Cvijanović: Srpska poštuje Dejton i zalaže se za mir, bošnjački zvaničnici prijete nasiljem

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla da dok zvaničnici Srpske govore o neophodnosti očuvanja mira i stabilnosti i rješavanju svih otvorenih političkih pitanja u demokratskim institucijama, zapadni ambasadori u Sarajevu određenim prijetnjama i militarističkim izjavama nastoje da uliju strah u Srbe, a istovremeno daju nadu nekim radikalnim snagam u bošnjačkom političkom vrhu da će NATO "riješiti" "problematičnu" Republiku Srpsku tako što će je ukinu

Republika Srpska 30.04.2024 | 22:32
Cvijanović: Srpska poštuje Dejton i zalaže se za mir, bošnjački zvaničnici prijete nasiljem

"Istovremeno, bošnjački zvaničnici, poput ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza i ministra bezbjednosti FBiH Rame Isaka, otvoreno prijete nasiljem i ratom. Među mnogobrojnim zapaljivim izjavama ministra Heleza, dvije su najopasnije: da stvara 'rezervne' vojne snage u BiH i poziv da se u škole u BiH uvede 'vojna obuka'. Sa druge strane, ministar Isak je izjavio da će 'povesti 10 korpusa' kada se Republika Srpska bude ukidala", navela je Cvijanović.

U obraćanju video-linkom na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, Cvijanović je ukazala da ovakve prijetnje i pozivi na nasilje rijetko osuđuju i Kristijan Šmit i strani ambasadori.

Takođe, navela je ona, treba napomenuti da aktuelna prijetnja od radikalnih islamskih terorističkih ćelija predstavlja opasnost ne samo za mir u BiH i na Zapadnom Balkanu nego i u cijeloj Evropi.

Srpski član Predsjedništva je podsjetila da su prije samo dvije sedmice, policijske snage u Zenici uhapsile jednu osobu koja se sumnjiči da pripada radikalnoj islamističkoj grupi u FBiH, kao i da su lokalni mediji u BiH nedavno objavili i da je ministar Helez odobrio da poligoni Oružanih snaga BiH u Mostaru koriste strani državljani i pojedini mještani povezani sa radikalnim vehabijskim pokretom.

"Ovo je posebno opasno i neodgovorno, jer se BiH dugi niz godina u stranim medijima i međunarodnim bezbjednosnim izvještajima označava kao najopasniji izvor džihadističkog terorizma u Evropi. Zabrinutost zbog terorističkih prijetnji koje dolaze iz BiH primijetile su mnoge zapadne vlade i drugi izvori.

Na primjer, američki Stejt department prošle godine piše: 'Terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u BiH'. Francuski predsjednik Emanuel Makron je 2021. godine, govoreći o prisustvu džihadista u BiH, nazvao zemlju 'tempiranom bombom'", podsjetila je Cvijanović.

Prema podacima koje je objavio Centar Vilson u Vašingtonu, dodala je ona, BiH je među evropskim zemljama imala najveći broj građana koji su otišli da vode džihad u Siriji i Iraku.

"Kao što svi znamo, vladavina prava je jedan od osnovnih uslova za mir i demokratsko upravljanje. Nažalost, on se u BiH krši i ignoriše uporno, a to posebno čine Šmit i njegovi pomagači i saučesnici iz određenih stranih ambasada. Vladavina prava je i u središtu procesa evropskih integracija, a predstavnici EU i država članica EU stalno naglašavaju važnost njenog poštovanja, ali Šmitu upućuju tek blagi prijekor zbog konstantnog kršenja te iste vladavine prava", naglasila je Cvijanović.

Ona je podsjetila da Šmit i njegovi pobornici tvrde da on ima izvršnu, sudsku i zakonodavnu vlast i da ne odgovara nijednoj vladi ili sudu u BiH.

Drugim riječima, dodala je, smatraju da on ima apsolutnu moć i nikakvu odgovornost, te da je nejasno kako se to može uklopiti u bilo koji normalni koncept vladavine prava.

