Koncert ansambla “Big Bend” RTS-a u Bijeljini

Note džez muzike uljepšale hladne, januarske dane u Bijeljini

Republika Srpska 24.01.2024 | 10:14
Koncert ansambla “Big Bend” RTS-a u Bijeljini

Bijeljinska publika  voli džez muziku a dokaz za to je što su sve karte rasprodate za koncert ansambla “Big bend”, koji je u Bijeljini nastupio po prvi put  u organizaciji Udruženja gradjana “Muzički umjetnici Semberije” a pod pokroviteljstvom grada Bijeljine.

Muzika Stiv Vondera, Van Morisona, Nine Simon čula se u Bijeljini na koncertu koji je okupio sve one koji uživaju u drugačijem zvuku - zvuku saksofona, trube, gitare i drugih instrumenata u izvođenju benda koji oživljava džez na našim prostorima ali i baštini tradiciju kroz drugačije I modernije izvodjenje srpskih pjesama. Osim zbog ljubavi prema džez muzici, neki od građana Bijeljine su koncert posjetili I zbog velikog srca jer je koncert bio humanitarnog karaktera.  
Građani su istakli da sve dok možemo negdje da pomognemo znači da I dalje postojimo, a koncert je privukao I brojne muzičare grada Bijeljine koji su došli da uživaju u zanimljivom muzičkom repertoaru.

Gost na koncertu je bila Aleksandra Bijelić Aleksijević koja je istakla da voli različite repertoare kroz koje se predstavlja publici tokom svojih nastupa. Koncert je otvoren kompozicijom koju je komponovao Vojislav Bubiša Simić, najstariji živi član benda od njegovog osnivanja.
 
Tokom svojih 76 godina postojanja tokom kojih je nastupao sa brojnim poznatim svjetskim licima muzičke scene, ansambl “Big bend” prvi put je Bijeljini I drago im je što je taj prvi put obilježen humanitarnom notom kroz oživljavanje moderne ali I latinoameričke muzike, te obilježavanje nacionalnog dana Bosanove, istakao je Marko Đorđević, urednik džez produkcije Radio-televizije Srbije.  

Čar koncerta je taj što sav novac od prodatih karta ovog koncerta odlazi u ruke Udruženja “Drugačiji svijet”, koji pomaže autističnim osobama.

Siniša Pajić iz Udruženja građana “Muzički umjetnici Semberije”, istakao je da kada nešto volite ništa nije teško I da je  trebalo truda kako bi se ostvario kontakt sa ljudima iz medijske kuće iz Srbije, RTS-a,  ali uz razumijevanje  gradonačelnika Bijeljine nije bilo teško ostvariti ovu saradnju.

Za razliku od Narodnog orkestra RTS-a koji je prošle godine u broju od oko 80-ak članova nastupio u Bijeljini, nadaleko poznati ansambl “Big bend” sa oko 25 članova je ove godine zabavio građane Bijeljine svojim talentom i umijećem sviranja na duvačkim I gudačkim instrumentima, bubnjevima, klavijaturama te I  solo izvedbama.

Koncert “Big Benda” pružio je gradjanima Bijeljine i okoline mogućnost da uživaju u drugačijem zvuku muzike tokom hladnih dana, da se počaste I pruže sebi nezaboravno iskustvo u slušanju ovog stila u muzici, džezu, stvorenog u Sjedinjenim Američkim Državama početkom 20. vijeka a kojeg je izvodio I poznati muzičar Luj Amstrong.

(BN) Foto: BN

Komentari / 0

Ostavite komentar