Miloš Biković izbačen iz serije "White lotus"

Miloš Biković neće biti dio treće sezone serije "White lotus", ovako je reagovao.

Magazin 03.02.2024 | 08:17
Miloš Biković izbačen iz serije "White lotus"

Nakon više dana špekulacija izazvanih osudom ukrajinskog Ministarstva kulture zbog davanja uloge Milošu Bikoviću u HBO seriji "White lotus", srpski glumac zamijenjen je u toj seriji i neće biti dio treće sezone.

Biković je prava zvijezda u Rusiji gdje igra u najgledanijim filmovima i serijama, baš kao i u Srbiji. Prije tri godine dobio je rusko državljanstvo i predsjednik Rusije, Vladimir Putin, lično ga je pohvalio za doprinos kulturi te zemlje. Bikoviću je dvije godine ranije zabranjen ulazak u Ukrajinu zbog bezbjednosnih razloga.

Miloš Biković se nakon odluke HBO da ne bude dio serije "Bijeli lotos" oglasio saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

"Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželio.

Svakim danom je sve više sukoba svuda u cijelom svijetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Volio bih da svi oni prestanu i da pobijedi princip ljubavi", napisao je glumac koji je prije samo nekoliko dana dobio prvo dijete, sina Vasilija.

"Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući sjenku na suštinu umjetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umjetnosti.

Počastvovan sam što sam izabran da budem dio White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet.

Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspjeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje vjerujem da umjetnost liječi i da može da ujedini čovječanstvo. Stoga će moja uvjerenja i moja posvećenost umjetnosti ostati nepromijenjeni", saopštio je glumac.

"Dedlajn" prenosi da je Biković, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da igra ruskog instruktora joge u hotelu na Tajlandu. Isti uticajni holivudski medij podsjeća da glumac ni u jednom trenutku nije podržao rusku invaziju na Ukrajinu, ali je nije zvanično ni osudio.

(MONDO)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Западне слободе у медијима

03.02.2024 09:19

Су обична глупа флоскула за наивне. Ако не подржавате тзв. западне вредности, укинете све медије који не говоре преко западних мегафона, презирете све руско и православно и да не заборавим морате подржати пропалог комичара и пајаца.

ODGOVORITE
Name

Prle

03.02.2024 10:08

Pa nista. Snimaj za ruse.

ODGOVORITE
Name

Momak

03.02.2024 10:43

Malo si se uzdigao i osilio a jedan si od hiljada glumaca običnih i to bas običnih. To sto si legao na rudu rezimu ovde i tamo to je tvoja stvar ali oslobodi nas svoje priče jer nama je sve jasno i te kako.

ODGOVORITE
Name

Ti

03.02.2024 11:26

si odrastao u razrusenoj zemlji 😂😂😂 a mi u 4 godine rata nismo, bas si bezobrazan

ODGOVORITE
Name

Sladjan

03.02.2024 15:21

Svaka cast, dostojanstven stav ali Prije svega stav obzirom da ovo sve ostalo nema Ni dostojanstvo ni stav ikakav!

ODGOVORITE