"U još većem obrušavanju na vladavinu prava, Šmit je izmijenio Krivični zakon BiH kako bi ga koristio kao sredstvo kažnjavanja svakog ko ne poštuje njegove odluke. Trenutno se protiv demokratski izabranog predsjednika Republike Srpske, kao i jednog javnog funkcionera, vodi postupak zato što, ispunjavajući svoje ustavne i zakonske obaveze, nisu poštovali Šmitove naredbe", istakla je Cvijanović.

Ona je ukazala da je vladavina prava i pod udarom prijetnji i međunarodnih sankcija vlada Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, te da se prijetnje i sankcije koriste za zastrašivanje izabranih i drugih zvaničnika, njihovih porodica, privatnih preduzeća, pa čak i medija.

"Svaki lider koji odbije da se povinuje Šmitu ili koji odbije da prihvati nezakonite subverzije Dejtonskog sporazuma, napada se otvoreno i neumoljivo i postaje meta sankcija. Ove sankcije uvode se bez odgovarajućeg procesa, odnosno bez ikakvog formalnog navoda optužbi, čak i bez pojavljivanja pred sudijom ili sudom, pa makar i na minut", pojasnila je Cvijanović.

Ona je naglasila da su banke prinuđene da zatvore račune i odbiju usluge ovim pojedincima, pri čemu oni nisu zvanično optuženi ni za jedno krivično djelo.

Prema njenim riječima, ovo ponašanje često se viđa u sferi organizovanog kriminala i ni na koji način ne liči na ponašanje demokratskih država koje podržavaju međunarodni pravni poredak ili vladavinu prava.

"Ovo eklatantno nezakonito ponašanje i potpuno nipodaštavanje vladavine prava od strane Šmita, njegovih saučesnika u BiH i pomagača iz različitih vlada, podriva cjelokupan ustavni poredak u BiH, slabi institucije vlasti i prenebregava volju građana BiH. Ovakvo ponašanje, bez sumnje, predstavlja prijetnju po mir i stabilnost u BiH", konstatovala je Cvijanović.

Pored navedenih kršenja Dejtonskog sporazuma, međunarodnog prava, Ustava BiH i vladavine prava, rekla je ona, nastavljaju se napori da se biračima u BiH uskrate prava.

"Šmit je posljednjom odlukom nametnuo izmjene Izbornog zakona u BiH, što je jasan pokušaj intervenisanja u izbore i manipulacije rezultatima na predstojećim lokalnim izborima. Iako najavljena kao tehnička izmjena Izbornog zakona kojom se, navodno, obezbjeđuje veći integritet izbora, ova odluka je, zapravo, politička i dovodi u pitanje integritet cjelokupnog izbornog procesa, dok stvarnu kontrolu i uticaj prepušta neizabranom strancu", pojasnila je srpski član Predsjedništva.

Ona je navela da je Šmit i ovaj put prekršio Dejtonski sporazum, prenio nadležnosti sa entitetskih vlada na centralizovano tijelo na nivou BiH, Centralnu izbornu komisiju, koja je lišena i legitimiteta i legaliteta.

Uz to, dodala je ona, Šmit krši i radno zakonodavstvo: produžio je mandat članovima Centralne izborne komisije i to preko zakonske i starosne granice za penziju.

Ona je naglasila da Centralna izborna komisija sada može da zaobilazi sud pošto joj je Šmit dao pravo da direktno kažnjava svako kršenje njegovog izbornog zakona koje Komisija vidi kao takvo.

Istim diktatom, ukazala je Cvijanović, građanima BiH uskraćuje njihova ustavna i zakonska prava da se kandiduju za izbornu funkciju bez odgovarajućeg postupka ili bilo kakvog pravnog lijeka.

"Kada su Narodna skupština i izabrani predstavnici Republike Srpske preduzeli zakonske mjere za zaštitu Dejtonskog sporazuma i integriteta lokalnih izbora u Republici Srpskoj, Šmit i njegovi saučesnici su izabranim zvaničnicima otvoreno zaprijetili prinudnom smjenom i raznim vidovima kažnjavanja. Suštinski, lišavanjem izabranih zvaničnika i institucija vlasti ustavnih nadležnosti i odgovornosti, birači u BiH lišeni su prava", istakla je Cvijanović.

