Из срушеног руског авиона украдено милион долара

Више од милион долара украдено је из руског авиона фалкон 10, који се срушио у Авганистану, преносе РИА новости нове детаље о мистериозном паду овог авиона.

Свијет 26.01.2024 | 15:14
Из срушеног руског авиона украдено милион долара

Милион и 200.000 америчких долара украдено је из срушеног руског авиона у овој провинцији, наводи се у саопштењу руских званичника.

Након крађе, талибански гувернер провинције Бадакшан, у име шефа привремене Владе Авганистана Мохамеда Хасана Акхунда, основао је комисију за спровођење истраге, на чијем челу је шеф локалне обавјештајне службе.

Осим тога, наводи се да су талибани, блиски шефу Штаба Оружаних снага Авганистана, први стигли на мјесто пада авиона.

Фалкон 10 срушио се у недјељу у планинама авганистанске провинције Бадакшан. Авион је обављао приватни лет медицинске евакуације из Патаје у Тајланду до Москве са два техничка слијетања.

Пад летјелице преживјели су чланови посаде, и то два пилота и два љекара, док су супружници погинули у несрећи. Поједини медији преносе да је у рушењу овог авиона била још једна жртва.

Авион је уписан у државни регистар цивилних авиона Русије, а извор у руским ваздухопловним круговима као могући узрок пада навео је “грешку у прорачуну горива, којег вјероватно није било довољно”.

Према наводима руског Истражног комитета, вјероватно је дошло до квара мотора, након чега је дошло до пада авиона који је превозио руске путнике.

Због пада овог авиона покренут је кривични поступак због кршења правила безбједности саобраћаја и рада ваздушног саобраћаја, усљед чега су погинуле двије особе.

Погинули руски милионер и његова супруга
Страхује се да су руски милионер Анатолиј Евсјуков (65) и његова супруга Ана (64) погинули када је њихов авион ударио у планину у Авганистану, пише Дејли мејл.

Британски лист наводи да су њих двоје, према неким извјештајима, били у авиону фалкон 10 када је он нестао са радара у руралном дијелу покрајине Бадакшан, на сјевероистоку Авганистана, у суботу.

Додаје се да се Ана озбиљно разбољела током луксузног љетовања у Тајланду и да је кренула назад у Русију на лијечење.

Њеног супруга и бизнис партнера Анатолија одликовао је руски предсједник Владимир Путин за “одважан” рад у изградњи економије у региону Ростов, гдје је био гувернер, преноси Еуронеwс.

Након што је Ана добила непознату инфекцију, што је захтијевало прикључење на респиратор, њен супруг је изнајмио медицински авион да је пребаци из болнице у Патаји у Москву.

Њиховом сину Виталију (41) није било дозвољено да уђе у авион јер само један пратилац пацијента може да буде у летјелици. Он је био на редовном лету за Москву, а онда је након слијетања чуо за трагедију.

Вјерује се да је међу жртвама и Аркадиј Грачев, бивши супруг Јекатерине Агапове, шефа компаније која је власник авиона. Вјерује се да су њих троје међу путницима који су настрадали у паду фалкона 10.

(Агенције)  Фото:Тwиттер/Сцхреенсхот

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Јоца

26.01.2024 15:42

Узело новцаник док 90% Руса нема ни за бибер !

ОДГОВОРИТЕ
Name

р.југа

26.01.2024 16:01

зАТО СУ ГА И СРУСИЛИ СВЕ СЕ МОЗЕ КАД ЈЕ НОВАЦ У ПИТАЊУ.

Name

Рефик

26.01.2024 16:33

Да није Баја био близу?

Name

Јаков

26.01.2024 16:52

Све је то испланирано мафија слицна овој насој

Name

Хх

26.01.2024 17:33

Да није додо ту учестовао када је у питању лова?

Name

Дејли мејл...

26.01.2024 16:37

Енглези све знају и ових пар коментатора који знају да Руси немају бибера и да је Путин срушио авион.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чаруга

26.01.2024 16:42

која случајност да погину само супруżници вероватно се зато и разболела изненада слободарска русија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

26.01.2024 16:52

Да није ко од ових насих политичара куд там пролазио ова жељка је исла у неку земљу незнам коју они краду ето осумњичени одма

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

26.01.2024 17:23

Па лијечио жену људи. Па један је живот. Може неко и толико имати..

ОДГОВОРИТЕ