Делегација БиХ на засједању ПССЕ у Стразбуру

- Делегација Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе /ПССЕ/ учествоваће у раду првог дијела редовног годишњег засједања ПССЕ, које почиње данас у Стразбуру.

Босна и Херцеговина 22.01.2024 | 07:49
Делегација БиХ на засједању ПССЕ у Стразбуру

Предложеним дневним редом зимског засједања, које ће трајати до 26. јануара, најављена је дебата о теми "Недавни догађаји на Блиском истоку: Хамасов терористички напад на Израел и одговор Израела", о чему ће извјештај поднијети посланик из Италије Пијеро Фасино.

Посланици ће, како је најављено, расправљати и о глобализацији у временима кризе и рата Украјине и Русије, као и миграцији и азилу у предизборним кампањама и посљедицама на дочек и права миграната, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Учесници зимског засједања ПССЕ саслушаће и извјештај о ванредним парламентарним изборима у Србији, одржаним 17. децембра прошле године, као и извјештај о теми "Обавеза држава чланица - гарантовање слободе медија и безбједности новинара", те гласати о резолуцији и препорукама на ову тему.

Током засједања биће изабрани предсједник и потпредсједници ПССЕ, као и нови комесар Савјета Европе за људска права, умјесто досадашњег комесара Дуње Мијатовић из БиХ, којој је истекао шестогодишњи мандат на тој функцији.

(Срна) Фото: Агенције/Илустрација 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РЕ

22.01.2024 08:29

Биће све за ове ставке несретног народа о тим темама у овим торовима трла баба лан.

ОДГОВОРИТЕ