Ona je navela da svaki put kada Kristijan Šmit nametne neku odluku, nipodaštavajući demokratski ustavni poredak zemlje i odredbe Dejtonskog sporazuma, to destabilizuje BiH.

"Šmitove represivne odluke, nepromišljeni edikti, prijetnje i druga uplitanja, u BiH izazivaju krizu za krizom, od samog njegovog dolaska. Postupci i retorika zvaničnika Republike Srpske, koje su određene strane države osudile, bile su očekivano isprovocirane Šmitovim nečuvenim, nezakonitim djelovanjem.

Činjenica je da svaki put kada se nezvanac poput Šmita - ili onih koji ga podržavaju - upusti u flagrantno nasilničke i nezakonite postupke i pokuša da oslabi, sankcioniši ili čak zatvori naše demokratski izabrane lidere, to ima savršeno predvidljive posljedice – to pokreće građane Republike Srpske i njene izabrane zvaničnike da se tim nedjelima suprotstave", rekla je Cvijanović.

Jasno je da kontinuirano kršenje Dejtonskog sporazuma od strane Šmita i njegovih međunarodnih i domaćih saučesnika, istakla je srpski član Predsjedništva BiH, predstavlja prijetnju po mir i direktno podriva stabilnost u BiH.

"Ovo kršenje mora se na svaki način osuditi i što je prije moguće okončati", zaključila je Cvijanović u obraćanju na sjednici Savjeta bezbjednosti UN na kojoj se razmatra situacija u BiH.

Zahvalivši se na pažnji, ona je zamolila da "još snažnije svi zajedno nastavimo da podržavamo mir i stabilnost u BiH".

(Srna) Foto: BN

Komentari / 92

Ostavite komentar
Name

Knez

30.04.2024 22:39

Apsolutna podrška gospođi Cvijanović

ODGOVORITE
Name

Re knez

30.04.2024 23:15

Vodi je kući i ne vraćaj je više moli te većina građana Republike Srpske , pitaj je gdje 50 miliona od teniskih terena, kaži iskreno jel treba da podržavamo takve kao i Ona Stevandica i Nešića i Banjaca i ostale papke iako si član Snsd a

Name

BIH

30.04.2024 23:24

Potrebno je bilo i to vec odavno...iskljucivo baviti se interesima Republike bez bilo kakvih ustupaka bilo kome...racionalno profesionalno i bez emocija...da je tako radjeno od samog pocetka...danas bi bilo mnogo lakse...

Name

Re

30.04.2024 23:30

Bravo za njenog sina koji je milione zaradio na izgradnji teniskog igralista u BL.

Name

Sta reci

30.04.2024 23:47

Gospodja je samo rekla istini. To svi znamo samo ako zelimo sebi da priznamo .

Name

Rep knez

30.04.2024 23:49

Za sta joj podrska??? Pa oni su izabrali koalicine partnere u SA!!! Oni su lagundziju Srbomzca poslali u UN!!! Razmisljaj glavom ako je imas!!!

Name

Vuk

01.05.2024 00:02

Nije tačno što priča da se ne lažemo, ili poštuješ ili ne ono što si potpiso.Srpska Ne Poštuje, svi to vidimo ,ovaj put se zadržimo na Srpskoj, ona je tema

Name

RUSIJA

01.05.2024 00:35

Ova I javno laže. Dodik traži gužvu

Name

re

01.05.2024 00:38

Treba da se razdvoji kriminal i nepotisam od odbrane Hriscanskih interesa u BiH. U Bibliji pise svaka je vlast od Boga. Znaci problem nije vlast problem je sistem koji ne kontrolise korupciju. Odbrana Hriscanskih interesa staviti na prvo mjesto, a sto se tice vlasti uraditi sve da oni koji su varali i krali budu kaznjeni. Vazno je vidjeti razliku izmedju to dvoje.

Name

Bravo

01.05.2024 00:50

Podrska Predsjednici

Name

Željka i Mile

01.05.2024 05:45

Kad zagusti, poštujemo dejton

Name

Čiča Dušan

01.05.2024 05:54

I njenom djedu Peji .

