Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj

- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom neprihvatljive izjave ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić Radmana.

Srbija 25.02.2024 | 15:01
Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj

“Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i ovim putem želi da ukaže na potpunu neprihvatljivost izjava" ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić Radmana izrečenih 24. februara na Dnevniku N1 televizije u Zagrebu, upućenih protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srbije u celini, saopštilo je MSP Srbije. 

Ministarstvo je takođe ukazalo kako te "izjave predstavljaju dalji nastavak izgradnje atmosfere mržnje prema Srbiji i srpskom narodu i narušavaju zajedničku politiku promovisanja mira i stabilnosti u regionu".

"Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije iskazuje očekivanje da će se visoki zvaničnici Republike Hrvatske u nastupajućem periodu uzdržati od izjava koje predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari Republike Srbije, te voditi politiku pomirenja i dobrosusedskih odnosa dve države,” navedeno je u protestnoj noti Ministarstva. 

Grlić-Radman je gostujući u subotu na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči "na kojoj će stolici da sedi" i dodao da "Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana''.

Reagujući na te izjave, Vučić je istakao da hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se meša u unutrašnje stvari Srbije, već vređa srpski narod i preti građanima Srbije. 

"Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

(Tanjug) Foto: Politika/A. Vasiljević

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

aćim

25.02.2024 15:15

Smiješno.Pa ljudi rade šta hoće kao i Kurti oni znaju samo piskarat.

ODGOVORITE
Name

Re

26.02.2024 17:53

Trabant je trabant, da icemu valja bio bi ferari, ali nije, on je samo trabant!

Name

+

25.02.2024 15:18

Sve do riječi tačno navodi VUČIĆ i U PRAVU. ONI SIJU I DALJE MRŽNJU, PREMA SRBIMA. A HRVATSKU JE RUSIJA MEĐU PRVIMA PRIZNALA. ZNAČI RADMANOVI ZAKLJUČCI NETAČNI. TO IAKO SU PROTIJERANI 500 HILJADA SRBA, NJIH JE RUSIJA PRIZNALA. Radman laže. Običan čovjek iz RS.

ODGOVORITE
Name

Yu

25.02.2024 15:20

Sad ce Hrvati da povuku vitalni nacionalni(ustaski) interes.

ODGOVORITE
Name

Krivi navod

25.02.2024 15:32

Ako postoji maligni uticaj Rusije na Z.Balkanu,onda šta reći na hiper -maligni uticaj USA i njihovog NATO-a,što se za EU ne može reći,jer je to labav savez,koji funkcioniše, uglavnom,na ekonomskoj osnovi što je benigno sve dotle dok se ne produbi kriza,jer rat na ukrajinskom poligonu,kada bi dugo trajao,imao bi ,ne maligni,nego razarajući uticaj i to za cijelu Evropu,a onda i šire...

ODGOVORITE
Name

Veliki štrumf

25.02.2024 16:05

Rvati do podne mrze sebe, posle podne Srbe, a uveče čitav svet. Nema poganijeg naroda od njih !!!

ODGOVORITE
Name

Public Relation

25.02.2024 17:10

Suti bolan, pa to su pokatoliceni Srbi, uglavnom sa kompleksom nize vrijednosti!

Name

bosanac1

25.02.2024 17:22

Nemoj ti da mnogo pričaš, pravoslavci u BiH mrze cijeli zapad i misle da su najpametniji na svijetu, a onaj "MILIKRAD" opljačka i pronevjeri cijelu Bosnu i Hercegovinu, a ne samo to on kaže za Šmita da je Njemački lažov, a on je najveći lažov. Smanjite malo samohvalu i drugi su tu i nepravite genocid nad drugim narodima u Srbiji i BiH.

Name

Re

26.02.2024 17:57

Tra, tra, trabant....

Name

Posmatrač

25.02.2024 17:07

Opet dogovoreno udbaško prepucavanje radi manipulisanja naivnim narodom.

ODGOVORITE
Name

Rale

25.02.2024 18:25

Dodik ce izgladiti stvar, on je inače dobar prijatelj rvatskog predsednika, ajmo dodo.

ODGOVORITE
Name

Nebojsa

25.02.2024 19:05

Bice novih izbora na obw strane, pocela je kampanja.

ODGOVORITE