Србија упутила протестну ноту Хрватској

- Министарство спољних послова Србије упутило је данас протестну ноту Амбасади Хрватске у Београду поводом неприхватљиве изјаве министра спољних послова Хрватске Гордана Грлић Радмана.

Србија 25.02.2024 | 15:01
Србија упутила протестну ноту Хрватској

“Министарство спољних послова Републике Србије и овим путем жели да укаже на потпуну неприхватљивост изјава" министра спољних послова Хрватске Гордана Грлић Радмана изречених 24. фебруара на Дневнику Н1 телевизије у Загребу, упућених против председника Србије Александра Вучића и Републике Србије у целини, саопштило је МСП Србије. 

Министарство је такође указало како те "изјаве представљају даљи наставак изградње атмосфере мржње према Србији и српском народу и нарушавају заједничку политику промовисања мира и стабилности у региону".

"Министарство спољних послова Републике Србије исказује очекивање да ће се високи званичници Републике Хрватске у наступајућем периоду уздржати од изјава које представљају мешање у унутрашње ствари Републике Србије, те водити политику помирења и добросуседских односа две државе,” наведено је у протестној ноти Министарства. 

Грлић-Радман је гостујући у суботу на хрватској Н1 изјавио да су једно грађани Србије, а друго Вучић и његова политика која, како је навео, мора да одлучи "на којој ће столици да седи" и додао да "Вучић може бити трабант и сателит Русије, али неће се допустити утицај Руса или други малигни утицаји који би нарушили стабилност Западног Балкана''.

Реагујући на те изјаве, Вучић је истакао да хрватски министар спољних послова не само да се меша у унутрашње ствари Србије, већ вређа српски народ и прети грађанима Србије. 

"Хрватски министар не само да се брутално меша у унутрашње ствари Србије, већ по обичају лаже и вређа српски народ и прети грађанима Србије. Грлић-Радман је једно у праву, можда сам ја нечији трабант, можда и вартбург, можда и фића, али никада нисам био ничији потрчко и слуга, што се за Грлић-Радмана не може рећи. Да не идем далеко у прошлост, било би сувише болно", написао је Вучић на Инстаграм налогу будуцностсрбијеав.

(Тањуг) Фото: Политика/А. Васиљевић

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

аћим

25.02.2024 15:15

Смијешно.Па људи раде шта хоће као и Курти они знају само пискарат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.02.2024 17:53

Трабант је трабант, да ицему ваља био би ферари, али није, он је само трабант!

Name

+

25.02.2024 15:18

Све до ријечи тачно наводи ВУЧИЋ и У ПРАВУ. ОНИ СИЈУ И ДАЉЕ МРЖЊУ, ПРЕМА СРБИМА. А ХРВАТСКУ ЈЕ РУСИЈА МЕЂУ ПРВИМА ПРИЗНАЛА. ЗНАЧИ РАДМАНОВИ ЗАКЉУЧЦИ НЕТАЧНИ. ТО ИАКО СУ ПРОТИЈЕРАНИ 500 ХИЉАДА СРБА, ЊИХ ЈЕ РУСИЈА ПРИЗНАЛА. Радман лаже. Обичан човјек из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

25.02.2024 15:20

Сад це Хрвати да повуку витални национални(устаски) интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криви навод

25.02.2024 15:32

Ако постоји малигни утицај Русије на З.Балкану,онда шта рећи на хипер -малигни утицај УСА и њиховог НАТО-а,што се за ЕУ не може рећи,јер је то лабав савез,који функционише, углавном,на економској основи што је бенигно све дотле док се не продуби криза,јер рат на украјинском полигону,када би дуго трајао,имао би ,не малигни,него разарајући утицај и то за цијелу Европу,а онда и шире...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велики штрумф

25.02.2024 16:05

Рвати до подне мрзе себе, после подне Србе, а увече читав свет. Нема поганијег народа од њих !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Публиц Релатион

25.02.2024 17:10

Сути болан, па то су покатолицени Срби, углавном са комплексом низе вриједности!

Name

босанац1

25.02.2024 17:22

Немој ти да много причаш, православци у БиХ мрзе цијели запад и мисле да су најпаметнији на свијету, а онај "МИЛИКРАД" опљачка и проневјери цијелу Босну и Херцеговину, а не само то он каже за Шмита да је Њемачки лажов, а он је највећи лажов. Смањите мало самохвалу и други су ту и неправите геноцид над другим народима у Србији и БиХ.

Name

Ре

26.02.2024 17:57

Тра, тра, трабант....

Name

Посматрач

25.02.2024 17:07

Опет договорено удбашко препуцавање ради манипулисања наивним народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

25.02.2024 18:25

Додик це изгладити ствар, он је иначе добар пријатељ рватског председника, ајмо додо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса

25.02.2024 19:05

Бице нових избора на обw стране, поцела је кампања.

ОДГОВОРИТЕ