Name

Rade

01.05.2024 06:48

Gdje su stotine miliona i milijarde koje su pokrali?

Name

re

01.05.2024 07:29

Kakvu podrsku jado, оvo je bio fiasko.... malo lazi malo suza, a nimalo istine, da je upravo ona sa svojim sefom koga brani najveca nesteca za RS.

Name

Re

01.05.2024 08:02

Rade botovi u 3 smene, ali bezuspešno krečite! Ovo je bio neverovatan autogo, jer se obratio i Šmidt i praktično sve negirao, što je Cvija rekla! Ista nije mogla doći zbog sankcija!? Pa sama ova činjenica je negativna u očima prisutnih! U svemu je profitirala samo Rusija, koja će tražiti nešto za ovu uslugu! Do kada će nas voditi poluinteligentni političari?

Name

Objektivno gledano

01.05.2024 08:16

Cista demagogija/zamljavivanje naroda i svijeta.. Ko joj napisa tekst. Dobro cizmica cita napisano . znade li ista reci od sebe bez citanja?????? Ali zna citati i engleski.

Name

Re

01.05.2024 08:48

Propast politike.

Name

Alo

01.05.2024 09:31

Dido pejo je ponosan na svoju unuku, produzila gdje on stao.

Name

Re

01.05.2024 09:49

Rade botovi u 3 smene, ali bezuspešno krečite! Ovo je bio neverovatan autogo, jer se obratio i Šmidt i praktično sve negirao, što je Cvija rekla! Ista nije mogla doći zbog sankcija!? Pa sama ova činjenica je negativna u očima prisutnih! U svemu je profitirala samo Rusija, koja će tražiti nešto za ovu uslugu! Do kada će nas voditi poluinteligentni političari?

Name

Dana

01.05.2024 10:01

Po prvi put postujem njeno obracanje.

Name

Miroslav

01.05.2024 11:57

Cvijanoviceva u UN, pricala o stvarnom stanju u dejtonki. Po debati o njenom izlaganju, razumevanje su imali Kina i Rusija. Gledali smo i slusali opet bezobrazluk, ilegalnog svabe, amera, britanaca i francuza. Stalni prestavnik dejtonke u UN, opet je bio krajnje maligan. Posle ovog sastanka, rezultati su po Srbe opasni, jedina mogucnost resenje za R.Srpsku je razdruzivanje, samostalnost.

Name

Re Miroslav

01.05.2024 18:48

Pa ona je dala saglasnost za lagumdziju.

Name

Dragče

30.04.2024 22:43

Čim su postavili one seljačine za ministra odbrane i odnosno MUP federacije, jasno je bilo kuda to vodi. Naravno tu je i g-din Crna kravata, fini, prepošteni i proevropski.

ODGOVORITE
Name

Gso

30.04.2024 22:43

Zalažemo se za mir i stabilnost u BiH tako što ćemo je uništiti i otcijepiti se od nje. Toliko o srpskoj logici, kao da hirurg želi svako dobro pacijentu pa mu izvadi jetru i bubrege. Srećom, svijet ima dovoljno razuma i logike da prepozna ruske tonove u izlaganju Cvijanovićeve.

ODGOVORITE
Name

Re

30.04.2024 23:28

Ma da.. kao da su svi slijepi i ne vide sta radi ona i ekipa pa ih jos prave ludim kako je neko drugi kriv. Ali nista novo vijekovima je tako..

Name

re

01.05.2024 00:42

Jedno je zastita nacionalnih interesa a drugo je zastita licnik kroz prizivanje i farbanje obiju kao da su nacionalni. BiH je zakazala, narod koji je imao mozga je davno otisao i napusti ili odustao. Nema dole ni pozicije ni opozicije, mozemo reci da su svi politicari ogrezli u korupciji i da prvenstveno se more raditi na kaznjavanju politicara i to bez mogucnosti zastare, znaci od 1992 pa na dalje, ne govorim or ratnim vec kriminalnim aktivnostima.

Name

Kolo sreće se okrece

30.04.2024 22:44

Nije ona mi slova napisala. Sve to stiže iz SANU II kuhinje. Badava laprdate, Haag je rekao svoje a vi angažuje Gideona Reifa za velike pare. Njegov rejting u zapadnoj Europi se vrti oko nule, toliko o njegovoj kompetentnosti i vrijednosti njegovih naručenih mišljenja.

ODGOVORITE
Name

Re:

01.05.2024 01:27

Hag - zapad, a ko kmeči zapadu i za koga je zapad? Poznati ste kao ''suncokreti'', ali vam, izgleda, još nisu javili da vam je Istok za vratom, kao i vašim gazdama i vlasnicima, koji vas sve manje bendaju. Usput, nauči definiciju pojma ''genocid'', pa ćeš vidjeti kakvu dijagnozu imaš. Jednog dana umri kao čovjek, a za to ti treba samo istina. Zaboljeće te, ali ćeš bar biti čovjek. U suprotnom ćeš biti jednak tvojim bliskim precima, čije su ruke bile krvave do ramena.

Name

Milan

01.05.2024 13:48

Doće vrijeme kada će Zapad okrenuti ploču čiji ste sad miljenici! Tada ćete biti manji od makovog zrna!

Name

Jaran

30.04.2024 22:46

Nasa ljepotica!!!!!!!.

ODGOVORITE
Name

Ronny

30.04.2024 22:46

A sta ova pije pa tako prica

ODGOVORITE
Name

Blob

30.04.2024 22:49

Ja gluposti...

ODGOVORITE
Name

Izvorna Bozuća

30.04.2024 22:51

To sve laže unuka dida peje satnika, evu ovu krizu izazvali su ona, rudonja, ona pogana svita koju on vodi, pogani žvali, pa inda plače kako je on nazovi mirovnjak a ovamo sa rudonjom mute dok nisu zamutili i ostatak slijepo naroda, koji im slijepo vjeruje, dabogda im oči izbili.

ODGOVORITE
Name

Vdo

30.04.2024 22:52

Gledaj joj naglaska, ko da je sricala engleski negdje u Voronježu. Eee moja profesorice...

ODGOVORITE
Name

Božo

01.05.2024 08:11

Stasi ti bivola ti nemozes biti ko njezin prst magare.

Name

Skeptik

30.04.2024 22:56

Za nju Šmit jeste visoki predstavnik?! Čim priča kako krši Dejtonski sporazum.

ODGOVORITE
Name

Kiki

30.04.2024 22:59

Pa ocemo se otcjepit il volimo Bosnu..???

ODGOVORITE
Name

Boss

30.04.2024 23:02

Al ti laže I masla! Misli da su ljudi u ujedinjenim nacijama sa srednjom školom. Govori protiv države koja je hrani.

ODGOVORITE
Name

Gdk

30.04.2024 23:02

Poštujete Dejton, ali biste se otcijepili. Logika nula

ODGOVORITE
Name

Crnolistašica

30.04.2024 23:05

Obrtanje teza o odgovornosti da stalnim podvalama da je neko drugi kriv je omiljena sektaška disciplina trojnog saveza snsd,hdz,sda. Prave namjerno nemoguć sistem sa trajnim tenzijama da bi se enormno bogatili uz aminovanje stranaca koji ih bodre u tome. Propali smo i kao narod i kao država zbog ovakvih spodoba kao što je Željka i Milorad.

ODGOVORITE
Name

Tito

30.04.2024 23:07

Ako nemas sta pametno reci bolje je da cutis, Zeljko to izgleda sve pogresno razumeo🤓

ODGOVORITE
Name

A1

30.04.2024 23:08

JESI LI PITALA ZA PLATU ŽELJKA DA DOBIJEŠ

ODGOVORITE
Name

Iskreno

30.04.2024 23:10

A o Rezoluciji o genocidu ništa Željka ne reče. Akcenat na Smitovom zakonu i sankcijama njoj i Dodiku, a i paranoje od dzihadista. E jesi se obratila... Popljuvala si opet i sebe i svoje savjetodavce

ODGOVORITE
Name

Ej

30.04.2024 23:16

Kako su se zagovarači unitarne uskopistili. Fuj! Živjela Republika Srpska!

ODGOVORITE
Name

Kolumbo

01.05.2024 08:21

Nece entiteti nikud iz BiH

Name

Ba

30.04.2024 23:17

Tako je cvijanovic hvala sto si otvorila oci svijetu .Sad ste tek donji

ODGOVORITE
Name

jad i čemer

30.04.2024 23:17

RS se zalaže za mir? Zemljo, otvori se!

ODGOVORITE
Name

Boris

30.04.2024 23:25

Mi kažemo kad se vidimo iz problema,sve je dobro kad se dobro završi greška u razmišljanju sve je dobro što se dobro započne.

ODGOVORITE
Name

Real-an

30.04.2024 23:28

Sjede ljudi i pitaju se zasto Zeljko nije u dvorani vec se javlja video linkom. Tolko o vjerodostojnosti ove Miletove ublehe.

ODGOVORITE
Name

DDare

30.04.2024 23:43

Cmok Cmok Cmok za Zeljku Cvijanovic

ODGOVORITE
Name

Praseci

30.04.2024 23:47

A jes’ se iskuka! Smit, terorizam, nametanje, izbori, rat,… aj ne seri! Sad kad je svijeca dogorila, mislila vjecno vladati, hahahahahahaaaa. Jes’ mi te zao hrpo 💩💩💩

ODGOVORITE
Name

DDare

30.04.2024 23:53

Isto se odnosi na Ramu Isaka

ODGOVORITE
Name

DDare

01.05.2024 00:04

Podrska i ovaj put za Milorada Dodika i Zeljku Cvijanovic A ne Smita koji nije visoki predstavnik i koga ne priznaje Republika Srpska A ni ja

ODGOVORITE
Name

Re

01.05.2024 08:22

Da hoce visoki da vam daje pare na tacni, tad bi bio priznat?!

Name

Ozna

01.05.2024 00:05

Bolje ti je vrati se starom poslu i ponesi dvs piva a mozes i na hastal tamo u Garevcima ili Kulasima ! Nego postujete Dejtonski sporazum ima li tamo da se nekome nudi 2 miljarde da se mirno odvojite I na kraju odakle mu dvije miljarder KM sta ceka Sipa i policijs RS sto ne hapsi Vi izgleda ste sve navikli da kupujete pokradenim natodnim parama Moze jos dva piva

ODGOVORITE
Name

Pravda

01.05.2024 00:19

Jebo te država kako ste tolika govna, ti se zalažeš za sporazum iz Dejtona, a svaki dan slušamo priču o otcjepljenju, nezavisnosti i državi RS. Koga farbate mamicu vam jebem posranu. Pa kako ste toliko glupi zar vi mislite da su stranci srpski narod koji šuti i ne smije progovoriti. Pa ljudi su snimili vaš miting gdje ste javno otvoreno ptijetili Amerikancima i govorili uvrede i goadosti o Bošnjacima. Dabogda vas Allah uništio. Fuujjj govna jedna.

ODGOVORITE
Name

Zeljko

01.05.2024 00:42

Mala ti si na staklenim nogama

ODGOVORITE
Name

Ja

01.05.2024 01:00

Nije mi jasno koga misli da farba ova zena?? Pa ljudi jel vi mislite da tamo sjede ljudi s osnovnom školom da ih moze neko vozati i bacati prašinu u oci? I na ovaj lažljivi način se i kroji i iskrivljuje srpska istorija i poslije kazu citav svijet nas mrzi. Boze me sacuvaj i sakloni.

ODGOVORITE
Name

Nova Varo

01.05.2024 06:08

Kakve gluposti prica ova nepismena zena ko joj je napisao ovaj govor ona nema veze sa politikom pravom,srpstvom,cist oportunizam SVE RADE SAMO DA SE SPASI VOJNIK RAJAN,nemamknista protiv samo Zeljka morat cete malo i na sud, samo nece se ponoviti,ona baba uz agencije za bankarstvo, nece se ponoviti Djombic, bit ce drugi tuzioci.

