Положила возачки из 961. покушаја, али колико ју је све то коштало

Пензионерка из Јужне Кореје, Ча Са-сун дуго је покушавала да положи писмени тест за возачки испит, што јој је коначно и пошло за руком након скоро хиљаду неуспешних покушаја.

Занимљивости 29.04.2024 | 15:29
Положила возачки из 961. покушаја, али колико ју је све то коштало

Њена невероватна прича почела је пре више од десет година, али недавно се поновно појавила на Реддиту и постала популарна, пише Пословни.хр.

Када је 2010. коначно положила, имала је 69 година. Постала је славна у локалним круговима јер је њена прича инспирисала многе људе који су се мучили да положе вожњу.

Са-сун, која је сада у својим 80-има, није дозволила да је било шта спречи и изнова је одлучно приступала писменом тесту пет дана недељно, неколико године узастопно.

Колико ју је ова упорност коштала

Ипак, сваки пут је подбацила, али је у свему истрајала и коначно добила возачку дозволу. На крају, Са-сун је потрошила више од 5 милиона вона (око 4.000 евра) покушавајуц́и да прође писмени тест.

Бака је научила да вози у ауто-школи Јеонбунк, а када је коначно положила тестове, сви њени стрпљиви учитељи су славили са њом.

"Када је коначно добила дозволу, сви смо је загрлили и уручили јој цвец́е", рекла је Парк Су Јеон, инструкторка ауто-школе.

"Осец́али смо се као да је огроман терет скинут са свих наших рамена. Нисмо имали храбрости да јој кажемо да престане јер је стално изнова покушавала", додала је инструкторка вожње.

Њена прича је чак привукла пажњу Хyундаија, који је Са-сун наградио аутомобилом који је коштао 16.800 долара. Такође је глумила у њиховој популарној реклами.

"Није ми сметало", рекла је тада Са-сун.

(б92.нет)

 

Коментари / 0

Оставите коментар