Policija objavila detalje teškog ubistva u Doboju

Muškarac iz Doboja čiji su inicijali S.K, koji je pronađen mrtav, ubijen je zbog ljubavne veze, što je utvrđeno do sada tokom saslušanja supruge oštećenog A.K. i muškarca L.D. koji su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo, rečeno je na vanrednoj konferenciji za novinare Policijske uprave /PU/ Doboj.

Republika Srpska 31.01.2024 | 11:14
Policija objavila detalje teškog ubistva u Doboju

 Žena A.K. sumnjiči se da je supruga S.K. usmrtila na Preslici kod Doboja sa tri uboda nožem u rebra i stomak, a da ga je prethodno na to mjesto dovezla sa muškarcem sa kojim je bila u emotivnoj vezi, rečeno je danas na vanrednoj konferenciji za novinare predstavnike Policijske uprave Doboj.

Načelnik Policijske uprave Slobodan Radinković rekao je da se kao motiv ubistva navodi ljubavna veza A.K. /33/ i muškarca L.D. /19/, ali da će istragom biti utvrđeno da li tu ima koristoljublja i drugih razloga.

Radinković je rekao da je kuma osumnjičene juče oko 11.50 časova obavijestila Policijsku stanicu Doboj jedan da su se njeni kumovi udaljili iz kuće u Ulici Miloša Obilića u Doboju, da su vidljivi tragovi krvi na krevetu, a da su u kući dvije maloljetne kćerke.

Nakon što je policija izašla na lice mjesta, Radinković je naveo da su prema prvim informacijama i zatečenom stanju smatrali da je u pitanju nasilje u porodici, zbog čega je obaviješten Centar za socijalni rad koji je zbrinuo djecu.

On je dodao da su oko 15.50 časova Policijskoj stanici Doboj dva građani prijavili da je u šumi na području Preslice pronađeno tijelo nepoznate muške osobe, te da je policija na licu mjesta zatekla tijelo muškarca čije su ruke bile vezane na leđima kanapom i selotejp trakom, kao i noge.

Radinković je naveo da je siva selotejp traka bila zalijepljena preko usta i očiju muškarca, te da je utvrđeno da je riječ o licu S.K. /46/ čiji je nestanak prijavljen.

Prema ranijim podacima, Radinković je istakao da se u vezu sa ovim krivičnom djelom mogla dovesti supruga ubijenog A.K. i lice L.D, koji su odranije bili u emotivnoj vezi, te je policija krenula u potragu za njima.

On je naveo da je isti dan oko 18.00 časova muškarac L.D. identifikovan i priveden u Doboju, a da je supruga pokojnika locirana u Banjaluci, gdje je uhapšena i sprovedena u Policijsku upravu Doboj.

"Pripadnici Policijske uprave Doboj izvršili su pretres stana u Banjaluci i porodične kuće u Petrovu odakle je lice izvršilac L.D, a pretresena su i četiri automobila", naveo je Radinković.

Istragom je utvrđeno da je vozilo koje je koristila A.K. 27. januara odvezeno na područje Banjaluke gdje je sa L.D. iznajmila "stan na dan", a iznajmili su i jedno putničko vozilo sa kojim su došli u Doboj, gdje su takođe iznajmili još jedno vozilo.

Prema informacijama policije, njih dvoje su 30. januara oko 1.00 sat noći došli u porodičnu kuću u Doboju gdje su zatekli S.K. u krevetu. Policija raspolaže informacijom da je dan, dva prije određena vrsta lijekova sipana u vodu, limunadu, oštećenog da bi bio što više onesposobljen da ne bi mogao pružiti otpor.

Radinković je rekao da još ne znaju o čemu se tačno radi, ali da će biti urađeno toksikološko ispitivanje i obdukcija.

Zatim, dodao je, A.K. i L.D. su iste noći oko 1.15 časova ušli u kuću, te je L.D. šakom udario oštećenog, zatim su ga vezali selotejp trakom i konopcem, te ubacili u prtljažnik iznajmljenom vozila u Banjaluci kojim je do Preslice upravljala A.K. a ispred nje je išao L.D. vozilom iznajmljenim u Doboju.

