Плаже у Црној Гори добиле прве купаче већ у априлу

Иако је тек почетак априла, на Црногорском приморју многи грађани су искористили високе температуре да сунчано поподне проведу на плажама без гужви и великог броја туриста, чији долазак се очекује тек за пар мјесеци.

Регион 08.04.2024 | 07:41
Плаже у Црној Гори добиле прве купаче већ у априлу

Вода је одлична, топла и чиста. Након тмурне зиме једва смо дочекали мало сунца да се окупамо и уживамо на плажи док још нису почеле велике врућине и још веће гужве – рекла је за РИНУ Вања Гардашевић из Будве.

Температура ваздуха на приморју била је преко 25 степени, па је осим у Будви купача било и у осталим градовима.

Припреме угоститеља за предстојећу љетњу сезону, већ су у пуном јеку. Као и ранијих година највећи проблем је са проналаском радне снаге.

- Врло мали проценат Црногораца се одлучује да ради сезонске послове, стога смо принуђени да раднике тражимо у другим земљама.

До ове године традиционално су свој посао на приморју тражили грађани Србије и Босне и Херцеговине, али сада су и они махом изостали јер су бирали неке друге и боље плаћене дестинације, попут Хрватске, па смо у преговорима са агенцијама да поново радну снагу тражимо у неким далеким земљама -рекао је Александар Јовановић председник Удружења угоститеља Будве.

Овако високе температуре у априлу нису уобичајена појава, иако делује као да сезона купања може да почне, треба водити рачуна.

Стручњаци не саветују купање пре летње сезоне, јер темепратура воде још увек није на одговарајућем нивоу, што може изазвати негативне последице по организам.

(Агенције) Фото: Рина

Коментари / 0

Оставите коментар