Милош Биковић избачен из серије "Wхите лотус"

Милош Биковић неће бити дио треће сезоне серије "Wхите лотус", овако је реаговао.

Магазин 03.02.2024 | 08:17
Милош Биковић избачен из серије "Wхите лотус"

Након више дана шпекулација изазваних осудом украјинског Министарства културе због давања улоге Милошу Биковићу у ХБО серији "Wхите лотус", српски глумац замијењен је у тој серији и неће бити дио треће сезоне.

Биковић је права звијезда у Русији гдје игра у најгледанијим филмовима и серијама, баш као и у Србији. Прије три године добио је руско држављанство и предсједник Русије, Владимир Путин, лично га је похвалио за допринос култури те земље. Биковићу је двије године раније забрањен улазак у Украјину због безбједносних разлога.

Милош Биковић се након одлуке ХБО да не буде дио серије "Бијели лотос" огласио саопштењем које преносимо у цјелости.

"Одрастао сам у земљи разореној ратом. Када сам имао 11 година, дане и ноћи сам проводио у склоништу, док је бомбардована моја земља и мој родни град. Такву пустош никад никоме не бих пожелио.

Сваким даном је све више сукоба свуда у цијелом свијету. Сваки од њих је различит. И сваки од њих је страшан. Волио бих да сви они престану и да побиједи принцип љубави", написао је глумац који је прије само неколико дана добио прво дијете, сина Василија.

"Данас се против мене води циљана кампања, која кроз спољни утицај ствара озбиљан преседан, бацајући сјенку на суштину умјетничке слободе. Резултат таквог наратива је тријумф бесмисла и пораз умјетности.

Почаствован сам што сам изабран да будем дио Wхите Лотус-а, ТВ серије коју веома уважавам, и уз колеге које изузетно поштујем. Ипак, моје учешће у њој није могуће из разлога који су ван домена културе, и ја се нећу поклањати наративу који угрожава мој интегритет.

Желим да се захвалим свима који су били уз мене, а мојим колегама желим велики успјех у новој сезони. Упркос свему, ја и даље вјерујем да умјетност лијечи и да може да уједини човјечанство. Стога ће моја увјерења и моја посвећеност умјетности остати непромијењени", саопштио је глумац.

"Дедлајн" преноси да је Биковић, према незваничним информацијама, требало да игра руског инструктора јоге у хотелу на Тајланду. Исти утицајни холивудски медиј подсјећа да глумац ни у једном тренутку није подржао руску инвазију на Украјину, али је није званично ни осудио.

(МОНДО)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Западне слободе у медијима

03.02.2024 09:19

Су обична глупа флоскула за наивне. Ако не подржавате тзв. западне вредности, укинете све медије који не говоре преко западних мегафона, презирете све руско и православно и да не заборавим морате подржати пропалог комичара и пајаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

03.02.2024 10:08

Па ниста. Снимај за русе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момак

03.02.2024 10:43

Мало си се уздигао и осилио а један си од хиљада глумаца обичних и то бас обичних. То сто си легао на руду резиму овде и тамо то је твоја ствар али ослободи нас своје приче јер нама је све јасно и те како.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

03.02.2024 11:26

си одрастао у разрусеној земљи 😂😂😂 а ми у 4 године рата нисмо, бас си безобразан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сладјан

03.02.2024 15:21

Свака цаст, достојанствен став али Прије свега став обзиром да ово све остало нема Ни достојанство ни став икакав!

ОДГОВОРИТЕ