Novakovići se uselili u renoviranu kuću kod Bijeljine

Velika radost obasjala je danas porodicu Novaković iz Patkovače kod Bijeljine, koja se, uz pomoć i nesebično zalaganje članova Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”, danas uselila u svoj potpuno renovirani dom.

Republika Srpska 29.01.2024 | 18:55
Novakovići se uselili u renoviranu kuću kod Bijeljine

Ova organizacija je prije samo nekoliko mjeseci pokrenula akciju prikupljanja novca, te je zahvaljujući velikom broju donacija iz svih krajeva svijeta, u ukupnom iznosu od oko 70.000 KM, uspjela potpuno da promjeni izgled kuće, opremi je svim neophodnim elementma i tehnički je prilagodi potrebama ove porodice.

“Kompletna kuća je renovirana – spolj i iznutra. -Novi krov, nova stolarija, nova bijela tehnika. -Novakovići sada imaju bolje uslove za život”, rekao je član Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” Mladen Malić. “Podovi i zidovi su od posebnog materijala, prilagođenji njihovim uslovima i dosta jednostavniji za čišćenje i održavanje”, dodao je Malić.

Članovi ove humanitarne organizacije imali su, kažu i dodatni motiv da radove završe što je prije moguće, rekao je Malić.

“Novakovići su specifični jer su porodica troje djece sa poteškoćama u razvoju, što nam je bio dodatni motiv da im što prije osposobimo kuću, kako bi mogli lakše da funkcionišu i budu u toplom i čistom”.

Ovaj srećan događaj, koji inače nisu česti u porodici Novaković, preplavio osmjesima lica svih njenih članova.

“Za mene ovo znači puno. Prije nije bilo ni za gledanje, a sada je ekstra”, kaže najstariji sin u ovoj porodici, Ljubiša Novaković.

Iz organizacije “Srbi za Srbe” kažu da će nastaviti sa svojim humanitarnim aktivnostima i u narednom periodu, ali i  da će obilaziti Novakoviće. Takođe su zamolili da isto čine predstavnici Centra za socijalni rad i ostalih nadležnih institucija, bar jednom mjesečno, kako bi im pomogli i konstantno ukazivali da kuću održavaju urednom i čistom.  

(BN) Foto: BN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tihi

30.01.2024 05:22

Ako je u ovo upetljana vlada i politicari ukrali su barem 10 hiljada ,najmanje

ODGOVORITE
Name

Tužno

30.01.2024 06:49

Sva tri djeteta sa mentalnim zaostatkom? Kako? Geni?

ODGOVORITE