Послије скоро двије недјеље сахрањена Слађана Милошевић

Слађана Милошевић данас, 8. априла сахрањена је у Београду на гробљу Лешће, а породица, пријатељи и колеге су се опростили од рок диве.

Магазин 08.04.2024 | 15:44
Послије скоро двије недјеље сахрањена Слађана Милошевић

Смрт Слађане Милошевић потресла је цео регион, а рок дива преминула је у земунској болници 26. марта, где је провела последњих десет дана. Породица и пријатељи окупили су се у капели где је донето много цвећа, а испред ковчега стајала је сребрна круна са плавим кристалима.

Многи су то повезали са Сађаниним ванвременским хитом "Принцеза" који је снимила са певачем Дадом Топићем који је међу првима дошао да је испрати на вечни починак.

Поред Дада Топића појавио се Педја Д Бој, чланови Yу групе, Оливер Мандић, Момчило Бајагић Бајага који се нем од бола дошао с букетом цвећа... Горан Милошевић, брат покојне певачице, нем од бола примао је саучешће у капели. Слађанина последња жеља била је да буде сахрањена поред свог оца, у најужем кругу породице и пријатеља.

Дадо Топић, бледо и неутешно стајао је поред сандука Милошевићеве. Да је отишла у стилу у ком је била читавог живота говориле су и њене слике у капели као и музика која се све време чула у позадини, "Принцеза", "Мики мики велики" и друге. Дадо и њена најбоља пријатељица натерали су свим присутнима сузе на очи када су одржали емотивни говор:

"Слађана луд је овај свет, прво те мрзе, а потом те воле. Мења се брзином светлости, баш као и мода што се мења јер их незадовољство непрестано испуњава. Знаш Слађана, људи су усамљени не пристају на губитке јер нема ко да их утеши".

sahrana Slađane Milošević, Slađana MilosevićФОТО: КУРИР

Тужна поворка је испратила Слађану до њене вечне куће.

Око гроба су се окупили њени најближи пријатељи, колеге и чланови породице који су је последњи пут испратили на вечни починак.

sahrana Slađane Milošević, Slađana MilosevićФОТО: КУРИР, АТАИМАГЕС

Слађана је 1977. године, испливала је на површину југословенске поп-рок сцене, са песмом "Ау, Ау" и исте године имала свој први већи наступ на концерту код Хајдучке чесме, где је наступала пре Бијелог дугмета. Слађана је почела да руши табуе, кад је издала песму под називом "Секси дама", која је била забрањена за емитовање на бројним радијским и телевизијским програмима.

Са Дадом Топићем је 1984. године снимила песму "Принцеза", која је преведена и на енглески језик, а 1989. године је отишла у Сједињене Државе, где је неко време свирала са групом "Бабy Систер". Једно време је била брокер на берзи, а радила је и у маркетиншким агенцијама. У Београд се вратила 1995. године.

(мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар