Полиција објавила детаље тешког убиства у Добоју

Мушкарац из Добоја чији су иницијали С.К, који је пронађен мртав, убијен је због љубавне везе, што је утврђено до сада током саслушања супруге оштећеног А.К. и мушкарца Л.Д. који су ухапшени због сумње да су починили кривично дјело тешко убиство, речено је на ванредној конференцији за новинаре Полицијске управе /ПУ/ Добој.

Република Српска 31.01.2024 | 11:14
Полиција објавила детаље тешког убиства у Добоју

 Жена А.К. сумњичи се да је супруга С.К. усмртила на Преслици код Добоја са три убода ножем у ребра и стомак, а да га је претходно на то мјесто довезла са мушкарцем са којим је била у емотивној вези, речено је данас на ванредној конференцији за новинаре представнике Полицијске управе Добој.

Начелник Полицијске управе Слободан Радинковић рекао је да се као мотив убиства наводи љубавна веза А.К. /33/ и мушкарца Л.Д. /19/, али да ће истрагом бити утврђено да ли ту има користољубља и других разлога.

Радинковић је рекао да је кума осумњичене јуче око 11.50 часова обавијестила Полицијску станицу Добој један да су се њени кумови удаљили из куће у Улици Милоша Обилића у Добоју, да су видљиви трагови крви на кревету, а да су у кући двије малољетне кћерке.

Након што је полиција изашла на лице мјеста, Радинковић је навео да су према првим информацијама и затеченом стању сматрали да је у питању насиље у породици, због чега је обавијештен Центар за социјални рад који је збринуо дјецу.

Он је додао да су око 15.50 часова Полицијској станици Добој два грађани пријавили да је у шуми на подручју Преслице пронађено тијело непознате мушке особе, те да је полиција на лицу мјеста затекла тијело мушкарца чије су руке биле везане на леђима канапом и селотејп траком, као и ноге.

Радинковић је навео да је сива селотејп трака била залијепљена преко уста и очију мушкарца, те да је утврђено да је ријеч о лицу С.К. /46/ чији је нестанак пријављен.

Према ранијим подацима, Радинковић је истакао да се у везу са овим кривичном дјелом могла довести супруга убијеног А.К. и лице Л.Д, који су одраније били у емотивној вези, те је полиција кренула у потрагу за њима.

Он је навео да је исти дан око 18.00 часова мушкарац Л.Д. идентификован и приведен у Добоју, а да је супруга покојника лоцирана у Бањалуци, гдје је ухапшена и спроведена у Полицијску управу Добој.

"Припадници Полицијске управе Добој извршили су претрес стана у Бањалуци и породичне куће у Петрову одакле је лице извршилац Л.Д, а претресена су и четири аутомобила", навео је Радинковић.

Истрагом је утврђено да је возило које је користила А.К. 27. јануара одвезено на подручје Бањалуке гдје је са Л.Д. изнајмила "стан на дан", а изнајмили су и једно путничко возило са којим су дошли у Добој, гдје су такође изнајмили још једно возило.

Према информацијама полиције, њих двоје су 30. јануара око 1.00 сат ноћи дошли у породичну кућу у Добоју гдје су затекли С.К. у кревету. Полиција располаже информацијом да је дан, два прије одређена врста лијекова сипана у воду, лимунаду, оштећеног да би био што више онеспособљен да не би могао пружити отпор.

Радинковић је рекао да још не знају о чему се тачно ради, али да ће бити урађено токсиколошко испитивање и обдукција.

Затим, додао је, А.К. и Л.Д. су исте ноћи око 1.15 часова ушли у кућу, те је Л.Д. шаком ударио оштећеног, затим су га везали селотејп траком и конопцем, те убацили у пртљажник изнајмљеном возила у Бањалуци којим је до Преслице управљала А.К. а испред ње је ишао Л.Д. возилом изнајмљеним у Добоју.

"На Преслици, гдје је пронађен леш, извадили су оштећеног из возила и том приликом А.К. задаје три убода ножем у предјелу лијевог ребарног лука и абдомена. Усљед задобијених повреда је С.К. тада највјероватније и преминуо", рекао је Радинковић.

Њих двоје су, након што су стигли у Добој, на једном паркингу оставили возило изнајмљено у овом граду. Потом је А.К. изнајмљеним возилом из Бањалуке отишла у тај град, као и Л.Д. који је ишао приватним возилом.

Они су око 6.00 часова стигли у изнајмљени стан у Бањалуку, гдје су током дана вратили рентирани аутомобил, након чега се Л.Д. враћа на подручје Добоја гдје је и ухапшен.

"На основу свих података можемо закључити да се ради о директном умишљају, да је припремано извршење кривичних дјела и да је на монструозан и свиреп начин извршено кривично дјело тешко убиство", изјавио је Радинковић.

Он је навео да полиција има информације гдје се налази употријебљено оружје, као и да су пронађене кориштене рукавице.

Над ухапшенима се и даље проводи криминалистичка обрада након чега ће бити спроведени у Окружно јавно тужилаштво у Добоју. 

