Свијет је упловио у немирне воде

Да ли смо нападом Ирана на Израел били на почетку трећег свјетског рата. Да ли је напад био договорен или је заиста показао да се Блиски Исток може запалити у сваком тренутку .

Република Српска 18.04.2024 | 08:22
Свијет је упловио у немирне воде

Тек ћемо да видимо да ли је сукоб стао и докле ће да иде. На потезу је Израел који ће сигурно предузети неке мјере , каже новинар Бојан Билбија.

“Од 1979. они су били најближи савезници , а сада највећи непријатељи. Показали су да се не плаше, да су технички опремљени и да могу да угрозе Израел. Видјели смо да Америка није спремна да уђе у директан сукоб са Ираном али и да Иран није спреман да уђе у конфликт са Америком. То су опасни сигнали. Гдје ће стати то ћемо видјети”.

Правник Ђорђо Жујовић каже да  никоме не одговара сукоб.

“А ко кренемо од улоге САД све се ради у духу њихове предизборне кампање . Трамп је јако активан што се тиче сукоба у Израелу и јасно је на чијој је страни . Бајден има тактизирања И сигурно ће бити опрезни. Не треба им никакво учешће у рату ни директно ни индиректно. Ја њихову улогу гледам кроз ту призму”, категоричан је Жујовић.

Послије напада Русије на Украјине свијет се дијели по неким другачијим мјерилима и одређене земље заузимају одређене стране. Током овог напада реакције одређеног броја земаља су различите . Од оних који апсолутно  подржавају то што ради Израел до оних који говоре зашто би се они потресли ако Израел не жели да се огласи  ни о једном другом проблему на свијету, каже Жујовић и истиче.

“ Милорад Додик је подржао Израел . Јасно је зашто то чини имајући у виду његову предисторију са израелским народом И њиховим плитичарима. Србија се није много оглашавала. Да закључимо није могуће да све што се дешава у свијету овај простор Балкана на неки начин, нећу рећи укључи, али да трпи посљедице сасвим сигурно баш због те међузависности која влада у свијету “.  

То је јасан показатељ да је свијет упловио у немирне воде . Ријеч мир је постала скупа ријеч. Кључна ствар је дипломатија , разговори, сарадња , поручено је у емисији Глобално БН ТВ.

(БН) Фото: БН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

321

18.04.2024 09:18

свабосе свети србима и дрзави србији коју нису могли покорит у два сведска рата србе нису могли натерат да буду слуге њихове јер срби знаду за цаст понос и инат србског народа који никада неце покорит и подтлацит даим буду слуге ЗИВЕЛА ДРЗАВА СРБИЈА И СРБСКИ НАРОД КОЈИ ЗИВИ НАРОДИ И НАРОДНОСТИ У ДРЗАВИ СРБИЈИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране Добој

18.04.2024 09:20

Истрошени ликови дошли да нам мозак испирају. Сад ја требам слушати њихова мишљења, с све информације су ми доступне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

18.04.2024 09:20

Само млате празну сламу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАТО

18.04.2024 09:21

Сви имају једнострано мишљење, нико самокритике..

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

18.04.2024 10:18

Може ли Ико суставити РАТОВЕ НА ОВИМ СВИЈЕТУ. ДА ПРОИЗВОДИМО ХРАНУ, А НЕ ДА СВЕ НА ЗЕМЉИ И У ЗЕМЉИ КОРИСТИ СЕ ЗА ИЗРАДУ ОРУЖЈА, КОЈИ СВЕ УНИШТАВА. Србин из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н

18.04.2024 13:16

Па не мозе кад је мало нас који не бисмо ратовали. Нормалних људи је мало, а ових зли превисе.