Новаковићи се уселили у реновирану кућу код Бијељине

Велика радост обасјала је данас породицу Новаковић из Патковаче код Бијељине, која се, уз помоћ и несебично залагање чланова Хуманитарне организације “Срби за Србе”, данас уселила у свој потпуно реновирани дом.

Република Српска 29.01.2024 | 18:55
Новаковићи се уселили у реновирану кућу код Бијељине

Ова организација је прије само неколико мјесеци покренула акцију прикупљања новца, те је захваљујући великом броју донација из свих крајева свијета, у укупном износу од око 70.000 КМ, успјела потпуно да промјени изглед куће, опреми је свим неопходним елементма и технички је прилагоди потребама ове породице.

“Комплетна кућа је реновирана – спољ и изнутра. -Нови кров, нова столарија, нова бијела техника. -Новаковићи сада имају боље услове за живот”, рекао је члан Хуманитарне организације “Срби за Србе” Младен Малић. “Подови и зидови су од посебног материјала, прилагођењи њиховим условима и доста једноставнији за чишћење и одржавање”, додао је Малић.

Чланови ове хуманитарне организације имали су, кажу и додатни мотив да радове заврше што је прије могуће, рекао је Малић.

“Новаковићи су специфични јер су породица троје дјеце са потешкоћама у развоју, што нам је био додатни мотив да им што прије оспособимо кућу, како би могли лакше да функционишу и буду у топлом и чистом”.

Овај срећан догађај, који иначе нису чести у породици Новаковић, преплавио осмјесима лица свих њених чланова.

“За мене ово значи пуно. Прије није било ни за гледање, а сада је екстра”, каже најстарији син у овој породици, Љубиша Новаковић.

Из организације “Срби за Србе” кажу да ће наставити са својим хуманитарним активностима и у наредном периоду, али и  да ће обилазити Новаковиће. Такође су замолили да исто чине представници Центра за социјални рад и осталих надлежних институција, бар једном мјесечно, како би им помогли и константно указивали да кућу одржавају уредном и чистом.  

(БН) Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тихи

30.01.2024 05:22

Ако је у ово упетљана влада и политицари украли су барем 10 хиљада ,најмање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тужно

30.01.2024 06:49

Сва три дјетета са менталним заостатком? Како? Гени?

ОДГОВОРИТЕ