 

(Срна) Фото:Срна

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Цитирам

31.01.2024 11:22

И сад ће наћи олакотне за жену,добит ће маx 2 године,и нитко се неће бунити.Кад жена убије мужа,нема организација које позивају на промјену закона,јер по њима жена може убити само у самообрани.Тако ће бити и у овоме случају.Још ће убацити и незаобилазно вишегодишње психичко злостављање,тако да ова мозда прође и са условном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

31.01.2024 11:25

Браво за пилицију. Сва част за професијалност и ефикасност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам те

31.01.2024 13:14

А основну школу си изгледа прескочио. Срамота се јављати а бити неписмен.

Name

ре

31.01.2024 13:45

Па видис да је полицајац...

Name

ЛЛЛ

31.01.2024 15:32

Па кума пријавила.Она је одмах обавјестила полицију.

Name

Зоран

31.01.2024 19:11

А шта је ту професиЈонално? Кума обавјестила шта се догађа а касније грађани обавјестили шта се догодило. Када је кума обавјестила шта се догађа а полиција реакцијом спријечила оно што се касније догодило онда би било професиЈонално. Овако......

Name

Китоноша

31.01.2024 11:32

Ревноправност жена достигла је врхунац, чак и превагу. 😜😃

ОДГОВОРИТЕ
Name

Китоноша 1,

31.01.2024 15:01

Нека то Направи у Афганистану,Ирану ,Закон их штити,А мужеви од Срама прешућују, Енаниципација,Убила дјеци оца због Љубавника,

Name

Арса

31.01.2024 11:37

Сад ће фино на робији моћи да одржавају љубавну везу.Некако бих могао да разумијем да је убијени због прељубе то урадио мада не одобравамо али да жена која је варала мужа са љубавника убије човјека то је баш превише.Покој му души.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

31.01.2024 11:45

Муп Републике Српске никада не излази са тацним подацима тако је радзено и са убиством давида драгицевица. ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У ДОБОЈУ Саши жена и њен љубавник тинејџер сипали лекове у пиће, ПРЕБИЛИ ГА У КРЕВЕТУ, па бацили у гепек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бг

31.01.2024 17:25

МУП је одрадио и даље ради врхунски посао на овом случају. Сада је до судства.

Name

Брецало

01.02.2024 09:09

А што ћеш?? све је то Полуписмено, Дошли из ко зна куд Раде што им главни Нареди,а када дођу у комшилук кући само им треба не Нудит ракију,и Оружје, тад постају оно што у ствари Јесу,

Name

Сале55

31.01.2024 12:36

Хоће курва и јаре и паре, и фирму и љубавника, доживотну за обоје

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ББ

31.01.2024 13:01

ББ коментар на пуцњаву у Сарајево. Ниста необицно, Сарајево је одвајкада било дивљи град. То сам видио јос прије висе од цетрдест година, када сам радио. Култура на нули. Нису макли од касабе. Цекмо његов коментар на ово десавање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре ББ

31.01.2024 16:37

Није ни теби лако са самим собом. Да си сине иоле образован и друштвено користан пуно би било лаксе твом тијелу да издржи твој ментални склоп.

Name

Ре ре ре ББ

31.01.2024 18:38

Ћовијек има право да пита тога паметњаковића Сарајево касаба шта је онда са остатком БиХ

Name

Рада

31.01.2024 13:02

Туга превелика, сауцесце породици. Курву објесити да је гавранови једу.Мускарци су постали угрозена врста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

31.01.2024 13:26

Засто курви неписете име и презиме да цијели свијет зна јадни су родитељи ције дијете унесрецила и одузела зивот ако је то истина на.вјесање је треба да умре на нај вецим мукама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

31.01.2024 13:35

Ако је ово тешко убиство, каква су лагана убиства?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

31.01.2024 13:38

Обома доживотна робија, то је најмање што ово друштво може урадити за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цорлеоне

31.01.2024 13:48

Сто ти зена мозе ваљати у зивоту то нико не мозе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

31.01.2024 15:04

Јадна ова дјеца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

31.01.2024 16:07

О, па нема пуно коментара на овај језиви злоцин! Откуд то? Ааа да, није фемицид у питању. Да је времесни мускарац, заједно са младјахном свалерком, убио своју зену, на свим медијима би биле оркестриране салве увреда према муском роду. Овако о овој болесници се говори под иницијалима. Оставити у јаду и цемеру своју сопствену дјецу као сироцад, зарад неког балавог сељобера из обицне селендре, нема даље. Како ти болесни мозгови размисљају? Ајде да га убијемо, па це све његово бити насе, а ми цемо узивати у предивном зивоту! Да, како да не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

31.01.2024 17:43

Људино моја први дио коментара ти је заистà неумјесан, нема потребе за тим... Ста сад на овом сулудом слицају треба навлацити неки гнев на зене? Па ових или оних контра слуцајева је било и бице, назалост...

Name

ТЕШКО НАМА

31.01.2024 16:17

Јадни њежнији пол. Шта све морају да трпе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Задивљујуће

31.01.2024 17:43

Како је све ово Полиција расклинкала, у најкраћем року , тако прецизно до свих детаља, за то , свака им част , значи, када хоће то и могу, а када неће , и поред очигледних доказа , неће па то ти је то !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

31.01.2024 18:52

Гдје су сада даме са својим коментарима о напаћеном и угњетаваном женском роду од стране насилних мушкараца.

ОДГОВОРИТЕ