Фудбалери Србије изборили пласман на ЕУРО

- Фудбалска репрезентација Србије остварила је историјски пласман на Европско првенство, које ће бити одржано наредне године у Немачкој, пошто је вечерас у Лесковцу одиграла са Бугарском без победника, 2:2 у последњем мечу групе Г квалификација за континентални шампионат.

Фудбал 19.11.2023 | 17:02
Фудбалери Србије изборили пласман на ЕУРО

Србија ће по први пут под овим именом играти на Европском шампионату, а први пут после 2000. године. Тадашња СР Југославија је поражена у четвртфиналу ЕП 2000. од селекције Холандије резултатом 6:1.

Србија је повела голом Милоша Вељковића у 17. минуту. Бугарска је преокренула резултат у другом полувремену. Прво је Георги Русе у 59. минуту изједначио на 1:1, а онда је Србија повела 2:1 голом Кирил Десподова у 69. минуту. Србија је нападала у наставку утакмице, а бод "орловима" је донео Срђан Бабић у 82. минуту. 

Србија је квалификације за ЕП завршила са 14 бодова. Утакмица у Лесковцу је одиграна пред више од 8.000 навијача.

Утакмици у Лесковцу присуствовали су: председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик, први човек Европске фудбалске уније (УЕФА) Александер Чеферин, као и челници Фудбалског савеза Србије.

Жреб ЕП ће бити одржан другог децембра у Хамбургу.

 ЕП ће бити одржано од 14. јуна до 14. јула наредне године у Немачкој.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МикС

19.11.2023 17:29

Изузетан подвиг, с обзиром на чињеницу који их је баксуз гледао из ложе. АВ умало да избаци Србију са ЕП због подршке Ђеслопову за сутрашње непојављивање на суду. Па Ђеслопов је уништио својевремено Партизан Игокеу, коју је финансирао народ Републике Српске преко буџета, а он се испрсио као бајаги спонзор због новца узетог из буџета и датог тој екипи. Сваку утакмицу Партизан Игокеа је изгубила са њим у ложи. Па он је измалерисао чак и Ђоковића на Српска опену, ово сад је мало фалило. Добро би било кад би унапријед се знало које спортске екипе прати из ложе. Због кладионичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давид Штрбац

19.11.2023 17:29

Какви баксузи су били у ложи ми смо одлично и прошли.Гдје год Бурле крочи ногом ту настаје пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

19.11.2023 17:35

Боље да се нису пласирали, јер везе с фудбалом немају! А посебно је катастрофа надувенко звани Кикси, био је велики играч али је тренер жестоки шарлатан и неце да преузме одговорност за катастрофу. Послије онакве бламаже у Катару само је у землљи Србији могуце да буде настављено.све по старом. Сад на љето слиједи нова бламажа у Њемачкој! Али за то није одговоран само надувенко Кикси него тај шљам који је присуствовао данашњој утакмици а који ведри и облачи у свим сферама живота. Додуше фалила је још и лезба ана, пејина унука и нејаки јадован! Јадан је српски род са обје стране Дрине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

19.11.2023 17:50

Шта друго рећи? Они ће нас убиједити да је златно доба. Ужас од игре и екипе. Ваљда тамо нећемо добити Албанију или Хрватску. Само не њих.