Доктор отпуштен јер је детету за упалом грла преписао сладолед и видео игрице!?

Бразилски доктор недавно је отпуштен с посла, након што је преписао сладолед и видео игрице 9-годишњаку са упалом грла и симптомима сличним грипу.

Занимљивости 01.06.2023 | 15:48
Доктор отпуштен јер је детету за упалом грла преписао сладолед и видео игрице!?

18. маја, Присцила да Силва Рамос, 37-годишња мајка из Осаска, у Великом Сао Паулу, одвела је своје деветогодишње дете на преглед у државну клинику, након што му је мука и почело је да поврац́а.

Она тврди да је тамошњи лекар био веома непрофесионалан, питао ју је да ли је погледала грло свом детету, али се није потрудио да то уради сам-лично!.

Уместо да стварно прегледа малолетника, неименовани лекар је наводно почео да пише рецепт за лекове попут амоксицилина, ибупрофена, дипирона, преднизолона и Н-ацетилцистеина, као и за сладолед и свакодневне игре.

“Почео је да пише рецепт не прегледајуц́и мог сина, не гледајуц́и му грло, не прегледавајуц́и груди, без ичега. Онда је питао мог сина да ли воли сладолед, рекао је да. Питао је да ли чоколада или јагода, мој син је одговорио чоколада. Али нисам ни замишљала да је написао сладолед на рецепт. Али је преписао сладолед и дневне сесије мобилне видео игре Фрее Фире.”рекла је огорчена мајка.

Рамос је бразилским новинарима рекла да није приметила сесије сладоледа и видео игрица на рецепту све до следец́ег дана, када је дечакова тетка погледала рецепт и била изненађена за последња два реда на дну рецепта Две сестре су одлучиле да необичан рецепт објаве на Фејсбуку, где је брзо постао виралан.

Реакције друштвених медија на лекарски рецепт биле су помешане, при чему су се неки сложили да су били непрофесионални, а други су тврдили да је сладолед и игрице на рецепт додао само као шалу.

Адвокат Хендерсон Фурст, председник Комисије за биоетику бразилске адвокатске коморе, одељење у Сао Паулу, рекао је да неки лекари раде овакве ствари да би хуманизовали однос са својим пацијентима.

Нажалост по доктора, контроверза око његовог рецепта била је довољна да га кошта посла у бразилској мрежи јавног здравља. Према Градској вец́ници Осаска, лекар је отпуштен из оквира пружаоца услуга. Што се тиче мајке детета, она се нада да ц́е овај случај унапредити медицинску негу у граду.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар