Иран заузео брод "повезан са Израелом" (ВИДЕО)

Припадници специјалних снага иранске Револуционарне гарде запленили су теретни брод код Ормушког мореуза пошто су се на њега искрцали из хеликоптера, потврдили су данас ирански државни медији.

Свијет 13.04.2024 | 14:28
Иран заузео брод "повезан са Израелом" (ВИДЕО)

Агенција ИРНА навела је да је брод МСЦ Ариес "повезан са Израелом" и да га специјалци воде ка иранским територијалним водама.

Хеликоптер иранске морнарице слетео је на брод који је пловио под португалском заставом и ирански специјалци су га заузели, додаје ИРНА.

Претходно је агенција АП објавила снимак на којем се види како специјалци упадају на брод из хеликоптера. 

Инцидент се догодио у тренутку појачаних тензија између Ирана и Запада, посебно након наводног израелског напада на ирански конзулат у Сирији.

Нако што су припадници специјалних снага Револуционарне гарде Ирана запленили у Ормушком мореузу теретни брод повезан са Израелом, израелски министар спољних послова Израел Кац узјавио је данас да званични Техеран оркестрира пиратске нападе и због тога би требало да буде санкционисан.

"Злочиначки режим ајатоле Хамнејиа подржава Хамасове злочине, а сада води и пиратску операцију кршец́и међународно право", рекао је Кац, преноси Ројтерс.

Он је позвао ЕУ и "слободни свет" да Револуционарну гарду Ирана одмах прогласе терористичком организацијом и уведу санкције Ирану.

(Тањуг) Фото: Скy Неwс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лазар

13.04.2024 16:04

Што сте тражили то сте и добили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса

13.04.2024 21:01

Цим нека дрзава стити свој суверенутет , одмах је резим те дрзаве диктарорски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кевљани Мали

14.04.2024 15:12

Одлицно изведена акција!

ОДГОВОРИТЕ