Концерт ансамбла “Биг Бенд” РТС-а у Бијељини

Ноте џез музике уљепшале хладне, јануарске дане у Бијељини

Република Српска 24.01.2024 | 10:14
Концерт ансамбла “Биг Бенд” РТС-а у Бијељини

Бијељинска публика  воли џез музику а доказ за то је што су све карте распродате за концерт ансамбла “Биг бенд”, који је у Бијељини наступио по први пут  у организацији Удружења градјана “Музички умјетници Семберије” а под покровитељством града Бијељине.

Музика Стив Вондера, Ван Морисона, Нине Симон чула се у Бијељини на концерту који је окупио све оне који уживају у другачијем звуку - звуку саксофона, трубе, гитаре и других инструмената у извођењу бенда који оживљава џез на нашим просторима али и баштини традицију кроз другачије И модерније изводјење српских пјесама. Осим због љубави према џез музици, неки од грађана Бијељине су концерт посјетили И због великог срца јер је концерт био хуманитарног карактера.  
Грађани су истакли да све док можемо негдје да помогнемо значи да И даље постојимо, а концерт је привукао И бројне музичаре града Бијељине који су дошли да уживају у занимљивом музичком репертоару.

Гост на концерту је била Александра Бијелић Алексијевић која је истакла да воли различите репертоаре кроз које се представља публици током својих наступа. Концерт је отворен композицијом коју је компоновао Војислав Бубиша Симић, најстарији живи члан бенда од његовог оснивања.
 
Током својих 76 година постојања током којих је наступао са бројним познатим свјетским лицима музичке сцене, ансамбл “Биг бенд” први пут је Бијељини И драго им је што је тај први пут обиљежен хуманитарном нотом кроз оживљавање модерне али И латиноамеричке музике, те обиљежавање националног дана Босанове, истакао је Марко Ђорђевић, уредник џез продукције Радио-телевизије Србије.  

Чар концерта је тај што сав новац од продатих карта овог концерта одлази у руке Удружења “Другачији свијет”, који помаже аутистичним особама.

Синиша Пајић из Удружења грађана “Музички умјетници Семберије”, истакао је да када нешто волите ништа није тешко И да је  требало труда како би се остварио контакт са људима из медијске куће из Србије, РТС-а,  али уз разумијевање  градоначелника Бијељине није било тешко остварити ову сарадњу.

За разлику од Народног оркестра РТС-а који је прошле године у броју од око 80-ак чланова наступио у Бијељини, надалеко познати ансамбл “Биг бенд” са око 25 чланова је ове године забавио грађане Бијељине својим талентом и умијећем свирања на дувачким И гудачким инструментима, бубњевима, клавијатурама те И  соло изведбама.

Концерт “Биг Бенда” пружио је градјанима Бијељине и околине могућност да уживају у другачијем звуку музике током хладних дана, да се почасте И пруже себи незаборавно искуство у слушању овог стила у музици, џезу, створеног у Сједињеним Америчким Државама почетком 20. вијека а којег је изводио И познати музичар Луј Амстронг.

(БН) Фото: БН

Коментари / 0

Оставите коментар