"Na Preslici, gdje je pronađen leš, izvadili su oštećenog iz vozila i tom prilikom A.K. zadaje tri uboda nožem u predjelu lijevog rebarnog luka i abdomena. Usljed zadobijenih povreda je S.K. tada najvjerovatnije i preminuo", rekao je Radinković.

NJih dvoje su, nakon što su stigli u Doboj, na jednom parkingu ostavili vozilo iznajmljeno u ovom gradu. Potom je A.K. iznajmljenim vozilom iz Banjaluke otišla u taj grad, kao i L.D. koji je išao privatnim vozilom.

Oni su oko 6.00 časova stigli u iznajmljeni stan u Banjaluku, gdje su tokom dana vratili rentirani automobil, nakon čega se L.D. vraća na područje Doboja gdje je i uhapšen.

"Na osnovu svih podataka možemo zaključiti da se radi o direktnom umišljaju, da je pripremano izvršenje krivičnih djela i da je na monstruozan i svirep način izvršeno krivično djelo teško ubistvo", izjavio je Radinković.

On je naveo da policija ima informacije gdje se nalazi upotrijebljeno oružje, kao i da su pronađene korištene rukavice.

Nad uhapšenima se i dalje provodi kriminalistička obrada nakon čega će biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo u Doboju. 

 

(Srna) Foto:Srna

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

Citiram

31.01.2024 11:22

I sad će naći olakotne za ženu,dobit će max 2 godine,i nitko se neće buniti.Kad žena ubije muža,nema organizacija koje pozivaju na promjenu zakona,jer po njima žena može ubiti samo u samoobrani.Tako će biti i u ovome slučaju.Još će ubaciti i nezaobilazno višegodišnje psihičko zlostavljanje,tako da ova mozda prođe i sa uslovnom.

ODGOVORITE
Name

Ma

31.01.2024 11:25

Bravo za piliciju. Sva čast za profesijalnost i efikasnost.

ODGOVORITE
Name

Pitam te

31.01.2024 13:14

A osnovnu školu si izgleda preskočio. Sramota se javljati a biti nepismen.

Name

re

31.01.2024 13:45

Pa vidis da je policajac...

Name

LLL

31.01.2024 15:32

Pa kuma prijavila.Ona je odmah obavjestila policiju.

Name

Zoran

31.01.2024 19:11

A šta je tu profesiJonalno? Kuma obavjestila šta se događa a kasnije građani obavjestili šta se dogodilo. Kada je kuma obavjestila šta se događa a policija reakcijom spriječila ono što se kasnije dogodilo onda bi bilo profesiJonalno. Ovako......

Name

Kitonoša

31.01.2024 11:32

Revnopravnost žena dostigla je vrhunac, čak i prevagu. 😜😃

ODGOVORITE
Name

Kitonoša 1,

31.01.2024 15:01

Neka to Napravi u Afganistanu,Iranu ,Zakon ih štiti,A muževi od Srama prešućuju, Enanicipacija,Ubila djeci oca zbog Ljubavnika,

Name

Arsa

31.01.2024 11:37

Sad će fino na robiji moći da održavaju ljubavnu vezu.Nekako bih mogao da razumijem da je ubijeni zbog preljube to uradio mada ne odobravamo ali da žena koja je varala muža sa ljubavnika ubije čovjeka to je baš previše.Pokoj mu duši.

ODGOVORITE
Name

brecalo

31.01.2024 11:45

Mup Republike Srpske nikada ne izlazi sa tacnim podacima tako je radzeno i sa ubistvom davida dragicevica. JEZIVI DETALJI UBISTVA U DOBOJU Saši žena i njen ljubavnik tinejdžer sipali lekove u piće, PREBILI GA U KREVETU, pa bacili u gepek

ODGOVORITE
Name

Bg

31.01.2024 17:25

MUP je odradio i dalje radi vrhunski posao na ovom slučaju. Sada je do sudstva.