Name

Fočak

01.05.2024 05:14

Vi ste vodje iz sva tri naroda najveća prijetnja i radikali , daleko najopasnije figure prvo po vaš narod , a i za budućnost istoga istraumiranog do bola

ODGOVORITE
Name

Brane Doboj

01.05.2024 06:09

V rlo jednostavno, ispuniti EU uslove i Šit sam ode kući. Druga stvar, sad se žali na Šmitove nametnute odluke a imali 30 godina da stvari dovedu u red..ne razumijem njene pristalice. Treća stvar uveli su takve zakone da ih poprijeko ne smiješ pogledati i to ovbdje opet nekim štima..e moj narode .,..šta bih vi, da se odcijepite ?? Jeste li svjesni šta taj proces vodi sa sobom, naravno da niste , jer o tome niste ni pomislili a i ne znate.

ODGOVORITE
Name

Cuj

01.05.2024 06:27

Za dejton a stalno se otcjepljuje

ODGOVORITE
Name

E zeljkica

01.05.2024 07:11

Kafana pevaljka visoko se popela

ODGOVORITE
Name

Princeza

01.05.2024 07:12

Ako ke Karadžić dao Dodiku nadimak BITANGA, pretpostavljam da je Pejina unuka PRINCEZA 😂

ODGOVORITE
Name

vidimo

01.05.2024 07:26

KAKO IZGLEDA POŠTOVANJE LJUDSKIH I NACIONALNIH PRAVA OD STRANE SRBA U ENTITETU REPUBLIKA SRPSKA....A VIDE I CIVILIZOVANI LJUDI U EU!!!

ODGOVORITE
Name

Lepi

01.05.2024 07:32

Govori protiv BiH a pokupise pare od evropskih fondova kao da su braca i sestre.. A onda opet ocjepljenj.. ocjepljenja nema a ko krene dobija po nosu.. Dodikove provokacije gdje misli da ce Federacija poceti neko sranje a on se kao brani je banana.. Da se ne zaboravi govorimo o planu najvecih svjetskih sila a Rusko gorivo nam netreba vise.. tako da realno je da Dodik odlazi i dolaze drugi koji ce pogurati BiH u evropu ..

ODGOVORITE
Name

Zoka

01.05.2024 07:42

Uuuuuu. Ja nisam znao kakvi smo dok mi Biserka ne reče. Otvorila je oči i nama i svijetu, sad smo tek progledali. MRŠ UPM.

ODGOVORITE
Name

Re;Zoka

01.05.2024 11:06

Bravo!

Name

BL

01.05.2024 08:01

Jel ovi stvarno misle da su svi glupi kao njihovi glasaci? Da ljudi ne vide sta ovi rade...

ODGOVORITE
Name

neznam

01.05.2024 08:07

Pa jeli ona misli da i UN-u sjede sve budale ili dodikovi poltroni.

ODGOVORITE
Name

Rijec i djelo

01.05.2024 08:07

Najsmjesnije kad kazu : Postujemo Dejton. A gdje su cinjenice kako? A zasto se zove Sporazum o miru, a ne nesto kao "dejtonski ustav ili sta vec"? Cilj sporazuma je da se utvrdi mir u bh i onda nastavi sa urefjivanjem bh. I sve je bilo ok dok snsd hdz i sda nije ogrezao u kriminal. E od tada nema povratka na normalni kolosjek.

ODGOVORITE
Name

Zoka

01.05.2024 08:14

Vi ne poštujete svoje zakone koje donosite po svojoj mjeri a kamo Dejton koliko po zakonu traje vd uhljebi gde je agencija za ljekove borba protiv korupcije sukob interesa izborni zakon ništa ne poštujete osim vlastitog džepa

ODGOVORITE
Name

Narod

01.05.2024 08:15

Za Lagumdžiju ste dali zeleno svjetlo vjerovatno ste kao protuuslugu tražili ministra finansija i sada nan se to vraća kao bumerang . Muslimani su to mudro odradili ,vama gladnima dali pare a sebi obezbijedili lobiranje u svijetu . Oni nisu bili gladni već su dugoročno odrađivali posao planirajući unitarnu BiH. Nas će pojesti vaša neutoljiva glad.

