Потпуни тријумф „Опенхајмера“ са седам награда

Остварење "Опенхајмер" у режији Кристофера Нолана добитник је награде Оскар за најбољи филм и апсолутни је победник церемоније у Долби театру.

Свијет 11.03.2024 | 07:46
Потпуни тријумф „Опенхајмера“ са седам награда

"Опенхајмер" је награђен Оскарима у 7 категорија. Ирски глумац Килиан Марфи добио је награду Оскар за најбољу мушку улогу у филму "Опенхајмер".

Он је нагласио да је заједно са екипом снимио филм о настајању атомске бомбе. "Живимо у атомском свету и морамо да мислимо на мир и како да га сачувамо" казао је Марфи у Долби театру.

Британски редитељ Кристофер Нолан је добио награду Оскар за режију филма "Опенхајмер".

Један од најзначајнијих редитеља данашњице захвало се свима из свог окружења: од породице до продуценткиње филма "Опенхајмер" Највредније кинематографско признање за најбољу женску улогу припало је америчкој глумици Еми Стоун за улогу у филму "Јадна створења" у режији Јоргоса Лантимоса.

Она је нагласила да дели Оскара са свим члановима екипе филма.

(Тањуг) Фото: Профимедиа

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Владо Бања Лука

11.03.2024 08:32

Оскар је и даље у слузби холивудских елита и Дубоке дрзаве. Иако овај пут није било wоке будаластина и Блацк лифе маттерс дијареја, сцена отварања је била посвецена Алексеју Наваљном, а најбољи документарац је украјински пропагандни памфлет '20 даyс ин Мариупол'. Знаци, ове године антируски наратив!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Владо

11.03.2024 10:55

Теби бас није лако. На гадном си трипу, хитно мијењај дилера.

Name

Мирослав

11.03.2024 16:51

Кад филм виде светки велики владари, мозда додју памети, па нас постеде катаклизме? Али они су злотвори, теско це их стици памет, њима је рат брат.

ОДГОВОРИТЕ