Name

Brecalo

01.02.2024 09:09

A što ćeš?? sve je to Polupismeno, Došli iz ko zna kud Rade što im glavni Naredi,a kada dođu u komšiluk kući samo im treba ne Nudit rakiju,i Oružje, tad postaju ono što u stvari Jesu,

Name

Sale55

31.01.2024 12:36

Hoće kurva i jare i pare, i firmu i ljubavnika, doživotnu za oboje

ODGOVORITE
Name

re BB

31.01.2024 13:01

BB komentar na pucnjavu u Sarajevo. Nista neobicno, Sarajevo je odvajkada bilo divlji grad. To sam vidio jos prije vise od cetrdest godina, kada sam radio. Kultura na nuli. Nisu makli od kasabe. Cekmo njegov komentar na ovo desavanje.

ODGOVORITE
Name

Re re BB

31.01.2024 16:37

Nije ni tebi lako sa samim sobom. Da si sine iole obrazovan i društveno koristan puno bi bilo lakse tvom tijelu da izdrži tvoj mentalni sklop.

Name

Re re re BB

31.01.2024 18:38

Ćovijek ima pravo da pita toga pametnjakovića Sarajevo kasaba šta je onda sa ostatkom BiH

Name

Rada

31.01.2024 13:02

Tuga prevelika, saucesce porodici. Kurvu objesiti da je gavranovi jedu.Muskarci su postali ugrozena vrsta.

ODGOVORITE
Name

Mirko

31.01.2024 13:26

Zasto kurvi nepisete ime i prezime da cijeli svijet zna jadni su roditelji cije dijete unesrecila i oduzela zivot ako je to istina na.vjesanje je treba da umre na naj vecim mukama

ODGOVORITE
Name

Goran

31.01.2024 13:35

Ako je ovo teško ubistvo, kakva su lagana ubistva?

ODGOVORITE
Name

Miki

31.01.2024 13:38

Oboma doživotna robija, to je najmanje što ovo društvo može uraditi za njih.

ODGOVORITE
Name

Corleone

31.01.2024 13:48

Sto ti zena moze valjati u zivotu to niko ne moze!

ODGOVORITE
Name

Ja

31.01.2024 15:04

Jadna ova djeca

ODGOVORITE
Name

Rade

31.01.2024 16:07

O, pa nema puno komentara na ovaj jezivi zlocin! Otkud to? Aaa da, nije femicid u pitanju. Da je vremesni muskarac, zajedno sa mladjahnom svalerkom, ubio svoju zenu, na svim medijima bi bile orkestrirane salve uvreda prema muskom rodu. Ovako o ovoj bolesnici se govori pod inicijalima. Ostaviti u jadu i cemeru svoju sopstvenu djecu kao sirocad, zarad nekog balavog seljobera iz obicne selendre, nema dalje. Kako ti bolesni mozgovi razmisljaju? Ajde da ga ubijemo, pa ce sve njegovo biti nase, a mi cemo uzivati u predivnom zivotu! Da, kako da ne.

ODGOVORITE
Name

Idealno

31.01.2024 17:43

Ljudino moja prvi dio komentara ti je zaistà neumjesan, nema potrebe za tim... Sta sad na ovom suludom slicaju treba navlaciti neki gnev na zene? Pa ovih ili onih kontra slucajeva je bilo i bice, nazalost...

Name

TEŠKO NAMA

31.01.2024 16:17

Jadni nježniji pol. Šta sve moraju da trpe.

ODGOVORITE
Name

Zadivljujuće

31.01.2024 17:43

Kako je sve ovo Policija rasklinkala, u najkraćem roku , tako precizno do svih detalja, za to , svaka im čast , znači, kada hoće to i mogu, a kada neće , i pored očiglednih dokaza , neće pa to ti je to !

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

31.01.2024 18:52

Gdje su sada dame sa svojim komentarima o napaćenom i ugnjetavanom ženskom rodu od strane nasilnih muškaraca.

ODGOVORITE