кичмена течност.”

„Схвативши озбиљност ситуације, одвео ме је на одељење хитне помоц́и Универзитетске болнице Улудаг и тамо оставио а он је побегао.”

Вриштао сам од болова када су ми правили, рендгенски снимак.

Лекари су господину Јилмазу су урадили и ЦТ те га по хитном поступку одвели на операцију.Након тога су се састали лекари стручњаци и одлучили да наставе са операцијом извештава ДаилyМаил

Лекари су Јилмазу објаснили пре операције и упозорили су га бих могао изгубити живот током овог хируршког захвата

“Помирио сам се са својом децом и опростио се од њих.Срец́ом, безбедно сам изашао из операције.“ изјавио је за турске медије Јилмаз.

Тешка операција је трајала сатима, али су хирурзи успели да изваде шраф са његовог мозга. После тамошњих прегледа, установљено је да је шраф ушао у место где се налазе мозак и кичмена течност.

Зубар, који није именован, али је у извештајима именован као А.Д., наводно је тврдио да се инцидент догодио „због медицинске компликације“.

Рамазан је отпуштен неколико дана касније и од тада се опоравио – али каже да му је зубар одбио да му врати новац и да сада Јилмаз предузима правне мере против несавесног зубара.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Медyа Саğлıк (@медyасаглик_нет)

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар