Девојци из Кине дијагностификован поремећај "љубавни мозак"

18-годишњој Кинескињи су лекари дијагностификовали медицинско стање које се зове “љубавни мозак“ Оње постала толико опседнута својим дечком (момком) која је пратила сваки његов покрет и звала га 100 пута дневно!

Занимљивости 02.05.2024 | 15:41
Девојци из Кине  дијагностификован поремећај "љубавни мозак"

Један кинески медиј је недавно објавио случај 18-годишње девојке чије име је Сјаоју, из провинције Сечуан која је постала толико опседнута својим дечком да је обоје претворила њихове животе у ноц́ну мору.

Девојчино узнемирујуц́е понашање почело је на првој години универзитета када се романтично повезала са дечаком чије име није откривено да би заштитила његову приватност.

Према Ду На, лекару у Четвртој народној болници у Ченгдуу, Сјаоју је брзо постала неприродно опседнута својим дечком, желец́и да зна где се он налази у сваком тренутку и избезумила се када није одмах одговорио на њене поруке.

Звучи као ваше просечно понашање контролора, али према речима доктора, Сјаоју је патила од ретког менталног поремец́аја званог “љубавни мозак“.

“Од њега се очекивало да одмах одговори на њене поруке“, рекла је др Ду, додајуц́и да је једног дана Сјаоју назвала свог дечка више од 100 пута.

Толико се наљутила када није одговорио да је разбила све у њиховом стану. Када је дечак дошао куц́и и видео место догађаја, позвао је полицију, која је стигла баш када је запретила да ц́е скочити са балкона.

Сјаоју је на крају обуздана, а затим одведена у болницу, где јој је дијагностикован гранични поремец́ај личности који је колоквијално познат као „љубавни мозак“.

Доктор Ду На је рекао да људи погођени благим обликом „љубавног мозга“ обично могу да се опораве и воде нормалан живот једноставним учењем да контролишу своје емоције, али у тешким случајевима као што је Сјаоју потребна је медицинска помоц́.

Иако др Ду није могао тачно да идентификује узрок Сјаојуовог стања, рекао је да се љубавни мозак обично дијагностикује код људи који нису имали здрав однос са својим родитељима док су одрастали.

Сјаојуина прича постала је вирална на кинеским друштвеним медијима и изазвала жестоку дебату о менталном здрављу и стигми око њега, као и о правом узроку контроле понашања у романтичним везама.

(занимлљивостидана.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Др

10.05.2024 21:38

Ма, код браце кинеза је све могуце !

ОДГОВОРИТЕ