ODGOVORITE
Name

Saggitarius

01.05.2024 08:32

Ispade da svi krše Dejtonski Mirovni Sporazum, međunarodna zajednica, Evropski parlament, visoki predstavnik, politićari i vlast u Federaciji, NATO, a naše rukovodstvo samo ćuva dupe vojnika Rajana, i svoje lićne interese, i usut trenira patriotizam, a inaće je bezgrešno u svakom pogledu!?? Jeli to baš sve tako??

ODGOVORITE
Name

Vlade

01.05.2024 08:36

Hitno da ide na obuku i nauči jezik diplomatije! Sramota za sve nas!

ODGOVORITE
Name

Istina

01.05.2024 08:37

Sta rece gospodja sa malte: gospodjo isteklo ti je vrijeme, ha ha ha

ODGOVORITE
Name

re

01.05.2024 08:50

jedno prica drugo misli jadan narod sa takvima pozdrav bn tv

ODGOVORITE
Name

Xxx

01.05.2024 08:50

Sto posto zena prica istinu svaka cast Zeljka. Dibrosi rekla za svabu turistu i sve ostalo. Velika podrska za Zeljku.bravo.

ODGOVORITE
Name

cico

01.05.2024 09:26

Zeljka je Lijepa Zena

ODGOVORITE
Name

BOBA

01.05.2024 09:28

Ni jedne uvredljive rijeci nismo culi za gos.Smita. Vrijedati covjeka u toj mjeri nema nikakvog smisla.Treba se boriti na kulturan, dostojanstven nacin a vrijedjati najvece sile svijeta zajedno sa njim nije normalno.Sta su ljudi istrpili svaka im cast.Teske izgovorene rijeci ostavljaju pecat i onda se cudimo kuda mi to idemo i uvjek nam je drugi kriv.Za uho je veoma odvratno slusati.Mnogima je to sramotaTo mozda ne smeta nekim ne ukim ljudima ali preslo je sve granice.Poceli su se utrkivati koce goru i grdju rijec izgovoriti ali to nije dobro po narod.

ODGOVORITE
Name

Istina

01.05.2024 09:41

U ruci plasticna hemijska olovka, ispred dvije zlatne, Predsjednica na crnoj listi USA I UK, cita tekst bez razumijevanja sto se jasno moze zakljuciti. Molim Vas da napustite pozicije koje ste uzurpirali zajdno sa koalicionim partnerima I postedite nas daljih negativnih uticaja.

ODGOVORITE
Name

xxxx

01.05.2024 09:41

Podržavati njene laži znači biti bolesnik koji želi da čuje ono što mu uhu milo,sav nered dolazi iz SNSD-A i vrhuške te stranke,sva mržnja, nacionalizam i šovinizam se svakodnevno događaja i stvara konfliktnu situaciju u cijeloj BiH,a samo radi isključivo lični interesa i prikrivanje opljačkane Republike Srpske i enormnog bogaćenje pojedinca

ODGOVORITE
Name

Haha

01.05.2024 11:48

Smijali joj se u UN-u

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

01.05.2024 13:05

A JEL ISTINA DA JE OVA ŽENA BILA KONOBARICA U KAFANI U RATU

ODGOVORITE
Name

Re

01.05.2024 17:15

Pa pokazala je tako na ovoj konferenviji svjetskih lidera.Ali Cas casnim konobaricama.

Name

Milan

01.05.2024 13:45

Svaka čast gospođo Cvijanovič na svakoj riječi!

ODGOVORITE
Name

Božo

01.05.2024 17:24

Bravo Milane na komentaru .

Name

Re Milan

01.05.2024 18:49

Svaka joj cast sto dade saglasnost za lagumdziju. E ,jesi magarac.

Name

Interes

01.05.2024 15:41

Draga biserka gdje ti zivis zasto nisi otisla tamo licno u UN da odrzis govor nema vize.

ODGOVORITE
Name

Slovenac

01.05.2024 22:26

Pusi ga polako kožom jedna j.... te dodo glupu

ODGOVORITE
Name

R.

02.05.2024 11:17

Zena poslusnik sto slusa mentora i tacka.Sama neodlucuje ni kada ce moci rucati.

Name

Mile

03.05.2024 08:02

Sta bi sa onom Vuličkom, izgleda Dodo je ušutkao, i njemu dojadila?

ODGOVORITE