Doktor otpušten jer je detetu za upalom grla prepisao sladoled i video igrice!?

Brazilski doktor nedavno je otpušten s posla, nakon što je prepisao sladoled i video igrice 9-godišnjaku sa upalom grla i simptomima sličnim gripu.

Zanimljivosti 01.06.2023 | 15:48
Doktor otpušten jer je detetu za upalom grla prepisao sladoled i video igrice!?

18. maja, Priscila da Silva Ramos, 37-godišnja majka iz Osaska, u Velikom Sao Paulu, odvela je svoje devetogodišnje dete na pregled u državnu kliniku, nakon što mu je muka i počelo je da povraća.

Ona tvrdi da je tamošnji lekar bio veoma neprofesionalan, pitao ju je da li je pogledala grlo svom detetu, ali se nije potrudio da to uradi sam-lično!.

Umesto da stvarno pregleda maloletnika, neimenovani lekar je navodno počeo da piše recept za lekove poput amoksicilina, ibuprofena, dipirona, prednizolona i N-acetilcisteina, kao i za sladoled i svakodnevne igre.

“Počeo je da piše recept ne pregledajući mog sina, ne gledajući mu grlo, ne pregledavajući grudi, bez ičega. Onda je pitao mog sina da li voli sladoled, rekao je da. Pitao je da li čokolada ili jagoda, moj sin je odgovorio čokolada. Ali nisam ni zamišljala da je napisao sladoled na recept. Ali je prepisao sladoled i dnevne sesije mobilne video igre Free Fire.”rekla je ogorčena majka.

Ramos je brazilskim novinarima rekla da nije primetila sesije sladoleda i video igrica na receptu sve do sledećeg dana, kada je dečakova tetka pogledala recept i bila iznenađena za poslednja dva reda na dnu recepta Dve sestre su odlučile da neobičan recept objave na Fejsbuku, gde je brzo postao viralan.

Reakcije društvenih medija na lekarski recept bile su pomešane, pri čemu su se neki složili da su bili neprofesionalni, a drugi su tvrdili da je sladoled i igrice na recept dodao samo kao šalu.

Advokat Henderson Furst, predsednik Komisije za bioetiku brazilske advokatske komore, odeljenje u Sao Paulu, rekao je da neki lekari rade ovakve stvari da bi humanizovali odnos sa svojim pacijentima.

Nažalost po doktora, kontroverza oko njegovog recepta bila je dovoljna da ga košta posla u brazilskoj mreži javnog zdravlja. Prema Gradskoj većnici Osaska, lekar je otpušten iz okvira pružaoca usluga. Što se tiče majke deteta, ona se nada da će ovaj slučaj unaprediti medicinsku negu u gradu.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar