Plaže u Crnoj Gori dobile prve kupače već u aprilu

Iako je tek početak aprila, na Crnogorskom primorju mnogi građani su iskoristili visoke temperature da sunčano popodne provedu na plažama bez gužvi i velikog broja turista, čiji dolazak se očekuje tek za par mjeseci.

Region 08.04.2024 | 07:41
Plaže u Crnoj Gori dobile prve kupače već u aprilu

Voda je odlična, topla i čista. Nakon tmurne zime jedva smo dočekali malo sunca da se okupamo i uživamo na plaži dok još nisu počele velike vrućine i još veće gužve – rekla je za RINU Vanja Gardašević iz Budve.

Temperatura vazduha na primorju bila je preko 25 stepeni, pa je osim u Budvi kupača bilo i u ostalim gradovima.

Pripreme ugostitelja za predstojeću ljetnju sezonu, već su u punom jeku. Kao i ranijih godina najveći problem je sa pronalaskom radne snage.

- Vrlo mali procenat Crnogoraca se odlučuje da radi sezonske poslove, stoga smo prinuđeni da radnike tražimo u drugim zemljama.

Do ove godine tradicionalno su svoj posao na primorju tražili građani Srbije i Bosne i Hercegovine, ali sada su i oni mahom izostali jer su birali neke druge i bolje plaćene destinacije, poput Hrvatske, pa smo u pregovorima sa agencijama da ponovo radnu snagu tražimo u nekim dalekim zemljama -rekao je Aleksandar Jovanović predsednik Udruženja ugostitelja Budve.

Ovako visoke temperature u aprilu nisu uobičajena pojava, iako deluje kao da sezona kupanja može da počne, treba voditi računa.

Stručnjaci ne savetuju kupanje pre letnje sezone, jer temepratura vode još uvek nije na odgovarajućem nivou, što može izazvati negativne posledice po organizam.

(Agencije) Foto: Rina

Komentari / 0

Ostavite komentar