Хитно повучене прве фотографије Кејт Мидлтон са дјецом

Четири новинске агенције повукле су прву званичну фотографију Кејт Мидлтон, принцезе од Велса, послије њене операције абдомена прије готово два мјесеца, због забринутости да је фотографијом "манипулисано", објавио је ББЦ.

Свијет 11.03.2024 | 10:18
Хитно повучене прве фотографије Кејт Мидлтон са дјецом

АП је први касно синоћ повукао фотографију Кејт са њено троје дјеце, која је јуче објављена, јер, како је агенција саопштила, фотографија „није задовољила“ стандарде за фотографије агенције. Агенција је навела да је примијетила да постоји „недосљедност у поравнању лијеве руке принцезе Шарлоте“.

Кенсингтонска палата није одмах одговорила на захтјев АП за коментар. Ројтерс је друга новинска агенција која је повукла фотографију послије, како је навела „прегледа након објављивања“.

Затим је фотографију повукла и агенција АФП, а потом и америчка компанија за визуелне медије Геттy Имагес, наводи ББЦ.

ПА Медиа, највећа британска новинска агенција преко које краљевска породица редовно објављује своје званичне информације, саопштила је да није повукла фотографију, али је портарол рекао да агенција тражи хитно објашњење од Кенсингтонске палате у вези са забринутошћу због могуће „манипулације“.

Већина новинских организација поштује сопствене строге смјернице о коришћењу манипулисаних фотографија, користећи их само када су пропраћене објашњењем да је слика промијењена у односу на оригинал, указује ББЦ и додаје да се новинске агенције стога обавезују према клијентима да су њихове фотографије тачне и да не постоји дигитална манипулација.

На фотографији коју је снимио принц Вилијам и коју је Кенсингтонска палата објавила јуче, када се у Великој Британији обиљежава Дан мајки, приказана је принцеза Кетрин са њихово троје дјеце, а наводно је снимљена прошле седмице у Виндзору.

Фотографија је постављена на друштвеним мрежама принца и принцезе од Велса, уз поруку од Кејт у којој је захвалила јавности на лијепим жељама и континуираној подршци у посљедња два мјесеца.

Објављивање фотографије услиједило је након вишенедјељних спекулација на друштвеним мрежама о томе шта се догодило са Кејт откако је напустила болницу 29. јануара, готово двије недјеље након планиране операције абдомена. Принцеза Кејт није виђена у јавности од Божића.

(Тањуг)  Фото: Тањуг/АП

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мицко

11.03.2024 10:37

Циме се људи занимају, невјероватно.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

11.03.2024 13:36

Од свих наших проблема, треба да се оптерећујемо и са Кејт. Па то је нешто што нас уопште не занима. Да вирим преко плота, шта се код комшије дешава, а у мене хаос.

Name

Рамбо

11.03.2024 12:06

Кога то занима?Засто не објавите слику Ане Михајлице и њена три сина које јој је мафија отела?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

12.03.2024 09:07

Па они су АВ!

Name

РАЈНА

11.03.2024 12:18

дај Боже да је жива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

11.03.2024 13:33

Покрали ау сав Свијет. ВИЈЕКОВИМА и они уживају. Не раде , да би живијели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

11.03.2024 15:22

Лепа Фотографија принцезе са својом децом

ОДГОВОРИТЕ