Дјечија представа у Чикагу у Српском драмском позоришту

- Прва дјечија представа у Српском драмском позоришту у Чикагу - "Ко се ‘задњи’ (посљедњи) смеје", а у којој учествују дјеца поријеклом из свих дијелова Србије и Републике Српске, премијерно ће бити изведена, поводом Сретења Дана државности Србије, у недељу у Културном центру Никола Тесла при цркви Светог Николе. 

Свијет 09.02.2024 | 08:32
Дјечија представа у Чикагу у Српском драмском позоришту

Аутор текста "Ко се ‘задњи’ (последњи) смеје" је Силвија Оташевић из Мајамија чије су две књиге београдски ђаци прогласили за најбоље. Добитница је и прве награде Матице исељеника за дечју књижевност.

Та представа, специјано написана за њамлађе позориште у Чикагу, на коју су мјесецима радили Марија, Милутин, Марта, Катја, Урос, Софија, Михаило, Марко и Миа публику ће насмијати и на тренутке емотивно дирнути и показати им да праве вриједности увијек побјеђују. 

"Ко се ‘задњи’ смеје" - проткана српском традицијом али и најсјајнијим чињеницама српско-америчке историје биће изведена уз моралну подршку Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. Имаће и титл на енглеском како би свако дијете и тинејдзер у позориште могли да доведу и свог америчког друга.

Циљ нам је да нашом комедијом и искреношћу допремо до дјеце, да сама осјете и закључе шта је добро, а шта лоше, односно да разумију да ако је њиховом другару добро, ако је срећан и њима може да буде само јос боље, кажу Обрадовић и Оташевић.

Тога дана најмлађи ће моћи да уживају и уз "Чудесну шуму" коју је такође режирао Игор Обрадовић, управник позоришта и главни глумац кратког филма “Сладолед” приказан на више од 30 међународних фестивала.

Најмлађи глумци великог ансамбла Српског драмског позоришта - Василија, Петар, две Миле, Дуња, Неда, Вукан, Николина, Лана и Симона приказаће шта су научили - “Чудесна шума” је спој пјесмица и рецитација, кратких прича укључујући и оне које говоре о љубави између дјеце и животиња.

Биће то прилика да свима покажу како се њихови снови о глуму претварају у стварност а због којих некима није било тешко да на пробу путују и више од два сата само у једном правцу!  

Предсаве ће бити изведене уочи Сретења - Дана државности Србије.

Позориште се налази при Цркви Светог Николе, у Лајонсу, која је захваљујући визији протојереја Немање Тешића и куповини великог црквеног имања, културним и спортским активностима намијењеним најмлађима постала једна од најпрепознатљивијих у Чикагу. 

Како наводе из позоришта, очекује се долазак представника генералног конзулата Србије и БиХ у Чикагу. 

(БН) Фото: Уступљена фотографија           

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аха

09.02.2024 12:53

А дје је ћирилица? Појела маца, Србенде.

ОДГОВОРИТЕ