Delegacija BiH na zasjedanju PSSE u Strazburu

- Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope /PSSE/ učestvovaće u radu prvog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSSE, koje počinje danas u Strazburu.

Bosna i Hercegovina 22.01.2024 | 07:49
Delegacija BiH na zasjedanju PSSE u Strazburu

Predloženim dnevnim redom zimskog zasjedanja, koje će trajati do 26. januara, najavljena je debata o temi "Nedavni događaji na Bliskom istoku: Hamasov teroristički napad na Izrael i odgovor Izraela", o čemu će izvještaj podnijeti poslanik iz Italije Pijero Fasino.

Poslanici će, kako je najavljeno, raspravljati i o globalizaciji u vremenima krize i rata Ukrajine i Rusije, kao i migraciji i azilu u predizbornim kampanjama i posljedicama na doček i prava migranata, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Učesnici zimskog zasjedanja PSSE saslušaće i izvještaj o vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, održanim 17. decembra prošle godine, kao i izvještaj o temi "Obaveza država članica - garantovanje slobode medija i bezbjednosti novinara", te glasati o rezoluciji i preporukama na ovu temu.

Tokom zasjedanja biće izabrani predsjednik i potpredsjednici PSSE, kao i novi komesar Savjeta Evrope za ljudska prava, umjesto dosadašnjeg komesara Dunje Mijatović iz BiH, kojoj je istekao šestogodišnji mandat na toj funkciji.

(Srna) Foto: Agencije/Ilustracija 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

RE

22.01.2024 08:29

Biće sve za ove stavke nesretnog naroda o tim temama u ovim torovima trla baba lan.

ODGOVORITE