Fudbaleri Srbije izborili plasman na EURO

- Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj, pošto je večeras u Leskovcu odigrala sa Bugarskom bez pobednika, 2:2 u poslednjem meču grupe G kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Fudbal 19.11.2023 | 17:02
Fudbaleri Srbije izborili plasman na EURO

Srbija će po prvi put pod ovim imenom igrati na Evropskom šampionatu, a prvi put posle 2000. godine. Tadašnja SR Jugoslavija je poražena u četvrtfinalu EP 2000. od selekcije Holandije rezultatom 6:1.

Srbija je povela golom Miloša Veljkovića u 17. minutu. Bugarska je preokrenula rezultat u drugom poluvremenu. Prvo je Georgi Ruse u 59. minutu izjednačio na 1:1, a onda je Srbija povela 2:1 golom Kiril Despodova u 69. minutu. Srbija je napadala u nastavku utakmice, a bod "orlovima" je doneo Srđan Babić u 82. minutu. 

Srbija je kvalifikacije za EP završila sa 14 bodova. Utakmica u Leskovcu je odigrana pred više od 8.000 navijača.

Utakmici u Leskovcu prisustvovali su: predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin, kao i čelnici Fudbalskog saveza Srbije.

Žreb EP će biti održan drugog decembra u Hamburgu.

 EP će biti održano od 14. juna do 14. jula naredne godine u Nemačkoj.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

МикС

19.11.2023 17:29

Изузетан подвиг, с обзиром на чињеницу који их је баксуз гледао из ложе. АВ умало да избаци Србију са ЕП због подршке Ђеслопову за сутрашње непојављивање на суду. Па Ђеслопов је уништио својевремено Партизан Игокеу, коју је финансирао народ Републике Српске преко буџета, а он се испрсио као бајаги спонзор због новца узетог из буџета и датог тој екипи. Сваку утакмицу Партизан Игокеа је изгубила са њим у ложи. Па он је измалерисао чак и Ђоковића на Српска опену, ово сад је мало фалило. Добро би било кад би унапријед се знало које спортске екипе прати из ложе. Због кладионичара.

ODGOVORITE
Name

David Štrbac

19.11.2023 17:29

Kakvi baksuzi su bili u loži mi smo odlično i prošli.Gdje god Burle kroči nogom tu nastaje propast.

ODGOVORITE
Name

Hercegovac

19.11.2023 17:35

Bolje da se nisu plasirali, jer veze s fudbalom nemaju! A posebno je katastrofa naduvenko zvani Kiksi, bio je veliki igrač ali je trener žestoki šarlatan i nece da preuzme odgovornost za katastrofu. Poslije onakve blamaže u Kataru samo je u zemllji Srbiji moguce da bude nastavljeno.sve po starom. Sad na ljeto slijedi nova blamaža u Njemačkoj! Ali za to nije odgovoran samo naduvenko Kiksi nego taj šljam koji je prisustvovao današnjoj utakmici a koji vedri i oblači u svim sferama života. Doduše falila je još i lezba ana, pejina unuka i nejaki jadovan! Jadan je srpski rod sa obje strane Drine!

ODGOVORITE
Name

MD

19.11.2023 17:50

Šta drugo reći? Oni će nas ubijediti da je zlatno doba. Užas od igre i ekipe. Valjda tamo nećemo dobiti Albaniju ili Hrvatsku. Samo ne njih.